• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Folketinget øger indsatsen mod skattely

Folketingets partier er i dag blevet enige om at øge indsatsen mod skattely. Det skal ske ved hjælpe af flere ressourcer og oprettelsen af et nyt center mod skattely.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V). Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Det bliver sværere at gemme penge i skattely, siger minister efter ny aftale, der opretter et særligt center.

Alle Folketingets partier er enige om at skærpe indsatsen mod skattely. Danmark får et nyt center mod skattely, som får 25 millioner om året de næste fire år. Altså en samlet indsats mod skattely til 100 mio. kr.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger:

"Tidligere var der sat ti mio. kr. af årligt, nu er det så 25, så det er mere end en fordobling," siger Karsten Lauritzen.

"Det bliver væsentligt sværere at gemme sig, og Skat vil gå mere aktivt efter dem, der gemmer sig i udlandet og laver international ulovlig skatteunddragelse."

Han fremhæver, at Skat får et særligt center til formålet, hvor medarbejdere vil få bankoplysninger direkte ind, som de kan gennemgå for at stoppe placeringen af penge i skattely.

Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, havde kæmpet for en årlig bevilling på 30 mio. kr. Men han er tilfreds med aftalen.

"Det var mere, end det regeringen kom til bordet med, og det var så langt, vi kunne komme. Det er udmærkede tiltag, mange af dem er gode, men vi skal videre endnu, hvis vi for alvor skal stække snyd," siger Jesper Petersen ved præsentationen af aftalen.

"Et ordenligt gok i nøden"

Enhedslisten er et af de partier, der har tordnet højest mod skattely. Partiets skatteordfører, Rune Lund, er tilfreds med resultatet.

"Det bliver et ordentligt gok i nøden på dem, som nasser på vores velfærdssamfund og ikke betaler den skat, vi andre gør. "Vi havde gerne set, at vi havde fået en endnu større kølle, men det her vil virke. Og vi ved af erfaring, at de ansatte får endnu flere penge ind, end de koster i løn," siger Rune Lund.

Han fremhæver, at det offentlige får styrket muligheden for at fravælge virksomheder i skattely. Ifølge Rune Lund vil der samtidig blive sat hårdere ind over for rådgivere, der hjælper "rige mennesker med at gemme deres penge ulovligt i skattely".

Samtidig mener han, at finansieringen af aftalen er "helt i top".

"Pengene tages fra store virksomheders muligheder for at køre den ene testsag mod skat efter den anden, og pengene bruges til at bekæmpe skattely. En mere ideel finansiering er svær at forestille sig. Det er ovenikøbet i forhandlingerne lykkedes at få regeringen til at afsætte flere penge, end den oprindeligt havde lagt op til," siger Rune Lund.

/ritzau/

 

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Finansnyt

Basel-komité: Årevis til indførsel af skrappere kapitalkrav

Den magtfulde Basel-komité fastholder, at der skal indføres skrappere kapitalkrav til de store banker og realkreditudlånerne. Men siger nu, at det vil tage årevis, før reglerne bliver bindende, og at de i øvrigt formentlig bliver mere lempelige end hidtil frygtet.

Læs alt om implementeringen af Mifid II

Per 1. juli 2017 træder nye regler om provisionsbetalinger ved porteføljeplejeordninger i kraft i Danmark og fra 1. januar 2018 kommer resten af Mifid II. Få overblikket over FinansWatch' arkikler om emnet nedenfor.

Forsiden lige nu

Basel-komité: Årevis til indførsel af skrappere kapitalkrav

Den magtfulde Basel-komité fastholder, at der skal indføres skrappere kapitalkrav til de store banker og realkreditudlånerne. Men siger nu, at det vil tage årevis, før reglerne bliver bindende, og at de i øvrigt formentlig bliver mere lempelige end hidtil frygtet.

Fælleskassen vokser men tjener mindre

Der var sidste år vækst i udlånet, men pres på kerneforretningen i Andelskassen Fælleskassen, der i 2016 måtte se indtægterne falde og udgifterne stige.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449