FinansWatch

Investorerne træder vande før amerikansk rentemøde

Den amerikanske centralbankchef Janet Yellen

Der var kun små bevægelser på det amerikanske obligationsmarked tirsdag, hvor investorerne havde en afventende position frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank, som bliver afsluttet onsdag aften dansk tid.

Renten på de toneangivende tiårige amerikanske obligationer lå i 2,21 pct., da Wall Street lukkede tirsdag aften, og det var helt uændret i forhold til samme tidspunkt mandag.

Siden er renterne faldet et enkelt basispoint på markedet i Tokyo og ligger i 2,20 pct. onsdag morgen.

Renterne var en kort overgang oppe i 2,23 pct. tirsdag oven på et nøgletal over producentpriserne i USA. Priserne steg 2,4 pct. på årsbasis mod en ventet stigning på 2,3 pct.

En auktion over 30-årige statsobligationer, hvor der var god efterspørgsel, pressede dog atter renterne tilbage til udgangspunktet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der bliver afsluttet klokken 20, vil efter alt at dømme byde på en stramning af bankens pengepolitik.

Det er i hvert fald forventningen blandt stort set alle økonomer, og derfor vil fokus primært være på det efterfølgende pressemøde med centralbankchef Janet Yellen, hvor der vil blive lyttet efter indikationer for fremtidig renteforhøjelser.

Federal Reserve hævede senest renten i marts til 0,75-1,00 pct., og den vil ifølge forventningerne blive sat op til 1,00-1,25 pct.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere