FinansWatch

Medie: Saxo Bank får svært ved at hente trecifret mio-beløb tilbage i valutasager

Saxo Bank får svært ved at hente udenlandske retssager hjem mod privatkunder efter afgørelse i Østre Landsret fredag, skriver Finans. Banken vil nu bringe sagen for Højesteret.

En dom i Østre Landsret fredag kan gøre det markant sværere for Saxo Bank at hente et tabt trecifret millionbeløb tilbage på de tab, banken og mange kunder led på kursudsving i schweizerfrancen i januar 2015, skriver Finans.

Banken har forsøgt at hente udenlandske retssager mod privatkunder hjem til Danmark og fik tidligere på året medhold i Sø- og Handelsretten om, at de udenlandske kunder, man havde anlagt sag mod, ikke havde ret til forbrugerbeskyttelse. Bankens argument var, at kunderne var så voldsomme spekulanter, at de måtte anses for at drive erhverv på det, og i så fald ville de have opgivet deres ret til at føre retssager i deres hjemland. Fredag så Østre Landsret dog ikke grund til, at de tre kunder skulle anses for værende professionelle spekulanter.

"De her personer er ikke professionelle aktiehandlere eller erfarne, drevne spekulanter. At Saxo Bank prøver at gøre dem til erhvervskunder for at få sagerne til Danmark, er nu blevet afvist af landsretten," siger kundernes advokat Henrik Gisløv fra Andersen Partners til Finans.

Saxo Bank har ikke villet stillet op til interview med Finans, men fra bankens juridiske chef Andreas Janholt lyder det, at man nu vil forsøge at bringe sagen for Højesteret.

Saxo Bank får medhold tre i valuta-sager

Kommunikationsbureau henter to nye konsulenter til rådgivning af finanssektoren

Pensionsselskab træder ind i Copenhagen Fintech

Saxo Privatbank jagter 15.000 nye kunder

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste FinansWatch

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere