• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Nordea henter målrettet direktør i Nykredit

Efter at have kravlet determineret opad i karrieren igennem 17 år i Nykredit tager en af realkreditkoncernens vicedirektører nu springet til Nordea og jobbet som landechef for et voksende forretningsområde.

Bjørn Bøje Jensen, landechef, Nordea Finans DanmarkFoto: PR

En stor højrepote og en bred overarm i lyseblåt skjorteærme tager imod FinansWatch med et fast håndtryk i Nordeas domicil i København.

Nordea har lagt en plan for mig flere år frem i forhold til det her job og næste job også
Bjørn Bøje Jensen
Forenden af armen sidder Bjørn Bøje Jensen, ny landechef for Nordea Finans Danmark, der blandt andet har leasing og debitorfinansiering på produktpaletten.

"Der er et kæmpe potentiale for Nordea-koncernen på det her forretningsområde, og det var det potentiale, der blandt andet gjorde, at jeg sagde ja til jobbet, da jeg fik muligheden," forklarer Bjørn Bøje Jensen, da vi får sat os ned ved mødebordet.

Den 43-årige landechef er netop startet i sin nye stilling, efter han har arbejdet i Nykredit hele sin karriere. 17 år er det blevet til i realkreditkoncernen, hvor han som nyuddannet cand.merc. i international markedsføring begyndte i et graduate-program og senest har været vicedirektør med ansvar for hovedsageligt Nykredit Direkte.

"Nykredit står over for en spændende tid, og jeg havde gjort op med mig selv, at enten skulle jeg være med hele vejen, eller også skulle jeg prøve noget andet. Jeg var 43 år og havde kun arbejdet et sted, og derfor gjorde jeg mig op med mig selv, at hvis den rigtige mulighed kom, så ville jeg slå til," siger Bjørn Bøje Jensen.

Karriereplan i Nordea lokkede

Den rigtige mulighed kom, da han fik tilbudt stillingen som chef for de 180 ansatte, der er i Nordea Finans, i stedet for den hidtidige direktør Frank Bondorph, der i starten af året blev præsenteret som Sydbanks nye områdedirektør i Vestjylland.

Der er flere årsager til, at Nordea Finans var den rigtige mulighed. Dels forklarer Bjørn Bøje Jensen, at han i Nykredit har hørt positivt om Nordea fra blandt andre Nykredit-cheferne Michael Rasmussen, Anders Jensen og David Hellemann, der alle har en fortid i Nordea.

Og så lokkede Nordea med en ambitiøs karriereplan.

"Nordea har lagt en plan for mig flere år frem i forhold til det her job og næste job også. Og jeg synes, det er stærkt, at Nordea har den tilgang, at man tænker langsigtet allerede i rekrutteringsprocessen."

Hvad er det næste job?

"Det vil tiden vise, men jeg har prøvet mange forskellige ting i Nykredit, og derfor er der nogle forskellige muligheder i horisonten. Men de næste tre-fire år, hvor vi har en strategiplan, der går jeg all in på Nordea Finans og min rolle her."

Hvad er fordelen ved at have en karriereplan?

"Det betyder, at både medarbejdere og ledere kan forholde sig til det. Det er også sådan, jeg har arbejdet i min karriere i Nykredit. Jeg har været i en position i en årrække, og så har jeg vidst, at jeg skulle tage det næste spring. Og det er noget, jeg altid er åben omkring fra start af."

Blev bankelev efter universitetet

Den målrettede tilgang til karrieren har givet pote for Bjørn Bøje Jensen, der i sine 17 år i Nykredit har haft en lang række meget forskellige opgaver.

I sit graduate-program startede han således med at tage en bankelevuddannelse, selvom han kom direkte fra fem år på skolebænken på Syddansk Universitet.

"Jeg tænkte, at hvis jeg skal gøre det godt i den finansielle sektor, er jeg nødt til at tage håndværket fra bunden af," forklarer Bjørn Bøje Jensen.

Derefter kastede han sig over it-området, hvor han igen tog en uddannelse – denne gang som it-projektleder.

I 2005 tog han endnu et spring, da han skiftede hovedkontoret ud med en stilling som centerdirektør i Nykredit i Horsens.

"Jeg ville gerne have nogle kunder under bæltet, og derfor tog jeg tre år som lokal centerdirektør."

Tidligere elitesportsmand

Derfra fik han i 2007 stillingen som adm. direktør for Nykredit Leasing, inden han i 2012 blev vicedirektør i Nykredit.

"Jeg har det sådan, at jeg helst vil have opgaver, hvor jeg skal strække mig, og hvor jeg ikke ved det hele," siger Bjørn Bøje Jensen.

Privat bor Bjørn Bøje Jensen i Gentofte med sin kone og to drenge på 11 og 13 år. De er med landechefens egne ord en fodboldgal familie, hvor selv svigermoren på 76 år har sæsonkort til Blue Water Arena i Esbjerg, hustruens hjemby. Selv er Bjørn Bøje Jensen fra Ebeltoft.

Sport har altid fyldt meget i Bjørn Bøje Jensens liv, og de brede overarme er en reminiscens fra hans tidligere karriere som elitesportsudøver. Under studierne var han i et Team Danmark-program, fordi han var en haj til at svinge de store i næver på en vandpolobane.

Han har dog i dag droppet vandpolo, da man bliver for svag til den hårde sport, hvis man ikke træner mindst tre gange om ugen, forklarer han.

Skriv til navne@finanswatch.dk, hvis du har nyt om jobskift, forfremmelser og jubilæer i finansbranchen.

Sydbank henter direktør i Nordea

Bankanalytiker skifter til Nordea

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Navne og Job

Så meget tjener ansatte i finanssektoren

Erhvervsrådgivere får markant mere i løn end privatrådgivere ude i bankerne, og bortset fra folk med lederansvar er det matematikspecialister som aktuarer og statistikere, der tjener mest. Se finanssektorens lønstatistik her

Ung direktør: Fordel at være født af finanskrisen

Direktøren i Djurslands Bank i Aarhus er netop fyldt 30 år og er en del af den generation af finansfolk, der er født ud af en krisetid. I skolen blev Roskilde Bank fremhævet som et forbillede, fortæller den unge leder.

SEB nupper chef fra kendt rigmand

Den svenske storbank SEB får ny chef for virksomheder og investering i Danmark. Han kommer fra et partnerskab med rigmanden Christian Dyvig, som ifølge hovedpersonen selv har været en mentor gennem hele karrieren.

Forsiden lige nu

Hellerup Finans opgiver at forvalte investeringsfonde

Det omstridte Hellerup Finans' forvaltningsselskab giver nu afkald på retten til at forvalte alternative investeringsfonde og trækker sig dermed fra over en milliard kroner i aktiver. Manøvren kommer oven på flere sammenstød med Finanstilsynet, revisorer og aktionærer.

Politikere fortsætter kamp mod kviklån

Den nye lov om betænkningstid for kviklån har ikke gjort nogen forskel ifølge Forbrugerrådet Tænk. Ordførere fra S, R, EL og DF vil alle rejse sagen over for erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), skriver Jyllands-Posten.

Flere kvinder har lederstillinger i finanssektoren

Hver fjerde leder i finanssektoren er kvinde, og udviklingen med flere kvinder i lederstillinger ser ud til at fortsætte i de kommende ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), skriver Jyllands-Posten.

Nordea skifter igen ud i toppen af kapitalforvalterenhed

Nordea Asset Management introducerer nyoprettet stilling som investeringschef. I den forbindelse sløjfes stillingen som aktiechef, og dermed siger Mark Lovett farvel til Nordea efter blot halvandet år på pinden. Det erfarer FinansWatch.

ANNONCE

Jobskift
Jeppe Pedersen (2).jpg
Jeppe Pedersen
Ny titel:
Privatkunderådgiver
Ny arbejdsgiver:
Jutlander Bank i Aars
Rasmus Beenfeldt.jpg
Rasmus Beenfeldt
Ny titel:
Souschef
Ny arbejdsgiver:
Jutlander Bank, Connect Erhverv i Hobro
Martin Skovgaard Larsen.jpg
Martin Skovgaard Larsen
Ny titel:
Direktør
Ny arbejdsgiver:
Handelsbanken Horsens
Kim Bek Petersen 2017.jpg
Kim Bek Petersen
Ny titel:
Senior risikoanalytiker i obligationsteamet, Investering
Ny arbejdsgiver:
PensionDanmark
Tiltræder:
Erik Kolind Nielsen.jpg
Erik Kolind Nielsen
Ny titel:
Afdelingsdirektør
Ny arbejdsgiver:
Sparekassen Vendsyssel, Aabybro
Tiltræder:
Gitte Stuhr Petersen.jpg
Gitte Stuhr Petersen
Ny titel:
Erhvervskundechef
Ny arbejdsgiver:
Totalbankens ErhvervsCenter
Tiltræder:
René Weidinger.jpg
René Weidinger
Ny titel:
Afdelingsdirektør
Ny arbejdsgiver:
Sparekassen Vendsyssel, Brovst
Tiltræder:
Andreas Sørensen.jpg
Andreas Sørensen
Ny titel:
Souschef
Ny arbejdsgiver:
Sparekassen Vendsyssel, Brovst
Tiltræder:
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449