FinansWatch

Tidligere Saxo Bank-ejer gik igen i rødt i 2016

Lars Seier Christensen måtte indkassere et større tocifret underskud i 2016 efter en lang stribe investeringer i startup-virksomheder og et tab på krakket smykkeselskab. Det skal der ændres på, siger han til Børsen.

Den tidligere medejer af Saxo Bank, Lars Seier Christensen, fik i 2016 et underskud på 71 mio. kr. i sit investeringsselskab Seier Capital. Året før lød bundlinjen på -47 mio. kr. Det skriver Børsen.

Tabet kommer, efter at Seier over de seneste år har foretaget en lang række investeringer i mindre startupvirksomheder som f.eks. burgerkæden Juicy Burger, men også skudt omkring 100 mio. kr. i Jesper "Kasi" Nielsens smykkeselskab Endless, som krakkede sidste år. Fremover bliver der dog færre af de små investeringer, siger hovedpersonen til Børsen.

"Selvom det er mægtig interessant at være tæt på virksomhederne, er det ikke realistisk for mig at fortsætte med så mange relativt små investeringer, når jeg skal investere provenuet fra Saxo-salget," skriver Lars Seier Christensen til avisen med henvisning til de penge, som har fået ved det nylige salg af hans aktier i Saxo Bank til kinesiske Geely Holding Group, som bedst er kendt for ejerskabet af svenske Volvo.

Formuen i Seier Capital var ved årsskiftet på 2,7 mia. kr., skriver Børsen. Det er uvist, hvad Lars Seier Christensen fik salg af ejerandelen i Saxo Bank.

 

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere