• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Flere kvinder har lederstillinger i finanssektoren

Hver fjerde leder i finanssektoren er kvinde, og udviklingen med flere kvinder i lederstillinger ser ud til at fortsætte i de kommende ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), skriver Jyllands-Posten.

Antallet af kvinder, der arbejder i ledende stillinger i finanssektoren, er stigende, og den udvikling ser ud til at fortsætte i de kommende år ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Det skriver Jyllands-Posten.

Tilbage i 2006 var 16 pct. af lederne i finanssektoren kvinder, mens andelen sidste år var steget til 25 pct. For yngre ledere i alderen 30 til 45 år udgør andelen af kvinder 28 pct.

"Finanssektoren har generelt haft en positiv og konstruktiv tilgang til at få flere kvinder i ledelse. Samtidig har der været en større skare af kvindelige kandidater til topposter at vælge mellem, fordi flere kvinder tager videregående uddannelser, så de har det teoretiske fundament, der kvalificerer dem til ledelse," siger Marianne Dissing, adm. direktør hos FA, til Jyllands-Posten.

Ifølge hende er der ikke behov for kvoter i finanssektoren, netop fordi hun ser, at det går den rigtige vej med ligestilling i topledelse, og kvoter vil betyde, at nogle havner i job, "de ikke er kvalificerede til, eller udelukkende bliver valgt til det på grund af deres køn."

 

Finanssektoren ældes: "Yngre kræfter kan godt være 52 år"

Klik på kortet: Så mange finansansatte har forladt din kommune

Finans-formand om jobdyk: Det har været et mareridt

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Finansnyt

Basel-komité: Årevis til indførsel af skrappere kapitalkrav

Den magtfulde Basel-komité fastholder, at der skal indføres skrappere kapitalkrav til de store banker og realkreditudlånerne. Men siger nu, at det vil tage årevis, før reglerne bliver bindende, og at de i øvrigt formentlig bliver mere lempelige end hidtil frygtet.

Forsiden lige nu
ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449