FinansWatch

Søren Gade bagmanden bag ændringer i 'statsbank'

Ifølge Børsen var det Venstres gruppeformand, Søren Gade, der påvirkede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i retning mod den model, som regeringen nu har lagt sig fast på i forhold til finansieringen af almene boliger.

Søren Gade (V)

Det var angiveligt Venstres gruppeformand, Søren Gade, som påvirkede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under udformningen af den såkaldte statsbank. Det skriver Børsen.

I juni foreslog boligminister Ole Birk Olesen (LA), at staten for at spare renteudgifter skulle overtage alle de 180 mia. kr., som realkreditsektoren har lånt ud til den almene boligsektor. Det vakte dog harme i dele af partiet Venstre, og særligt partiets gruppeformand, Søren Gade, advarede mod, at regeringen konstruerede en statsbank.

Nu har regeringen lagt sig fast på en ny model, hvor det "blot" er 90 pct. af udlånet, som flyttes over til staten. Og i udformningen af den model har Søren Gade altså angiveligt haft en finger med i spillet. Børsen skriver, at det var et afgørende møde onsdag aften i denne uge mellem Søren Gade og statsministeren, som satte skub i tingene.

"Jeg har kun ros primært til statsministeren, men også til finansministeren, fordi han også har været med. Det er bare statsministeren, der har slået sømmene i," siger Søren Gade til Børsen.

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere