FinansWatch

Medie: Hashlægens kontorbyggeri blev en gravsten over Eik Bank

På første dag i retten i erstatningssagen mod den tidligere ledelse og revision i den krakkede færøsk ejede Eik Bank kørte Finansiel Stabilitets advokat det tunge skyts i stilling. Det skriver Berlingske Business.

Næsten syv år efter at den færøsk ejede Eik Bank krakkede med tab på over tre mia. kr., er sagen nu for retten, hvor Finansiel Stabilitet ønsker otte tidligere medlemmer af ledelse, bestyrelse og revision idømt en erstatning på 250 mio. kr. Det skriver Berlingske Business.

Blandt de otte er tidligere bankdirektør Brian Toft og Eik Banks bestyrelsesformand, færingen Marner Jacobsen, der også er tidligere direktør for den færøske moderbank. Ifølge Berlingske Business brugte Finansiel Stabilitets advokat Claus Juel Hansen fra Kromann Reumert blandt andet sin taletid på en kulørt beskrivelse af en af Eik Banks største kunder, lægen og hashsmugleren Vagn Andersen, der tidligt sprang ud som ejendomsmatador. Hans selskab Sydporten ApS er et af de seks engagementer, som skal løfte bevisbyrden for Finansiel Stabilitet. Ifølge Finansiel Stabilitet var der tale om ”ren spekulation”, da Eik Bank i 2006 lånte Vagn Andersen millioner til at opføre et kontorhus på 40.000 kvm. på Islands Brygge uden aftaler om udlejning.

"Lånet var rygende ulovligt og udgjorde på et tidspunkt over 50 pct. af bankens basiskapital," sagde Claus Juel Hansen.

Han pegede på, at banken kun fik et tredje prioritetspant og kun havde sikret lånet i Vagn Andersens opskruede værdier. Banken tabte 200 mio. kr. på udlånet til lægen, som siden er dømt for skyldner- og skattesvig.

Staten jagter 950 millioner - nu begynder sager mod bankfolk

Bankchefer får bøde for stort engagement med spekulant

 

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere