FinansWatch

Finans Danmark og LO vil have rusket op i aktieregler

Fagforbundet LO og finanssektorens brancheorganisation Finans Danmark er gået sammen for at få indført en såkaldt investeringssparekonto i Danmark.

Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark.

Det skal være nemmere for private at investere - endda muligvis til en lavere beskatning, og derfor er Finans Danmark og LO gået sammen i et forsøg på at få indført en investeringssparekonto i Danmark. Det skriver Finans.

"Der er rigtig mange almindelige danskere, der har mange penge stående på bankkonti. Der er ikke meget rente at hente i rente, så pengene bliver mindre værd hver eneste dag. Vi vil gerne sikre, at almindelige danskere får mulighed for at have sådan en konto, hvor de får adgang til en mere simpel beskatning," siger Lizette Risgaard, formand for LO, til Finans.

Den 19. april holder Finans Danmark og LO en konference på Christiansborg om indførelsen af en investeringssparekonto i Danmark. Ifølge Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark, skal konferencen give det sidste skub til, at politikerne indfører det nye initiativ.

I 2016 havde 500.000 svenskere en investeringssparekonto, som de kan benytte til at købe børsnoterede aktier og obligationer samt investeringsfondsandele. Skatten består af et lavt årligt gebyr af hele indeståendet.

Indere og litauere bag medarbejderoptur i danske banker

Bankerne forkæler aktionærer som aldrig før

Forsiden lige nu

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere