• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Pengeinstitutter

Landbrugsbanker kan juble med store forbehold

En højkonjunktur sender i øjeblikket landbrugsbankernes bundlinjer op. Men man skal ikke blive for optimistisk og gentage fortidens fejl, advarer en bankdirektør og en landbrugsekspert.

Fælleskassen vokser men tjener mindre

Der var sidste år vækst i udlånet, men pres på kerneforretningen i Andelskassen Fælleskassen, der i 2016 måtte se indtægterne falde og udgifterne stige.

Basel-komité: Årevis til indførsel af skrappere kapitalkrav

Den magtfulde Basel-komité fastholder, at der skal indføres skrappere kapitalkrav til de store banker og realkreditudlånerne. Men siger nu, at det vil tage årevis, før reglerne bliver bindende, og at de i øvrigt formentlig bliver mere lempelige end hidtil frygtet.

Direktør: Vi er måske lidt forsinkede med nedskrivningerne

Mens mange banker i første kvartal har vist markant faldende nedskrivninger på udlån, må Totalbankens direktør acceptere en lille stigning. Vi mærker de gode tider, men vi er måske lidt forsinkede i forhold til andre, siger direktøren.

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

Storbank sløjfer aftale med 190 postbutikker

Danske Bank vil fra årsskiftet droppe sin aftale med cirka 190 postbutikker. Dermed kan danskerne ikke længere betale deres regninger i postbutikkerne, med mindre andre banker springer til. Danske Bank øjner besparelsespotentiale på tocifret millionbeløb, som skal bruges på smartere løsninger.

Finansforbundet: Giv flere kvinder chancen

Det er på tide, at landets største banker giver flere kvinder chancen på ledende poster. Kvinder er lige så gode eller endda bedre, når man ser på, hvor gode ledere er til at udvikle virksomhedens drift, siger næstformand Solveig Ørteby til Finansforbundets nyhedsbrev.

Så stor vil Danmarks banksektor blive med et dansk Nordea

Hvis Nordea vælger at flytte til Danmark, vil den danske banksektor blive lige så stor som resten af Norden tilsammen og relativt set en af de absolut største i EU. Det viser beregninger foretaget af FinansWatch. Det kan skabe betydelige udfordringer for den finansielle stabilitet.

Mobilepays høje vækstrater svinder ind

Nye tal viser, at Mobilepays vækstrater ikke fortsætter med helt samme hast som tidligere. Betalingstjenesten vokser pænt i årets første tre måneder holdt op imod samme periode sidste år. Men Danske Banks storsatsning ligger på linje med udviklingen i julemånederne (Rettet).

Uro i DAB har forsinket kapitalplan

Der har været for meget kaos i Danske Andelskassers Bank, til at banken har kunnet hente den nødvendige kapital. På kapitalsiden har vi været sat voldsomt tilbage, siger direktøren til FinansWatch.

Nordea: Flytning vil skabe under 100 job

Det vil skabes få nye job, hvis Nordea flytter sit hovedkvarter til Danmark. Det skriver Børsen. Professor frygter, at Nordea kun vil bringe systemisk risiko med til Danmark. (Opdateret)

DAB-direktør oplever voldsom konkurrence

Danske Andelskassers Bank har svært ved at tjene penge på et øget udlån, og det skyldes ifølge direktøren blandt andet en voldsom konkurrence. Der er mindst lige så meget pres på som før krisen, siger han.

Forbrugerrådet frygter omvendt Mifid-effekt: Højere priser til kunderne

Intentionen var øget gennemskuelighed og lavere priser. Mindre end tre måneder før forbuddet mod provisionsbetaling ved porteføljepleje træder i kraft, frygter Forbrugerrådet Tænk, at det ender med højere omkostninger til kunderne. Storbanker planlægger nemlig at hente hele den mistede provision hos kunderne.

Storbankers topledelse har altid været en mandeklub

I landets to største banker, Danske Bank og Jyske Bank, har der aldrig siddet en kvinde i direktionen. Det er til trods for, at kvindelige ledere og ansatte udgør en stadigt stigende del af finanssektoren. "Jeg synes ikke, at det er godt nok," siger tidligere topchef.

Jesper Berg til bankerne: Gør som Bendtner

På Lokale Pengeinstitutters årsmøde i Aalborg kom Finanstilsynets direktør med en opfordring til bankerne om at gøre som fodboldspilleren Nicklas Bendtner. Og så gentog han, at han går ind for en stram tolkning af de såkaldte NEP-krav til bankernes kapital.

SDC skifter ud i bestyrelsen

SDC, der driver it for en lang række banker, skifter ud på centrale poster i bestyrelsen. Ind og ud går bankdirektører.

Før stormøde i sektoren: Her er lokalbankernes største hovedpine

Når brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter i dag afholder sit tilbagevendende årsmøde, er forventningen, at ny og omfattende regulering bliver den store dagsorden. De lokalbanker der overlevede finanskrisen, kan igen melde om solid indtjening og lave nedskrivninger. Men bankerne frygter, at nye lovkrav vil ramme uforholdsmæssigt hårdt.

Landbobankens aktiekurs bør falde 80 pct.

Ringkjøbing Landbobank har besluttet at foretage et aktiesplit, hvilket alt andet lige vil reducere aktiekursen med 80 pct. Typisk er kursfald ved aktiesplit dog mindre end de burde være.

Sådan vil Nordea skabe vokseværk på bundlinjen

Trods negative renter og afdæmpet låneefterspørgsel vil Nordea skabe vækst på bundlinjen. Det skal ske ved at øge indtægterne, reducere omkostningerne, og rationalisere kapitalforbruget, fortæller bankens øverste områdechefer.

Bankdirektør: Vi skal normalt tjene mere

Vestjysk Bank kom ud af årets første tre måneder med en væsentlig fremgang på bundlinjen. Men direktør Jan Ulsø Madsen vil ikke bruge store gloser om bundlinjen. Han ved, at banken under normale omstændigheder skulle tjene flere penge.

Læs alt om de danske bankkunders behov

På baggrund af en undersøgelse udarbejdet af Wilke har FinansWatch i løbet af maj sat fokus på, hvad de danske bankkunder efterspørger hos deres primære bank, og hvordan kundernes behov adskiller sig på tværs af landet. Læs alle artiklerne her.

Vestjysk Bank leder fortsat efter penge

Kriseramte Vestjysk Bank noterer i sit kvartalsregnskab, at man stadig arbejder på at foretage en kapitaludvidelse i form af en aktieemission. Men banken, der har fået en fornuftig start på året, er endnu ikke klar til at fortælle mere.

Banker misser mål for kvinder i topledelsen

Mange af landets banker lever ikke op til deres egne målsætninger for andelen af kvinder i den øverste ledelse, viser ny opgørelse af FinansWatch. "Jeg bliver efterhånden så træt af at høre mig selv. Jeg har talt om det her i 20 år," siger erhvervskvinde.

Goldman Sachs advarer om risiko for boligkolaps i Sverige og Norge

Investeringsbanken Goldman Sachs vurderer, at der er omkring 35 pct. sandsynlighed for, at Sverige vil opleve mærkbare prisfald på boligmarkedet inden for de næste to år. Det kan gøre ondt på storbankerne, herunder Danske Bank, der satser aggressivt på udlånsvækst i både Sverige og Norge.

Landbrugsbank løfter bundlinjen markant

Nordjyske Bank har øget sin bundlinje med knap 80 pct. i årets første tre måneder. Bedre vilkår for bankens landbrugskunder og dermed færre tabte udlånskroner bidrager gevaldigt. (Opdateret)

Spar Nord i app-krig med Apple

Spar Nord er røget i problemer med Apple om retten til at lancere abonnementstjenesten Subhub. Appen er afgørende for bankens fintech-satsning, skriver Børsen.

Storbanker giver fortiden skylden for hvidvask-sløseri

På en høring om hvidvask på Christiansborg beklager både Danske Bank og Nordea, at storbankerne ikke har været gode nok til at sætte en stopper for hvidvask. Men sløseriet hører fortiden til, bedyrer begge banker. (Opdateret)

Nichebank med ombord hos datacentral

Coop Bank har for år tilbage indgået en aftale med datacentral om at modtage serviceydelser på it-området. Det oplyser nichebanken i sin årsrapport for 2016 (Rettet).

Jyske og fynske bankkunder er mest tilfredse

Bankkunder øst for Storebæltsbroen adskiller sig fra jyske og fynske kunder, viser undersøgelse. Blandt andet vil flere sjællændere skifte bank, mens jyder og fynboer i højere grad vil anbefale deres bank.

Investeringer sender datacentral i minus

Datacentralen Bankdata kom ud af 2016 med et minus på 34 mio. kr. I praksis er der dog tale om, at datacentralen har taget opsparede midler og investeret dem i nye it-løsninger, forklarer adm. direktør Claus Hjort Bjerre.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449