FinansWatch

Spansk storbank afhænder historisk stor ejendomsportefølje

Amerikansk investor overtager ejendomme for over 70 mia. kr. fra spanske Santander efter redning af krisebank.

Amerikanske Blackstone har haft den store pengepung fremme og købt ejendomme for 10 mia. euro, eller hvad der svarer til 74 mia. kr.

Sælgeren er den spanske storbank Santander, og der er tale om det største ejendomssalg i Spaniens historie, skriver Reuters.

Handlen sker, efter at Santander før sommeren overtog krisebanken Banco Popular, hvorfra ejendomme stammer.

Konkret vil der blive oprettet et nyt selskab, hvor Blackstone ejer 51 pct. og Banco Popular, dvs. Santander, de resterende 49 pct.

Selv om der er tale om et rekordbeløb for ejendommene, som både omfatter jordbesiddelser, huse, lejligheder og hoteller, så får Blackstone dem alligevel til en langt lavere værdi, end hvad de tidligere er blevet vurderet. Ifølge Reuters har Blackstones andel således tidligere været værdisat til 30 mia. euro, altså 223 mia. kr.

Spansk storbank belønnes for konsekvent handling med kriseramt opkøb

Spansk krisebank sælges for 1 euro for at undgå krak

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Kapitalforvaltning

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere