FinansWatch

Visa afviser kritik: Butikkerne må afsøge markedet

Apple Pay har mødt kritik fra butikker og forbrugervagthund om højere gebyrer på betalingerne, da it-giganten ikke har en aftale med Nets om Dankort. Visas danske landechef afviser kritikken og siger, at de utilfredse butikker bør kigge rundt på markedet.

Jens Damgaard, landechef for Visa i Danmark.

Apple lancerede sidste tirsdag mobilbetalingstjenesten Apple Pay til kunder i Jyske Bank og Nordea. Det medførte hurtigt kritik, idet det er Visa-kortet og ikke Dankortet, som bliver brugt til at gennemføre købet, og det giver butikkerne højere gebyrer.

Kritikken blev fredag gentaget af supermarkedskæderne Coop og Dansk Supermarked, men Visas danske landechef, Jens Damgaard, er ikke enig i kritikken og fortæller i et interview med Børsen, at det står butikkerne frit for at afsøge markedet for andre betalingsindløsere.

"Man kan som handlende godt sige, at en betalingsmetode har en større omkostning for mig som forretning. Mit råd her er, at er man ikke tilfreds med de priser, man får fra sin leverandør, så må man ud og afsøge markedet," siger Jens Damgaard til Børsen.

Han tilføjer, at omkostningen er den samme ved Apple Pay-betalinger som betalinger med et Visakort, idet der ikke opkræves særskilte gebyrer fra butikkerne for Apple Pay-betalinger.

Højere gebyrer får Coop til at fraråde Apple Pay

Nets håber at få dankortet ind i Apple Pay

Dansk Erhverv gruer for Apple Pays ankomst i Danmark

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere