• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

ATP: Genmab presser vores grænser for, hvad vi normalt vil acceptere

Et ekstraordinær lukrativ bonusordning til udenlandske direktionsmedlemmer i Genmab er kun blevet godkendt med nød og næppe på selskabets generalforsamling. Storaktionæren ATP vil ikke strække sig meget længere nu, skriver Børsen i dag.

En ny og ekstraordinær lukrativ bonusordning i biotekselskabet Genmab skaber bekymring hos ATP.Foto: Genmab, PR

Genmab fik på sin generalforsamling i tirsdag godkendt, at selskabet fremover kan give internationale og særligt amerikanske medlemmer af direktionen aktier eller warrants til en værdi på op til fire gange årslønnen, dog maksimalt 25 mio. kr. Men dermed er storaktionæren ATP’s smertegrænse også nået, skriver dagbladet Børsen.

”Med forslaget presse Genmab vores grænser for, hvad vi normalt vil stå model for og ønsker at acceptere,” sagde Claus Wiinblad, aktiechef i ATP ifølge Børsen fra talerstolen i Tivoli Hotel & Congress Center, hvor generalforsamlingen blev holdt.

ATP er kun gået med til forslaget, fordi Genmab er indforstået med, at det kun skal anvendes i særlige tilfælde. Men ATP anerkender, at det ellers kan være svært at tiltrække de rigtige kompetencer til selskabet, og at der er store forskelle mellem Danmark og USA, når det gælder anvendelsen af bonus.

Denne artikel er leveret af FinansWatch' søstersite, MedWatch.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Kapitalforvaltning

Forbrugerrådet frygter omvendt Mifid-effekt: Højere priser til kunderne

Intentionen var øget gennemskuelighed og lavere priser. Mindre end tre måneder før forbuddet mod provisionsbetaling ved porteføljepleje træder i kraft, frygter Forbrugerrådet Tænk, at det ender med højere omkostninger til kunderne. Storbanker planlægger nemlig at hente hele den mistede provision hos kunderne.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449