FinansWatch

Nets-rivalen Worldpay er blevet købt af Vantiv

Vantiv og Worldpay bliver en af verdens største leverandører af betalingsservice.

Konsolideringen på betalingsserviceområdet fortsætter. Onsdag morgen har amerikanske Vantiv tilbudt at betale 55 pence og 0,0672 aktie i Vantiv for én aktie i Nets' britiske kollega Worldpay.

Det skriver Bloomberg News.

Samlet vil prisen blive 12 mia. dollar svarende til 75,7 mia. kroner - og det er et godt stykke over det bud, som Vantiv kom med i i juli på 65 mia. kr.

Ifølge Bloomberg får den nye koncern en samlet markedsværdi på 28,8 mia. dollar eller 181,6 mia. kr.

Vantiv og Worldpay under samme hat vil blive en af verdens største leverandør af betalingsservice - og koncernen vil kunne levere alt fra fra ydelser til butikkerne, integrerede betalinger og e-handel.

"Det er en kraftfuld kombination, der er strategisk attraktiv for begge selskaber. Fusionen vil betyde, at vi kan nå mere sammen, end vi kunne hver for sig," siger Charles Drucker, administrerende direktør i Vantiv, ifølge Bloomberg.

Det er planen, at det netop er Charles Drucker, der skal stå i spidsen for den nye koncern. Fusionen ventes afsluttet i begyndelsen af næste år.

At fusionen nu bliver til noget, kan ifølge analytikere puste til et salg af Nets. Snakken om et muligt salg af det danske betalingsselskab blussede også op i starten af juli, da Nets bekræftede interesse fra en mulig køber, som Bloomberg News senere vurderede som Hellman & Friedman.

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere