En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • AMWatch
  • Log ind
ANNONCE

Vi vil være danskernes næste arbejdsplads

KLUMME: "Ambitionen er, at overgangen fra arbejdsliv til pensionisttilværelse bliver et non-event," skriver Lars Ellehave-Andersen, kommerciel direktør i Danica Pension, i ny klumme på FinansWatch.

Foto: PR

Vi har alle muligheder for at få danskerne til at glæde sig til deres pensionisttilværelse. Dem skal vi benytte, så de stadig flere år efter tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet kommer til at byde på drømme, der bliver realiseret. Vores opgave som pensionsselskab er at være danskernes næste arbejdsplads med de services, og den tryghed det medfører.

I dag er forventningerne til den 3. alder desværre ikke ubetinget positive. Halvdelen af danskerne – 52 pct. – er bekymrede for, om de har sparet nok op til deres pensionisttilværelse. Og kun ca. hver tredje dansker - 37 pct. – ser frem til at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Det var de svar, vi fik, da vi for nyligt spurgte danskerne til deres syn på pension, gennem to uafhængige meningsmålingsinstitutter.

Sammen med en række antropologer har vi også gennemført en stor kvalitativ analyse af danskernes oplevelse af overgangen til pensionisttilværelsen.

Også her kan vi se, at hvor vi i pensionsbranchen opfatter det som en fantastisk nyhed, at man nu endelig skal på pension efter at have sparet op i 20 eller 30 år, så er det for mange danskere er en stor omvæltning, der naturligt bekymrer – fordi tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet også betyder farvel til arbejdspladsen, kollegerne og de goder, som var en del af ansættelsen.

Her har vi en vigtig opgave i at gøre overgangen til det nye liv god. Vi skal gøre pension mere relevant og hjælpe danskerne med at træffe bevidste valg i god tid, så de kan gribe ud efter de muligheder og drømme, der ligger og venter på at blive indfriet i pensionisttilværelsen. Vi skal være med til at sikre, at danskerne har ro og tryghed i maven i de sidste år af deres arbejdsliv.

I pensionsbranchen er vi gode til at skabe produkter og services til danskerne, mens de sparer op, og sådan skal det også være, når danskerne går på pension.

Det drejer sig ikke bare om de traditionelle ydelser såsom forsikringer ved kritisk sygdom, forsikring hvis en medarbejder mister sin erhvervsevne, men også en række af de andre services og forsikringsløsninger, der giver medarbejderen stor værdi i nuet.

For vores kunder gælder det eksempelvis den traditionelle sundhedsforsikring, men også adgangen til navigation i det offentlige sundhedsvæsen, second opinion ved diagnoser og behandlingsplaner samt adgang til stresshotline.

De mange services og forsikringsløsninger, som man havde tilknyttet via sin arbejdsplads, stiller vi nu også til rådighed for dem, der er gået på pension. Hvor vores kunder, mens de arbejdede kunne henvende sig til deres virksomheds HR-afdeling, kan de nu som pensionister på samme måde henvende sig til os.

Ambitionen er, at overgangen fra arbejdsliv til pensionisttilværelse bliver en non-event. Sådan hjælper vi vores kunder - og øger glæden og de positive forventninger, når deres tanker går på tilværelsen som pensionist.

Vi vil være danskernes næste arbejdsplads.

Pensionsopsparing er ikke ekstra opsparing – det er pensionsløn

For at få den mission til at lykkes, skal vi stoppe med at tale om pensionsopsparing som noget helt specielt. Som et depot. Vi har endda kaldt det depotregnskaber. Som noget man opmagasiner.

Men når alt kommer til alt, er det den opsparing, danskerne skal leve af resten af sit liv. Og de seneste tal for middellevetiden viser, at vi danskere levere længere og længere.

Alene siden årtusindeskiftet er middellevetiden steget med næsten 4 år for kvinder og 4,5 år for mænd, og for en 67-årig er den steget med næsten 3 år for mænd og 2,5 år for kvinder.

Det er bestemt positivt, at vi lever længere, og at vi er friske i længere tid. Men det stiller også krav. Især til en vigtig ting. At vi i pensionsbranchen sikrer, at vores kunder har tænkt over deres forventninger til, hvordan de vil leve, når de bliver pensionister. Hvad og hvor meget vil de leve af, når lønnen fra arbejdspladsen bortfalder, og de skal på pension. Når de skal modtage pensionsløn. For i bund og grund skal pensionen jo ses som en forlængelse af lønudbetalingen, hvor det så bare pensionsselskabet, der står for den månedlige udbetaling.

Vi vil være med til at sikre, at danskerne får sikkerhed og tryghed for, at de får udbetalt nok til at betale deres udgifter – og plads og rum til de fornøjelser, de drømmer om. Og danskerne har alle muligheder for at udleve deres drømme i deres pensionisttilværelse.

Det handler bare om, at vi skal tage stilling til forventninger og drømme i ordentlig tid. Og her har vi alle en fælles opgave, så vi kan sikre, at pensionisttilværelsen kan leve op til drømme og forventninger. Det er bestemt muligt.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Klummer

Strategi, hvad bruger man det til?

Tidligere Tryg-chef og i dag professionelt bestyrelsesmedlem og foredragsholder Stine Bosse skriver på FinansWatch om ledelse. Denne gang handler det blandt andet om evnen til at håndtere, kommunikere og prioriterer sin strategi. Læs klummen her:

Den nye betalingslov og brugen af betalingsdata – opgør med dansk særregel?

KLUMME: En helt ny betalingslov er netop vedtaget efter et usædvanligt rodet forløb. Stridspunktet var især reguleringens hidtidige totalforbud mod brug af betalingsdata. Michael Camphausen, partner, finansadvokat i Camphausen|Co og seniorrådgiver, ph.d. i finansiel regulering ved CBS, gennemgår forløbet og den nye regulering.

Investeringsfonde: Mifid II, provisioner og valgmuligheder

KLUMME: IFB byder Mifid II velkommen, da det vil stille opsparerne bedre end tidligere. Vi arbejder for fri og lige konkurrence og det bidrager Mifid II til. Men på et vigtigt område er det dansk lovgivning, der skal ændres for at forbedre konkurrencevilkårene.

Forsiden lige nu
ANNONCE
ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
IT-arkitekt til programmet Ny Realkredit Platform i IT Bolig & Realkredit - Nykredit
Afdelingsdirektør, Herning - Vestjysk Bank
Finansbachelorer til praktik i Sydbank
Capital markets IT consultant - Visigon
Senior-/Chefanalytiker med matematisk flair til udvikling af markedsrisikomodeller - Nykredit
Risikoanalytiker til Spar Nords risikostyringsfunktion
Proaktiv økonomimedarbejder til Finance Support - ATP
Seniorspecialist til Markedsdata i Capital Markets Operations - Nykredit
Private Banker til Sydbank i Horsens
Hurtigt tænkende specialist til Collateral Management - Forca
Juridisk medarbejder søges til børssekreatariat - Den Jyske Sparekasse
Investeringschef til solid lokalbank i vækst - Møns Bank
Direktør til Herlev - Handelsbanken
Back-Middle Office Administrator to Accunia’s CLO Team
Vicekontorchef med solid IT-revisionserfaring - Finanstilsynet
Business Process Manager, Finance - Lantmännen Unibake
Privatkunde- rådgivere til Amager - BankNordik
Danmarks førende Executive Search, Financial Services team søger nyuddannet researcher - Amrop
Finance Manager - MAN Diesel & Turbo
Kreditchef til solid lokalbank i vækst
Private Banking direktør - Vestjysk Bank
Leder til Porteføljestyring indenfor big data, DW/BI, analytics, automatisering - SKAT
Studiejob i Sydbank Aabenraa
Vi søger en dygtig privatrådgiver med overblik til filialen i Jelling - Den Jyske Sparekasse
Formuepleje søger en Chief Risk Offcer
PensionDanmark søger to nye specialister til vores aktieteam
Forretningsorienteret erhvervschef til Sydbank i Vestjylland
Privatrådgiver til center Esbjerg - Nykredit
Finansiel controller til SEAS-NVE
Senior Treasury Analyst, Copenhagen or Helsinki
Privatrådgiver - Totalbanken
Engagerende, løsningsorienteret forretningsudvikler med økonomisk baggrund - Forca
Analyst til SEB Corporate Finance
Økonom med interesse for forbrugerbeskyttelse - Finanstilsynet
Privatrådgiver til center Middelfart - Nykredit
Vurderingssagkyndige til erhvervsejendomme beliggende i Øst- og Midtjylland - DLR Kredit
Økonomisk medarbejder søges til børssekretariat - Den Jyske Sparekasse
Selfinvest Family Office søger Senior Investment Manager
Robotudvikler til procesautomatisering - Vestjysk Bank
Kunderådgiver – Lokal Erhverv til Sydbank i Haderslev
Praktikplads til finansbachelor - Middelfart Sparekasse
Skarp IT-specialist med talent for ny teknologi til IT-tilsyn - Finanstilsynet
Økonomer til finansielt tilsyn med penge- og realkreditinstitutter - Finanstilsynet
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

lars@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 3330 8383