FinansWatch

Så meget tjener ansatte i finanssektoren

Erhvervsrådgivere får markant mere i løn end privatrådgivere ude i bankerne, og bortset fra folk med lederansvar er det matematikspecialister som aktuarer og statistikere, der tjener mest. Se finanssektorens lønstatistik her

Finanssektorens arbejdsgiverforening (FA) har netop udgivet deres årlige lønstatistik for finanssektoren, og her kan man se at der er store lønmæssige forskelle på at være erhvervsrådgiver og privatrådgiver i landets banker. Se et udvalg af lønstatistikken her

Ifølge statistikken får en gennemsnitlig privatkunderådgiver 42.460 kr. om måneden mens en tilsvarende erhvervsrådgiver får 49.343 kr.

Virksomhederne bruger FA's strukturstatistik til at benchmarke deres egne lønforhold.

Aktuarer og telefonomstillere

Her kan man også læse at en gennemsnitlig specialist inden for aktuar-arbejde, matematiske og statistiske metoder hver måned hiver godt 76 kilo hjem til husholdningen. Dermed er de den gruppe uden ledelsesansvar, der tjener mest.

På ledelsesplan i forsikringssektoren er den gennemsnitlige løn 82.192 kr. om måneden inklusive pension. I banksektoren må en chef nøjes med 70.449 kr. om måneden.

Er man ikke til ledelsesansvar men elsker at tale i telefon, kan man satse på et job inden for telefonomstilling. Her er den gennemsnitlige løn 32.761 kr. om måneden inklusive pension.

Enkelte medarbejdere uden ledelsesansvar kan presse den månedlige hyre helt op mellem 130 og 135.000 kr., fremgår det af statistikken.

FA’s Strukturstatistik er baseret på oplysninger for omkring 51.500 medarbejdere i sektoren i kalenderåret 2011. Hele statistikken kan ses på Finansforbundets hjemmeside her

Forsiden lige nu

PKA køber boliger for 2,5 mia. kr. af FB Gruppen

Med finansiering og projektsalg i milliardklassen fra PKA i ryggen har FB Gruppen kastet sig over at udvikle det tidligere Grønttorvet i Valby til et nyt bykvarter med over 2000 boliger. Særligt en boligtype har vist sig mere efterspurgt end ventet og givet endnu bedre risikospredning, fortæller ejer til EjendomsWatch.

Seneste Navne og Job

Relaterede

Finansjob

Se flere

Se flere

Jobskifte

 • Christian Jungmark

  Ny titel: Afdelingsdirektør
  Ny arbejdsgiver: Jutlander Bank, Fredericia
 • Søren Mørch

  Ny titel: Hedgefondmanager
  Ny arbejdsgiver: Danske Bank Asset Management
 • Daniel Høj

  Ny titel: Viceregionsdirektør
  Ny arbejdsgiver: Nykredits Region Nord- og Midtjylland
 • Lars-Erik Larsen

  Ny titel: Ejendomsdirektør
  Ny arbejdsgiver: Formuepleje

Indsend jobskifte

Se alle