FinansWatch

ATP: Genmab presser vores grænser for, hvad vi normalt vil acceptere

Et ekstraordinær lukrativ bonusordning til udenlandske direktionsmedlemmer i Genmab er kun blevet godkendt med nød og næppe på selskabets generalforsamling. Storaktionæren ATP vil ikke strække sig meget længere nu, skriver Børsen i dag.

En ny og ekstraordinær lukrativ bonusordning i biotekselskabet Genmab skaber bekymring hos ATP.

Genmab fik på sin generalforsamling i tirsdag godkendt, at selskabet fremover kan give internationale og særligt amerikanske medlemmer af direktionen aktier eller warrants til en værdi på op til fire gange årslønnen, dog maksimalt 25 mio. kr. Men dermed er storaktionæren ATP’s smertegrænse også nået, skriver dagbladet Børsen.

”Med forslaget presse Genmab vores grænser for, hvad vi normalt vil stå model for og ønsker at acceptere,” sagde Claus Wiinblad, aktiechef i ATP ifølge Børsen fra talerstolen i Tivoli Hotel & Congress Center, hvor generalforsamlingen blev holdt.

ATP er kun gået med til forslaget, fordi Genmab er indforstået med, at det kun skal anvendes i særlige tilfælde. Men ATP anerkender, at det ellers kan være svært at tiltrække de rigtige kompetencer til selskabet, og at der er store forskelle mellem Danmark og USA, når det gælder anvendelsen af bonus.

Denne artikel er leveret af FinansWatch' søstersite, MedWatch.

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Kapitalforvaltning

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere