• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Finans Danmark og LO vil have rusket op i aktieregler

Fagforbundet LO og finanssektorens brancheorganisation Finans Danmark er gået sammen for at få indført en såkaldt investeringssparekonto i Danmark.

Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark.

Det skal være nemmere for private at investere - endda muligvis til en lavere beskatning, og derfor er Finans Danmark og LO gået sammen i et forsøg på at få indført en investeringssparekonto i Danmark. Det skriver Finans.

"Der er rigtig mange almindelige danskere, der har mange penge stående på bankkonti. Der er ikke meget rente at hente i rente, så pengene bliver mindre værd hver eneste dag. Vi vil gerne sikre, at almindelige danskere får mulighed for at have sådan en konto, hvor de får adgang til en mere simpel beskatning," siger Lizette Risgaard, formand for LO, til Finans.

Den 19. april holder Finans Danmark og LO en konference på Christiansborg om indførelsen af en investeringssparekonto i Danmark. Ifølge Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark, skal konferencen give det sidste skub til, at politikerne indfører det nye initiativ.

I 2016 havde 500.000 svenskere en investeringssparekonto, som de kan benytte til at købe børsnoterede aktier og obligationer samt investeringsfondsandele. Skatten består af et lavt årligt gebyr af hele indeståendet.

Indere og litauere bag medarbejderoptur i danske banker

Bankerne forkæler aktionærer som aldrig før

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Finansnyt

Fynsk bank er klart hurtigst på nettet

De små finansvirksomheder trumfer de store, når det gælder om at have den hurtigste hjemmeside. Det viser måling foretaget af rådgivningsvirksomheden Digicure Deloitte for FinansWatch.

Forsiden lige nu

Hellerup Finans opgiver at forvalte investeringsfonde

Det omstridte Hellerup Finans' forvaltningsselskab giver nu afkald på retten til at forvalte alternative investeringsfonde og trækker sig dermed fra over en milliard kroner i aktiver. Manøvren kommer oven på flere sammenstød med Finanstilsynet, revisorer og aktionærer.

Politikere fortsætter kamp mod kviklån

Den nye lov om betænkningstid for kviklån har ikke gjort nogen forskel ifølge Forbrugerrådet Tænk. Ordførere fra S, R, EL og DF vil alle rejse sagen over for erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), skriver Jyllands-Posten.

Flere kvinder har lederstillinger i finanssektoren

Hver fjerde leder i finanssektoren er kvinde, og udviklingen med flere kvinder i lederstillinger ser ud til at fortsætte i de kommende ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), skriver Jyllands-Posten.

Nordea skifter igen ud i toppen af kapitalforvalterenhed

Nordea Asset Management introducerer nyoprettet stilling som investeringschef. I den forbindelse sløjfes stillingen som aktiechef, og dermed siger Mark Lovett farvel til Nordea efter blot halvandet år på pinden. Det erfarer FinansWatch.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449