En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • AMWatch
  • Log ind
ANNONCE

Vi vil være danskernes næste arbejdsplads

KLUMME: "Ambitionen er, at overgangen fra arbejdsliv til pensionisttilværelse bliver et non-event," skriver Lars Ellehave-Andersen, kommerciel direktør i Danica Pension, i ny klumme på FinansWatch.

Foto: PR

Vi har alle muligheder for at få danskerne til at glæde sig til deres pensionisttilværelse. Dem skal vi benytte, så de stadig flere år efter tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet kommer til at byde på drømme, der bliver realiseret. Vores opgave som pensionsselskab er at være danskernes næste arbejdsplads med de services, og den tryghed det medfører.

I dag er forventningerne til den 3. alder desværre ikke ubetinget positive. Halvdelen af danskerne – 52 pct. – er bekymrede for, om de har sparet nok op til deres pensionisttilværelse. Og kun ca. hver tredje dansker - 37 pct. – ser frem til at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Det var de svar, vi fik, da vi for nyligt spurgte danskerne til deres syn på pension, gennem to uafhængige meningsmålingsinstitutter.

Sammen med en række antropologer har vi også gennemført en stor kvalitativ analyse af danskernes oplevelse af overgangen til pensionisttilværelsen.

Også her kan vi se, at hvor vi i pensionsbranchen opfatter det som en fantastisk nyhed, at man nu endelig skal på pension efter at have sparet op i 20 eller 30 år, så er det for mange danskere er en stor omvæltning, der naturligt bekymrer – fordi tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet også betyder farvel til arbejdspladsen, kollegerne og de goder, som var en del af ansættelsen.

Her har vi en vigtig opgave i at gøre overgangen til det nye liv god. Vi skal gøre pension mere relevant og hjælpe danskerne med at træffe bevidste valg i god tid, så de kan gribe ud efter de muligheder og drømme, der ligger og venter på at blive indfriet i pensionisttilværelsen. Vi skal være med til at sikre, at danskerne har ro og tryghed i maven i de sidste år af deres arbejdsliv.

I pensionsbranchen er vi gode til at skabe produkter og services til danskerne, mens de sparer op, og sådan skal det også være, når danskerne går på pension.

Det drejer sig ikke bare om de traditionelle ydelser såsom forsikringer ved kritisk sygdom, forsikring hvis en medarbejder mister sin erhvervsevne, men også en række af de andre services og forsikringsløsninger, der giver medarbejderen stor værdi i nuet.

For vores kunder gælder det eksempelvis den traditionelle sundhedsforsikring, men også adgangen til navigation i det offentlige sundhedsvæsen, second opinion ved diagnoser og behandlingsplaner samt adgang til stresshotline.

De mange services og forsikringsløsninger, som man havde tilknyttet via sin arbejdsplads, stiller vi nu også til rådighed for dem, der er gået på pension. Hvor vores kunder, mens de arbejdede kunne henvende sig til deres virksomheds HR-afdeling, kan de nu som pensionister på samme måde henvende sig til os.

Ambitionen er, at overgangen fra arbejdsliv til pensionisttilværelse bliver en non-event. Sådan hjælper vi vores kunder - og øger glæden og de positive forventninger, når deres tanker går på tilværelsen som pensionist.

Vi vil være danskernes næste arbejdsplads.

Pensionsopsparing er ikke ekstra opsparing – det er pensionsløn

For at få den mission til at lykkes, skal vi stoppe med at tale om pensionsopsparing som noget helt specielt. Som et depot. Vi har endda kaldt det depotregnskaber. Som noget man opmagasiner.

Men når alt kommer til alt, er det den opsparing, danskerne skal leve af resten af sit liv. Og de seneste tal for middellevetiden viser, at vi danskere levere længere og længere.

Alene siden årtusindeskiftet er middellevetiden steget med næsten 4 år for kvinder og 4,5 år for mænd, og for en 67-årig er den steget med næsten 3 år for mænd og 2,5 år for kvinder.

Det er bestemt positivt, at vi lever længere, og at vi er friske i længere tid. Men det stiller også krav. Især til en vigtig ting. At vi i pensionsbranchen sikrer, at vores kunder har tænkt over deres forventninger til, hvordan de vil leve, når de bliver pensionister. Hvad og hvor meget vil de leve af, når lønnen fra arbejdspladsen bortfalder, og de skal på pension. Når de skal modtage pensionsløn. For i bund og grund skal pensionen jo ses som en forlængelse af lønudbetalingen, hvor det så bare pensionsselskabet, der står for den månedlige udbetaling.

Vi vil være med til at sikre, at danskerne får sikkerhed og tryghed for, at de får udbetalt nok til at betale deres udgifter – og plads og rum til de fornøjelser, de drømmer om. Og danskerne har alle muligheder for at udleve deres drømme i deres pensionisttilværelse.

Det handler bare om, at vi skal tage stilling til forventninger og drømme i ordentlig tid. Og her har vi alle en fælles opgave, så vi kan sikre, at pensionisttilværelsen kan leve op til drømme og forventninger. Det er bestemt muligt.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Klummer

Den nye betalingslov og brugen af betalingsdata – opgør med dansk særregel?

KLUMME: En helt ny betalingslov er netop vedtaget efter et usædvanligt rodet forløb. Stridspunktet var især reguleringens hidtidige totalforbud mod brug af betalingsdata. Michael Camphausen, partner, finansadvokat i Camphausen|Co og seniorrådgiver, ph.d. i finansiel regulering ved CBS, gennemgår forløbet og den nye regulering.

Ukraine og Europa: Hvad bør der gøres?

KLUMME: Europa må ikke glemme Ukraine imellem alle de andre kriser, kontinentet skal håndtere. Næste mulighed for en aftale med Rusland opstår sidst på året, og den bør man udnytte, mener investoren George Soros.

Har vi råd til at vente på MiFID II?

Det er skræmmende, at 40 procent af de europæiske finansvirksomheder er usikre på, om de når at blive klar til det kommende Mifid 2-direktiv, skriver Andreas Rønnebo og Torben Krogh fra PA Consulting i ny klumme på FinansWatch.

Forsiden lige nu

Pensionskasser tavse efter kras tilsynskritik

Efter at have fået hård kritik og en række påbud på baggrund af Finanstilsynets gennemgang af pensionskassernes direkte virksomhedsudlån ønsker hverken PKA eller Pensam at kommentere kritikken over for FinansWatch. Både Danica og AP Pension retter ind.

Det amerikanske finanstilsyn hacket

Det amerikanske finanstilsyn Securities and Exchange Commission blev sidste år ramt af et hackerangreb, men har først meldt ud om angrebet i denne uge. Hackerne har udnyttet fortrolige oplysninger til insiderhandel.

ANNONCE
ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Erfaren jurist med interesse for finansielle forhold - Erhvervsministeriet
Vi søger en IT-ansvarlig til hovedkontoret i Hvidbjerg - Hvidbjerg Bank
Erhvervscenter Fyn søger erhvervsrådgiver til Svendborg - Andelskassen
Privatrådgiver til Frøstrup - Sparekassen Thy
Intern revisor - Skandia
Intern Revisor til Thisted - Sparekassen Thy
Legal Counsel, Group Data Management Office - Nordea
Visionær og fagligt stærk vicedirektør til Forsikring & Pension
Risk manager/Analytiker til Sparinvest Property Investors
Kunderådgiver – Lokal Erhverv til Sydbank i Haderslev
Kreditchef til Møns Bank
Specialist til Market data i Capital Markets Operations - Nykredit
Finansiel controller med godt overblik - PenSam
Controller / Business Manager - Pareto Business Management
Afdelingsdirektør, Herning - Vestjysk Bank
IT analytiker med flair for gode kunde- og rådgivningsløsninger - Nykredit
Intern revisor til bankens hovedkontor i Nørresundby - Nordjyske Bank
Kreditporteføljemanager til Investeringsafdelingen i SEB
Landbrugskundechef til spændende opgaver i organisation i vækst - Vækstfonden
Bankrådgivere til Jyske Bank i Roskilde
Erhvervsrådgivere - Sparekassen Thy
Afdelingschef til Trade Finance i Sydbank
Bankrådgiver til Amager afdeling - Jyske Bank
Proceskonsulent til Procesoptimering - Sydbank
Er du vores nye erhvervsrådgiver - GrønlandsBANKEN
AML officer til forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering - AML afdelingen - Arbejdernes Landsbank
Watch Medier søger redaktør
Senioranalytiker til Business Management i Markets - Nykredit
Client Manager – CSD Services - VP Securities
Økonom til tilsynet med SIFI-banker
Filialdirektør til Slagelse afdeling - Sparekassen Sjælland
Landbrugsrådgiver til Landbrugscenter Grindsted - Den Jyske Sparekasse
Handelsbanken i Esbjerg søger ny direktør
Økonomer til likviditetsteam - Finanstilsynet
Senioranalytiker til Business Management i Markets - Nykredit
Nyt hold til Sparekassen Thy Viborg
Senior Erhvervsrådgiver til Center Aalborg - Nykredit
Jurist til Finansiel Stabilitet
Key Account Manager, Vendor Finance, Nordea Finans Danmark
Senior manager/Manager for the Banking, Insurance and Capital Markets - KPMG
Business Analytiker - Fynske Bank
Motivated Sales Executive to join a leading Nordic investment bank - Pareto Securities
QA ansvarlig til It-afdelingen i Sydbank
Finansiel Stabilitet søger kreditspecialist
Afdelingsdirektør til Private Banking i København - Sparekassen Kronjylland
Blev en del af vores Robotics Team - PensionDanmark
Souschef til København afdeling - Nordjyske Bank
Privatrådgivere - Sparekassen Thy
Group Leader - Origination Infrastructure, Transportation & Telecom Sector - NIB
Revisor til Intern revision - Sparekassen Kronjylland
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

lars@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 3330 8383