• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Derfor stemte Fed-chef som den eneste imod en renteforhøjelse

Utilfredshed med en række nøgletal fik chef for Federal Reserves afdeling i Minneapolis til at stemme nej som den eneste ud af de ti mand store renteudvalg.

Neel Kashkari, chef for Federal Reserves afdeling i Minneapolis i delstaten Minnesota.Foto: Brennan Linsley/AP/Polfoto

Økonomiske data med få ændringer og et jobmarked, hvor der fortsat findes ledige ressourcer, er årsagen til, at Federal Reserve-chefen Neel Kashkari som den eneste var imod at hæve rente på denne uges rentemøde i den amerikanske centralbank.

"Jeg afveg, fordi de nøgledata, jeg ser på for at bedømme, hvor tæt vi er på at imødekomme vores dobbeltmål, overhovedet ikke har ændret sig særlig meget siden vores sidste møde," siger Kashkari, der er chef for Federal Reserves afdeling i Minneapolis, i en skriftlig udtalelse ifølge Bloomberg News.

"Vi lever fortsat ikke op til vores inflationsmål (på 2 pct., red.), og arbejdsmarkedet bliver fortsat løbende styrket, hvilket indikerer at der stadig er mulighed for, at beskæftigelsen kan stige," fortsætter han.

Kashkari mener, at Federal Reserve bør offentliggøre en detaljeret plan for, hvornår banken begynder at normalisere sin balance, før næste forhøjelse, for at advare om at de finansielle forhold kan blive strammet. Janet Yellen, centralbankens øverste chef, har fortalt, at Federal Reserve drøfter sin balanceopgørelse, men endnu ikke har truffet beslutninger på området.

Minneapolis-chefen har haft stemmeret i rentekomitéen siden årsskiftet.

De ni øvrige medlemmer af renteudvalget stemte for en forøgelse af renten på 0,25 pct.point.

/ritzau/FINANS

USA's centralbank hæver renten

Sydbank: Positivt når amerikansk centralbank hæver renten

Wall Street tjener firecifret milliardbeløb på Trump

 

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Finansnyt

Fynsk bank er klart hurtigst på nettet

De små finansvirksomheder trumfer de store, når det gælder om at have den hurtigste hjemmeside. Det viser måling foretaget af rådgivningsvirksomheden Digicure Deloitte for FinansWatch.

Forsiden lige nu

Hellerup Finans opgiver at forvalte investeringsfonde

Det omstridte Hellerup Finans' forvaltningsselskab giver nu afkald på retten til at forvalte alternative investeringsfonde og trækker sig dermed fra over en milliard kroner i aktiver. Manøvren kommer oven på flere sammenstød med Finanstilsynet, revisorer og aktionærer.

Politikere fortsætter kamp mod kviklån

Den nye lov om betænkningstid for kviklån har ikke gjort nogen forskel ifølge Forbrugerrådet Tænk. Ordførere fra S, R, EL og DF vil alle rejse sagen over for erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), skriver Jyllands-Posten.

Flere kvinder har lederstillinger i finanssektoren

Hver fjerde leder i finanssektoren er kvinde, og udviklingen med flere kvinder i lederstillinger ser ud til at fortsætte i de kommende ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), skriver Jyllands-Posten.

Nordea skifter igen ud i toppen af kapitalforvalterenhed

Nordea Asset Management introducerer nyoprettet stilling som investeringschef. I den forbindelse sløjfes stillingen som aktiechef, og dermed siger Mark Lovett farvel til Nordea efter blot halvandet år på pinden. Det erfarer FinansWatch.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449