En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Pengeinstitutter

Bankkunders utilfredshed stiger med årene

Kunder med flere år på bagen overvejer hyppigere at skifte til et andet pengeinstitut. Det bliver dog ofte ved tanken, viser ny undersøgelse. Kunder i mindre banker er mest positive.

Stadig for få kvinder i bestyrelserne

Knap halvdelen af de største børsnoterede virksomheder har ikke haft et eneste kvindeligt bestyrelsesmedlem, skriver Wall Street Journal. Også FinansWatch har kunne berette om skuffende få kvinder i bankernes topledelse.

Dansk Nordea-chef: Vores filialer skal have flere lokale beføjelser

Nordeas nye danske landechef, Frank Vang-Jensen, sætter kraftigt ind for at forbedre storbankens skrantede kundetilfredshed. Det skal blandt andet ske ved at gøre brug af en af de centrale strategier fra Svenska Handelsbanken, hvor han sidste år blev fyret som øverste chef.

Danske Bank har på to år lukket hver femte bankfilial

Danske Bank fortsætter med at skære hårdt i antallet af bankfilialer. Alene i første halvdel af 2017 er mere end hver tiende filial i Danmark blevet lukket. Men banken har ikke noget mål for, hvor mange filialer der skal være, ud over at det sandsynligvis bliver endnu færre, siger topchef Thomas F. Borgen til FinansWatch.

Nordea-analytikere venter på nyt om hovedkvarter - og om tal

Når Nordea tidligt torsdag morgen fremlægger regnskab for andet kvartal, vil analytikerne som det første skille meddelelsen for nyt om, hvor storbankens hovedkvarter skal ligge fremover. Hvad angår selve regnskabet, så venter de et faldt i driftsresultatet som følge af stigende omkostninger.

BNP Paribas bøde for prisfifleri stiger til 600 mio. dollar

Den franske storbank BNP Paribas fik mandag endnu en bøde af de amerikanske myndigheder for at havet fiflet med priserne på valuta i mere end seks år. Bøden løber nu op på 600 mio. dollar (3,9 mia. kr.), og tre andre banker er under mistanke for at have været medvirkende. Det skriver Financial Times.

EU-Kommissionen i slagsmål med banktilsyn om PSD2

EU-Kommissionen er uenig med sit eget banktilsyn om, hvorvidt tredjeparter skal kunne få lov til at skrabe data fra bankkunders netbanker. Banker og fintech-virksomheder har stillet sig på hver sin side af uenigheden, og en forbrugerorganisation advarer mod begge potentielle løsninger.

Bankkonti med renter hitter

Danskerne går på jagt efter rente i bankerne, og Santander Consumer Bank, der tilbyder en af de højeste, melder om indlånsvækst. Basisbank har af samme årsag i øjeblikket lukket for mere indlån. Det skriver Børsen.

Han får EU-topjob: Vi skal ind i bankunionen

Danskeren Kristian Kjeldsen tiltræder om en måned jobbet som chef for finansiel stabilitet i EU's fælles afvilingsinstans (SRB), og han mener, at Danmark bør deltage i EU's bankunion, uanset om Nordea vælger at flytte hovedsædet til Danmark eller ej. Det skriver Børsen.

"Som bankdirektør træffer jeg ingen lette beslutninger"

FERIE I FINANSLAND: De beslutninger, man træffer som bankdirektør, er blevet tungere, fortæller Danske Andelskassers Banks direktør i FinansWatchs sommerserie. For at rense tankerne bruger han en stor del af sommeren på at træne til sin tiende ironman.

Stor spænding før bølge af nye regnskaber

Regnskabsoptakt: De danske banker ser ud til at fortsætte den høje indtjening, når regnskaberne for første halvår i denne uge begynder at tikke ind. Mest spænding er der, om Nordea offentliggør sit valg af fremtidigt hovedsæde i forbindelse med sit regnskab.

Analytiker: Nets behøver ikke frygte Mobilepay

Selvom Nets' mobile dankort og Danske Banks betalingsløsning Mobilepay kæmper om blive danskernes foretrukne, så forudser storbanken UBS, at det ikke får den store betydning i det lange løb for Nets.

Topadvokat dømt for at bryde med god advokatskik

Morten Samuelsson var som advokat involveret i en række af de store sager efter finanskrisen, men blev af advokatnævnet dømt for at overtræde god advokatskik. Den dom har Københavns Byret nu stadfæstet.

Frøs-topchef: Ny strategi kommer til at fylde rigtig meget i efteråret

FERIE I FINANSLAND: Den relativt nye topchef i Frøs Sparekasse har brugt foråret på at lande ordentligt i direktørstolen, inden han efter sommerferien er klar med en ny strategi for banken, fortæller han i FinansWatch' sommerserie. Inden da tager han tre uger med familien med Jakob Ejersbo under armen.

Politisk flertal vil have bankernes gebyrhop frem i lyset

Ifølge flere politiske partier bør der være et loft over det gebyr, som bankerne kræver, når forbrugerne benytter betalingskort i udlandet. Desuden bør bankerne oplyse om valutakurstillægget i den årlige opgørelse over de samlede bankgebyrer, skriver DR Nyheder.

Analytiker om muligt Nets-salg: Ejere vil tage sig godt betalt

Siden en udenlandsk køber for nylig viste interesse for opkøb af Nets, er betalingsformidlerens aktiekurs steget markant og handles på niveau som ved børsnoteringen. Men ifølge analytiker i Jyske Markets vil Nets' ejere kræve en højere pris, end den nuværende kurs tilsiger.

Bagmandspolitiet tættere på bagmænd til udbyttesvindel

Nye oplysninger viser, at 212 falske pensionskasser og fiktive aktiehandler har været midlerne til at gennemføre det svindelnummer om udbytteskat, som har lænset den danske statskasse for 12,3 mia. kr. Det skriver Berlingske Business.

Kommunikationschef om ny banklobby: Det fik en hård konsekvens

FERIE I FINANSLAND: Nina Munch-Perrin, kommunikationsdirektør i Finans Danmark, ser tilbage på et travlt første halvår af 2017, som er gået med at etablere den nye finansorganisation. Hun kalder det en svær beslutning at sige farvel til en række gode kolleger, men ser sammenlægningen som en god beslutning.

It-hungrende banker hælder over fire milliarder i datacentraler

Bankernes årlige betaling til datacentralerne BEC, SDC og Bankdata er på fem år steget fra godt 3 mia. kr. til over 4 mia. kr. i 2016, og intet tyder på, at udviklingen vender, lyder det fra datacentralerne. I samme periode er Danske Banks it-omkostninger faldet.

Nu overvejer Sverige også at gå med i bankunionen

Kort tid efter at den danske regering har sat et arbejde i gang, der kan få Danmark ind i EU's bankunion, planlægger Sverige nu det samme. Imens afventer alle Nordeas beslutning om en mulig flytning af hovedkvarter (Opdateret).

Tilsynet kritiserer Spar Nord for "usædvanlig" udbyttepolitik

Spar Nord får i ny tilsynsredegørelse kritik for sin udbyttepolitik, oplyser banken selv. Målsætningen om at udlodde mindst to tredjedele af nettoresultatet ligger over sammenlignelige banker, lyder det. Derudover får banken påbud om at tilrette sin kreditpolitik, mens bankens nedskrivninger vurderes til at være tilstrækkelige.

Nye investorer overtager skattegodbid i Vestjysk Bank

Får Vestjysk Bank for alvor vendt forretningen, kan bankens nye investorer se frem til at få glæde af et udskudt skatteaktiv på over 600 mio. kr. En indikation af, at regeringen sælger sine aktier for billigt, mener Enhedslisten, som indkalder til samråd.

Jyske Bank har modstået hackerangreb

It-kriminelle har senest i april forsøgt at hacke sig ind i Jyske Banks systemer. Og Silkeborg-banken har oplevet at blive afpresset penge, efter at it-kriminelle har haft held til at lægge enkeltservere ned. "Jeg kan ikke huske, hvor meget hackerne krævede, men de fik ikke en krone," siger direktør.

Jyske Bank erkender manglende dokumentation for it-sikkerhed

Finanstilsynet rettede torsdag en heftig kritik mod Jyske Bank efter en it-inspektion i banken. "Vores dokumentation har ikke været god nok," siger direktionsmedlem i Jyske Bank, som hæfter sig ved, at banken ikke har nogen "alvorlige sikkerhedsbrister."

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Kunderådgiver til København afdeling - Nordjyske Bank
Jurist til Sparekassen Sjælland-Fyn
Kunderådgiver, Nordea Liv & Pension, Ballerup
Privatrådgiver til Sydbank i Ringsted
Organisations- og Projektkoordinator, Den Jyske Sparekasse
Opsøgende kunderådgivere til Rønde og Hornslet - Djurslands Bank
Client Service Assistant within Asset Management - Capital Four
Client Executive til SEB Asset Management
Økonomi Business Partner til Koncernøkonomi - Nykredit
PA/Management Partner for regionsledelsen i region Sjælland - barselsvikariat, Nykredit
Finansiel controller i Nuuk - GrønlandsBANKEN
Bankrådgiver Erhverv, Lyngby - Nordea
Erfaren koncernjurist - Sampension
Kunderådgiver til Rønde - Djurslands Bank
Local Reward Expert, Copenhagen - Nordea
Private Banker til Sydbank i Aarhus
Senior Analyst with quantitative capabilities, Nordea Digital Markets
2 Student Assistants to support building a thriving Danish Fintech Ecosystem - Copnehagen FinTech
Souschef til Viborg - Sparekassen Kronjylland
Spar Nord søger finansøkonomer til praktik i januar 2018
Teamleder til Bolig Support i Nordea, Høje Taastrup
Privatkunde- rådgiver til Kongelundsvej, BankNordik
Valuta- og renterådgiver til Ringkøbing - Ringkjøbing Landbobank
Afdelingsdirektør, Aarhus - Nordjyske Bank
Kundemedarbejder til Hellerup - Sydbank
Finanstilsynet søger medarbejdere til ny enhed med fokus på alternative investeringer
Er du vores nye privatkunderådgiver? - GrønlandsBANKEN
Privatrådgivere til Merkur København
International rådgiver med interesse for den europæiske energisektor - Energinet
Privatkunderådgiver til Spar Nord Roskilde
Senior Relationship Manager - Danske Bank
Stærk kompetence til Asset Allocation og balancerede fonde - Sparinvest
Akademiker til finansområdet i Ringkøbing - Ringkjøbing Landbobank
Konsulent til pensions- og investeringsområdet, Spar Nord
Erhvervsrådgiver til Horsens - Sparekassen Kronjylland
Privatrådgiver, gerne med interesse for erhverv/landbrug, til center Aalborg - Nykredit
Nyoprettede stillinger til Finanstilsynets nye Fintech Lab og til arbejdet med betalingstjenester
Projektudviklingschef i BOKIS med stærk kendskab til digitale betalinger
Er du økonom og vil være med til at føre tilsyn med banker? - Finanstilsynet
Privatkunde- rådgiver til Dragør, BankNordik
Investeringsrådgiver til private banking i Aarhus - Ringkjøbing Landbobank
Kundemedarbejder, Uldum - Middelfart Sparekasse
Trader til aktieteam - Sparinvest
Erhvervskunderådgiver til Erhvervscenter Aalborg - Jutlander Bank
Analysestærk økonom til Finanstilsynet
Privatrådgiver til Sydbank i Næstved
Finanstilsynet søger en jurist til kontoret for pensionskasser
Økonom/specialist til rådgivning inden for boligøkonomi, Nykredit
Europapolitisk Direktør til Finans Danmark
Systemansvarlig til Front Arena handelssystem - Maj Invest
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449