FinansWatch

Jyske Bank i offensiven mod swap-ramt andelsforening

Jyske Banks advokat havde ordet fredag i Højesteret i sagen mod andelsboligforeningen Engskoven, og han fortalte, hvordan de 22 andelshavere ikke havde ønsket at komme ud af den giftige swap, da banken tilbage i 2009 tilbød dem et lån, så de kunne trækker sig. Det skriver Finans.

Højesteretssagen mellem Jyske Bank og den lille klemte andelsboligforening AB Engskoven og dens 22 andelshavere blev fredag vendt om, da Jyske Banks advokat Philip Baruch argumenterede for, at andelsboligforeningen hænger på den swapaftale, den indgik med banken i 2006. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Han fortalte, at foreningen på et møde med banken i 2009 ville sikre sig, at banken ikke tvangslukkede swapaftalen, der på det tidspunkt havde haft et negativ værdi på 1,3 mio. kr. Ifølge advokaten var Jyske Bank endda parat til at låne AB Engskoven penge, så de kunne købe modparten til swapaftalen ud og dermed slippe ud af klemmen.

"Men den negative værdi var halveret, og det helt naturlige håb hos dem har været, at den ville gå i plus igen. For den havde jo været oppe og have en værdi på 3,6 mio. kr. i deres favør. De kunne have grebet chancen og lukket swappen," sagde Philip Baruch til Højesteret. Videre argumenterede han, at det strider mod al økonomisk logik, hvis en andelsboligforening kan indgå en aftale, hvor den høster gevinsten, hvis renten stiger, men omvendt vil tørre tabet af på banken, hvis renten falder.

Der ventes dom i sagen i løbet af et par uger. Tidligere har AB Engskoven fået medhold i sagen hos Pengeinstitutankenævnet. I byretten sejrede andelsboligforeningen ligeledes. Men i landsretten kritiserede ligeledes bankens håndtering af swapsagen, men konkluderede at foreningen havde været for sent ude med sin klage.

Sag mod Jyske Bank indledt i Højesteret

Medie: Swapsag ryger i Højesteret

Jyske Bank og andelsboligforening i slagsmål om milliongæld

Medie: Jyske Bank vinder andelsboligsag

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere