FinansWatch

Realkreditten bekymret for priser på ejerlejligheder

Realkreditinstitutterne er bekymret for prisudviklingen på ejerlejligheder især i København.

Nordea Kredit og Realkredit Danmark er bekymret over udviklingen i priserne på ejerlejligheder.

Mens antallet af fremvisninger af ejerlejligheder til salg ifølge ejendomsmæglerkæden Home er faldet det seneste år, så er antallet af fremvisninger af huse steget med 7,4 pct., hvilket tages som et tegn på faldende udbud af især små lejligheder, der kan presse priserne yderligere i vejret. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Siden lavpunktet i februar 2009 er den gennemsnitlige pris på en lejlighed steget med 60 pct., og med 47 pct. over de seneste fem år. Dermed er priserne i snit 11 pct. højere end ved den forrige pristop fra juli 2006.

"Det er nogle usædvanligt store udsving på så kort en tidsperiode, og nok til at få advarselslamperne til at blinke - også selv om prisstigningerne tidligere har været større end nu," siger boligøkonom i Nordea Kredit Lises Nytoft Bergmann til Finans. Hun betegner prisstigningerne som "alarmerende".

Også i Realkredit Danmark er cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig bekymret for især priserne i københavnsområdet, og begge økonomer fremhæver, at der er en betydelig rentefølsomhed på især ejerlejlighedsmarkedet, samt at nye boligkøbere i København og Aarhus skal forvente højere boligskatter efter 2021.

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere