FinansWatch

Fyret finanschef kræver millioner af Nets

En tidligere chef i Nets er gået glip af et tocifret millionbeløb, fordi hun – ifølge hende selv – blev presset til at sælge sine medarbejderaktier, kort før det kom frem, at koncernen skulle børsnoteres.

Ralitsa Møller, tidligere chef for finansafdelingen i Nets, mener, at hun blev uretmæssigt fyret, og mener desuden ikke, at det var fair at hun måtte acceptere at sælge sine medarbejder aktier tilbage til spotpris. Det skriver Børsen.

Efter fyringen af Ralitsa Møller blev hendes kapitalandele i Nets tilbagekøbt og værdisat til 875.000 kr. Kort efter viste det sig, at Nets var på vej til at blive børsnoteret. Ifølge Nets' egne beregninger skønnes hendes kapitalandele at være 22 mio. kr. værd med kapitalfonden Hellman & Friedmans købstilbud på 165 kr. per Nets-aktie.

"Min klient har lidt et væsentligt tab på grund af en pligt til at afstå aktierne til en værdiansættelse, som Nets godt vidste, var urimeligt lav, hvilket man tav om til skade for en medarbejder, der uretmæssigt var blevet opsagt. Det mener vi ikke er en rimelig måde at agere på," siger Michael Møller Nielsen, advokat for Ralitsa Møller, til Børsen.

Sagen føres nu ved domstolene, og her har Nets' advokater plæderet for, at fordi Ralitsa Møller efterfølgende fortryder, "kan det ikke føre til, at den gyldigt indgåede aftale bortfalder."

Kapitalfonde løber stor risiko med købstilbud på Nets

Forgyldt topchef kan blive tvunget til massiv investering i Nets

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere