En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • AMWatch
  • Log ind
ANNONCE

2018 – året hvor ny teknologi bliver en integreret del af forsikringsselskaberne

KLUMME: Droneforsikringer og overvågningsløsninger der kan forudsige dit vandforbrug og forebygge vandskader i hjemmet? Hvad kan vi forvente os af nye tendenser inden for forsikringsverdenen i 2018? Nordisk direktør for forsikring i Accenture, Jacob Tovborg, giver sit bud her i ny klumme.

Jacob Tovborg, nordisk direktør for forsikring i Accenture.Foto: PR

2017 nærmer sig med hastige skridt sin afslutning. Et år, der har budt på mange interessante tendenser inden for forsikringsverdenen. Sidste år på samme tidspunkt gjorde meget få forsikringsselskaber eksempelvis brug af virtuelle assistenter med "kunstig intelligens" eller "maskinlæring" i forbindelse med automatisering af arbejdsprocesser. Men her ved udgangen af 2017 er det blevet – om ikke normalt – så en integreret del af mange forsikringsselskabers "værktøjskasse" i kommunikation med kunderne og optimering af for eksempel underwriting eller skadebehandling inden for både forsikring og pension. Det er blot ét eksempel på, hvor hurtigt udviklingen går netop nu.

Så hvad kan vi forvente os af 2018? Hvad kan vi se tilbage på, når vi står her om et år på samme tidspunkt?

Året for 'connected homes'

Den eksponentielt voksende udvikling vil med al sandsynlighed fortsætte i 2018, hvor vi eksempelvis kommer til at se sensorer – både i private hjem, i virksomheder og i forbindelse med landbrug. Disse sensorer vil hjælpe forsikringsselskaberne med at få endnu flere data, som de kan bruge i forbindelse med skadeforebyggelse, prissætning og ikke mindst udvikling af nye produkter. Desuden vil ny infrastruktur som for eksempel IoT netværket 'Sigfox', der nu dækker hele Danmark, accelerere denne udvikling, da det både reducerer kompleksiteten og omkostningerne ved løsningerne til gavn for kunder og forsikringsselskaber.

Ta' en selfie, og få dit BMI-tal

2018 vil samtidig blive året, hvor maskinlæring inden for for eksempel billedgenkendelse vil vinde indpas. Det vil gøre det muligt for selskaberne at "crowdsource" besigtigelse af biler i forbindelse med skader eller bruge selfies til at bestemme forsikringstagers alder, køn, BMI og tegn på rygning, når forsikringsselskaberne skal oprette sundheds- eller liv og pensionsforsikringer. Begge eksempler er ikke bare fremtidstænkning, men allerede på forsøgsstadiet hos nogle af Europas førende forsikringsselskaber.

Forsikring mod it-kriminalitet

2017 har været året hvor begrebet cyberkriminalitet har boret sig ind i mange danskeres bevidsthed. I takt med at den nye teknologi bliver en integreret del af ikke bare forsikringsselskabernes, men også deres kunders hverdag og produkter, vil vi se et helt nyt marked for produkter og løsninger – som for eksempel rådgivning om (og forsikring mod) it-kriminalitet eller helt nye produkter rettet mod det stigende antal 'droner' eller selvkørende biler, hvor it-sikkerhed er en afgørende parameter i forhold til risikoen.

Forsikringer integreres i produkterne

Samtidig med at risikoen flyttes fra menneske til maskine, vil vi se nye samarbejder inden for forsikring. Det seneste eksempel er bilfabrikanten Tesla, der vil knytte forsikringen tættere til bilen i et forsøg på reducere priserne, fordi der er en forventning om et lavere antal skader i takt med, at billerne bliver mere selvkørende.

Tilsvarende vil vi se, at såvel eksisterende som nye aktører på forsikringsmarkedet vil åbne deres platforme for andre udbydere – ligesom vi ser det hos bankerne. Et godt eksempel er "klassens frække dreng", forsikringsselskabet Lemonade, der netop har åbnet deres API'er. Lemonade tilbyder udviklere adgang til sine forsikringsprodukter, så for eksempel handelswebsites, ejendomsapps, finansielle rådgivere, bots, IoT- og smart home-produkter vil kunne udvide deres tilbud med forsikring, så deres kunder får øjeblikkelig dækning uden at have forladt deres app eller hjemmeside.

Der sker en konstant teknologisk udvikling, som forsikringsselskaberne ikke kan tillade sig at se bort fra. Vores udfordring i Skandinavien er, at de nye innovative digitale løsninger ofte er kopier af koncepter, som findes andre steder i verden i forvejen. Og det er naturligvis en farbar vej, men det kan også være en farlig vej at gå. For de kopier der kommer, er typisk ikke lige så gode som originalen. Og i en verden med stigende globalisering, hvor globale aktører som Amazon og Apple Pay ekspanderer i Norden, bør forsikringsselskaberne være forberedt på international konkurrence.

Forsikring i Norden er allerede langt fremme med digitalisering, så hvorfor ikke vælge et område og forsøge at sætte os i førersædet og måske tage lidt flere chancer i forhold til innovation? Det håber jeg at se mere af i 2018.

 

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Klummer

Strategi, hvad bruger man det til?

Tidligere Tryg-chef og i dag professionelt bestyrelsesmedlem og foredragsholder Stine Bosse skriver på FinansWatch om ledelse. Denne gang handler det blandt andet om evnen til at håndtere, kommunikere og prioriterer sin strategi. Læs klummen her:

Den nye betalingslov og brugen af betalingsdata – opgør med dansk særregel?

KLUMME: En helt ny betalingslov er netop vedtaget efter et usædvanligt rodet forløb. Stridspunktet var især reguleringens hidtidige totalforbud mod brug af betalingsdata. Michael Camphausen, partner, finansadvokat i Camphausen|Co og seniorrådgiver, ph.d. i finansiel regulering ved CBS, gennemgår forløbet og den nye regulering.

MiFID II/MiFIR - vi har travlt, men må vente tålmodigt

KLUMME: Går det som planlagt, så vil MiFID II allerede fra starten af 2017 påvirke pengeinstitutternes forretningsmodeller, forretningsprocesser, kundeinteraktion og it-systemer betragteligt. Selvom vigtige konkrete detaljer fra lovgivers side udestår - måske helt op til et år endnu - så er ændringerne så omfattende, at pengeinstitutterne og deres it-leverandører ikke kan tillade sig at sidde på hænderne og vente på den endelige udformning af reglerne.

Forsiden lige nu

Tryg sætter "ekstremt højt" mål for kundetilfredshed

Samtidig med, at Tryg skifter den måde, som forsikringsselskabet bruger til at måle sit omdømme på, sætter man nu et ambitiøst mål for omdømmet. "Vi har talt om at prøve at opnå Tivolis niveau," siger adm. direktør Morten Hübbe.

Tryg vil plukke de højere hængende frugter

Efter at have plukket de lavthængende frugter de sidste seks år er det nu tid for Tryg til at kravle højere op i træet for at finde yderligere besparelser, forklarede direktionen på Trygs kapitalmarkedsdag i dag i London.

ATP-direktør: Danica-køb giver os adgang til godbidderne

Gennem årets største ejendomshandel bliver ATP medejer af Danicas 16 danske shoppingcentre. Over for EjendomsWatch uddyber begge parter perspektiverne, der også betyder, at Danica nu bliver ATP Ejendommes største samarbejdspartner.

ANNONCE
ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Direktør til Herlev - Handelsbanken
Vurderingssagkyndige til erhvervsejendomme beliggende i Øst- og Midtjylland - DLR Kredit
Praktikplads til finansbachelor - Middelfart Sparekasse
Økonomisk medarbejder søges til børssekretariat - Den Jyske Sparekasse
Investeringschef til solid lokalbank i vækst - Møns Bank
Afdelingsleder til Sydbanks centrale regnskabsanalyseafdeling i Aabenraa
Hurtigt tænkende specialist til Collateral Management - Forca
Erhvervsspecialist til Sydbank i Aarhus
Økonom med interesse for forbrugerbeskyttelse - Finanstilsynet
Engagerende, løsningsorienteret forretningsudvikler med økonomisk baggrund - Forca
Senior-/Chefanalytiker med matematisk flair til udvikling af markedsrisikomodeller - Nykredit
Private Banking direktør - Vestjysk Bank
Kreditchef til solid lokalbank i vækst
Business Process Manager, Finance - Lantmännen Unibake
Kunderådgiver - Lokal Erhverv til Sydbank i Aabenraa
Privatrådgiver til Sydbank i Haderslev
PensionDanmark søger to nye specialister til vores aktieteam
Senior Treasury Analyst, Copenhagen or Helsinki
Analyst til SEB Corporate Finance
Finansiel controller til SEAS-NVE
Back-Middle Office Administrator to Accunia’s CLO Team
Leder til Porteføljestyring indenfor big data, DW/BI, analytics, automatisering - SKAT
Skarp IT-specialist med talent for ny teknologi til IT-tilsyn - Finanstilsynet
Privatrådgiver til center Middelfart - Nykredit
Proaktiv økonomimedarbejder til Finance Support - ATP
Selfinvest Family Office søger Senior Investment Manager
Senior IT projektleder med agil baggrund til Kunde, rådgivning og bank - Nykredit
Robotudvikler til procesautomatisering - Vestjysk Bank
Økonomer til finansielt tilsyn med penge- og realkreditinstitutter - Finanstilsynet
Juridisk medarbejder søges til børssekreatariat - Den Jyske Sparekasse
Privatkunde- rådgivere til Amager - BankNordik
Kunderådgiver - lokal erhverv til Sydbank på St. Torv i Aarhus
Risikoanalytiker til Spar Nords risikostyringsfunktion
Privatrådgiver til center Esbjerg - Nykredit
Privatrådgiver - Totalbanken
Vicekontorchef med solid IT-revisionserfaring - Finanstilsynet
Danmarks førende Executive Search, Financial Services team søger nyuddannet researcher - Amrop
Finance Manager - MAN Diesel & Turbo
Afdelingsdirektør, Herning - Vestjysk Bank
Vi søger en dygtig privatrådgiver med overblik til filialen i Jelling - Den Jyske Sparekasse
Seniorudvikler/arkitekt til hyper-performing udviklingsteam - Nykredit
Formuepleje søger en Chief Risk Offcer
Capital markets IT consultant - Visigon
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

lars@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 3330 8383