En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Vi vil være danskernes næste arbejdsplads

KLUMME: "Ambitionen er, at overgangen fra arbejdsliv til pensionisttilværelse bliver et non-event," skriver Lars Ellehave-Andersen, kommerciel direktør i Danica Pension, i ny klumme på FinansWatch.

Foto: PR

Vi har alle muligheder for at få danskerne til at glæde sig til deres pensionisttilværelse. Dem skal vi benytte, så de stadig flere år efter tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet kommer til at byde på drømme, der bliver realiseret. Vores opgave som pensionsselskab er at være danskernes næste arbejdsplads med de services, og den tryghed det medfører.

I dag er forventningerne til den 3. alder desværre ikke ubetinget positive. Halvdelen af danskerne – 52 pct. – er bekymrede for, om de har sparet nok op til deres pensionisttilværelse. Og kun ca. hver tredje dansker - 37 pct. – ser frem til at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Det var de svar, vi fik, da vi for nyligt spurgte danskerne til deres syn på pension, gennem to uafhængige meningsmålingsinstitutter.

Sammen med en række antropologer har vi også gennemført en stor kvalitativ analyse af danskernes oplevelse af overgangen til pensionisttilværelsen.

Også her kan vi se, at hvor vi i pensionsbranchen opfatter det som en fantastisk nyhed, at man nu endelig skal på pension efter at have sparet op i 20 eller 30 år, så er det for mange danskere er en stor omvæltning, der naturligt bekymrer – fordi tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet også betyder farvel til arbejdspladsen, kollegerne og de goder, som var en del af ansættelsen.

Her har vi en vigtig opgave i at gøre overgangen til det nye liv god. Vi skal gøre pension mere relevant og hjælpe danskerne med at træffe bevidste valg i god tid, så de kan gribe ud efter de muligheder og drømme, der ligger og venter på at blive indfriet i pensionisttilværelsen. Vi skal være med til at sikre, at danskerne har ro og tryghed i maven i de sidste år af deres arbejdsliv.

I pensionsbranchen er vi gode til at skabe produkter og services til danskerne, mens de sparer op, og sådan skal det også være, når danskerne går på pension.

Det drejer sig ikke bare om de traditionelle ydelser såsom forsikringer ved kritisk sygdom, forsikring hvis en medarbejder mister sin erhvervsevne, men også en række af de andre services og forsikringsløsninger, der giver medarbejderen stor værdi i nuet.

For vores kunder gælder det eksempelvis den traditionelle sundhedsforsikring, men også adgangen til navigation i det offentlige sundhedsvæsen, second opinion ved diagnoser og behandlingsplaner samt adgang til stresshotline.

De mange services og forsikringsløsninger, som man havde tilknyttet via sin arbejdsplads, stiller vi nu også til rådighed for dem, der er gået på pension. Hvor vores kunder, mens de arbejdede kunne henvende sig til deres virksomheds HR-afdeling, kan de nu som pensionister på samme måde henvende sig til os.

Ambitionen er, at overgangen fra arbejdsliv til pensionisttilværelse bliver en non-event. Sådan hjælper vi vores kunder - og øger glæden og de positive forventninger, når deres tanker går på tilværelsen som pensionist.

Vi vil være danskernes næste arbejdsplads.

Pensionsopsparing er ikke ekstra opsparing – det er pensionsløn

For at få den mission til at lykkes, skal vi stoppe med at tale om pensionsopsparing som noget helt specielt. Som et depot. Vi har endda kaldt det depotregnskaber. Som noget man opmagasiner.

Men når alt kommer til alt, er det den opsparing, danskerne skal leve af resten af sit liv. Og de seneste tal for middellevetiden viser, at vi danskere levere længere og længere.

Alene siden årtusindeskiftet er middellevetiden steget med næsten 4 år for kvinder og 4,5 år for mænd, og for en 67-årig er den steget med næsten 3 år for mænd og 2,5 år for kvinder.

Det er bestemt positivt, at vi lever længere, og at vi er friske i længere tid. Men det stiller også krav. Især til en vigtig ting. At vi i pensionsbranchen sikrer, at vores kunder har tænkt over deres forventninger til, hvordan de vil leve, når de bliver pensionister. Hvad og hvor meget vil de leve af, når lønnen fra arbejdspladsen bortfalder, og de skal på pension. Når de skal modtage pensionsløn. For i bund og grund skal pensionen jo ses som en forlængelse af lønudbetalingen, hvor det så bare pensionsselskabet, der står for den månedlige udbetaling.

Vi vil være med til at sikre, at danskerne får sikkerhed og tryghed for, at de får udbetalt nok til at betale deres udgifter – og plads og rum til de fornøjelser, de drømmer om. Og danskerne har alle muligheder for at udleve deres drømme i deres pensionisttilværelse.

Det handler bare om, at vi skal tage stilling til forventninger og drømme i ordentlig tid. Og her har vi alle en fælles opgave, så vi kan sikre, at pensionisttilværelsen kan leve op til drømme og forventninger. Det er bestemt muligt.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Klummer

Har vi råd til at vente på MiFID II?

Det er skræmmende, at 40 procent af de europæiske finansvirksomheder er usikre på, om de når at blive klar til det kommende Mifid 2-direktiv, skriver Andreas Rønnebo og Torben Krogh fra PA Consulting i ny klumme på FinansWatch.

Investeringsfonde: Mifid II, provisioner og valgmuligheder

KLUMME: IFB byder Mifid II velkommen, da det vil stille opsparerne bedre end tidligere. Vi arbejder for fri og lige konkurrence og det bidrager Mifid II til. Men på et vigtigt område er det dansk lovgivning, der skal ændres for at forbedre konkurrencevilkårene.

Robotterne kommer - men er dine kunder klar?

Selvom digitalisering bliver vigtigere og vigtigere, så er danskerne ikke så overbeviste på det område, hvor der virkelig sker meget lige nu, nemlig kunstig intelligens, machine learning og robotter. Det skriver Kamilla Korsgaard Svane, Head of Financial Services hos analysehuset Wilke, i ny klumme.

Strategi, hvad bruger man det til?

Tidligere Tryg-chef og i dag professionelt bestyrelsesmedlem og foredragsholder Stine Bosse skriver på FinansWatch om ledelse. Denne gang handler det blandt andet om evnen til at håndtere, kommunikere og prioriterer sin strategi. Læs klummen her:

Forsiden lige nu

Danica retter ind og ændrer hjemmesider

Efter at FinansWatch tirsdag kunne fortælle, at Danica pustede sig lige vel op på sine norske og svenske hjemmesider, har pensionsselskabet rettet de fejlbehæftede tekster.

Finansminister kaldes i samråd om statslån til almene boliger

Socialdemokratiet kalder finansministeren i samråd om regeringens forslag om at flytte finansieringen af almene boliger fra realkredit til statsobligationer. Det sker, efter at en rapport fra 2014 advarede om at droppe realkreditten som finansering. Det skriver Berlingske Tidende.

Forsikringsgigant venter at tjene op til 84 mia. kr. i 2017

Den tyske forsikringsgigant Allianz skovler penge ind for tiden. I andet kvartal fik Europas største forsikringsselskab et driftsresultat på 2,9 mia. euro, eller 21,6 mia. kr., hvilket var 23 pct. mere end i samme periode sidste år.

Allianz oplyser, at man venter et årsresultat i toppen af det tidligere udmeldte interval på mellem 10,3 og 11,3 mia. euro.

Selv om Allianz er en gigant, især på skadeforsikringer, så er det tyske forsikringsselskab ikke lige så effektivt som danske forsikringsselskaber.

Allianz' såkaldte combined ratio, der er erstatninger og administrationsudgifter målt i procent af præmieindtægterne, var ved udgangen af juni på 93,7 pct., hvilket i Danmark ville være i den høje ende.

I juni sidste år var combined ratio på 96,4 pct. Allianz oplyser, at faldet i nøgletallet primært skyldes, at der har været et fald i erstatninger relateret til naturkatastrofer.

ANNONCE
ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Privatrådgiver til Sydbank Direkte Medarbejder i Aabenraa
Privatrådgiver til Sydbank i Køge
International rådgiver med interesse for den europæiske energisektor - Energinet
Finanstilsynet søger en jurist til kontoret for pensionskasser
Kunderådgiver, Nordea Liv & Pension, Ballerup
Akademiker til finansområdet i Ringkøbing - Ringkjøbing Landbobank
Senior Analyst with quantitative capabilities, Nordea Digital Markets
Kontorchef til nyoprettet kontor for teknologianvendelse og IT-tilsyn - Finanstilsynet
Spar Nord søger finansøkonomer til praktik i januar 2018
Erfaren udvikler til Data Warehouse i Sydbank
Valuta- og renterådgiver til Ringkøbing - Ringkjøbing Landbobank
Organisations- og Projektkoordinator, Den Jyske Sparekasse
Trader til aktieteam - Sparinvest
Stærk kompetence til Asset Allocation og balancerede fonde - Sparinvest
Senior Relationship Manager - Danske Bank
Finanstilsynet søger en medarbejder med aktuarmæssige kompetencer til kontoret for pensionskasser
Privatkunde- rådgiver til Dragør, BankNordik
Konsulent til pensions- og investeringsområdet, Spar Nord
Systemansvarlig til Front Arena handelssystem - Maj Invest
Analysestærk økonom til Finanstilsynet
Opsøgende kunderådgivere til Rønde og Hornslet - Djurslands Bank
Erhvervskunderådgiver til Erhvervscenter Aalborg - Jutlander Bank
Forretningsudvikler/Compliance - medarbejder med erfaring fra fonds-/kapitalmarkedsområdet, Ringkjøbing Landbobank
Projektudviklingschef i BOKIS med stærk kendskab til digitale betalinger
Client Executive til SEB Asset Management
Centerdirektør til center Ringsted - Nykredit
Financial Crime Manager, Nordea Life & Pensions, Ballerup
Kunderådgiver til Rønde - Djurslands Bank
Kundemedarbejder, Uldum - Middelfart Sparekasse
Souschef til Viborg - Sparekassen Kronjylland
Landbrugskundechef med passion for at pleje en spændende portefølje - Vækstfonden
Erfaren koncernjurist - Sampension
Er du økonom og vil være med til at føre tilsyn med banker? - Finanstilsynet
Finanstilsynet søger medarbejdere til ny enhed med fokus på alternative investeringer
Privatkunde- rådgiver til Kongelundsvej, BankNordik
Nyoprettede stillinger til Finanstilsynets nye Fintech Lab og til arbejdet med betalingstjenester
Forretningsudvikler til Privat - Sydbank
Afdelingsdirektør, Aarhus - Nordjyske Bank
Investeringsrådgiver til private banking i Aarhus - Ringkjøbing Landbobank
Erfarne boligsupportere til Bank- og Realkreditsupport Privat, Nykredit
Risk Managers, Corporate & Business Banking og Personal Banking, København - Nordea
Credit Risk Analyst - DLR Kredit
2 Student Assistants to support building a thriving Danish Fintech Ecosystem - Copnehagen FinTech
Privatrådgivere til Merkur København
Landbrugsrådgiver til erhvervscenter Kolding - Nykredit
Er du vores nye privatkunderådgiver? - GrønlandsBANKEN
Ambitiøs Økonom til udvikling af Elmarkedet - Energinet
Privatkunderådgiver til Spar Nord Roskilde
Local Reward Expert, Copenhagen - Nordea
Client Service Assistant within Asset Management - Capital Four
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449