FinansWatch

Finanslobby ærgrer sig over tysk Basel-melding

Udmelding fra den tyske Bundesbank-chef om kommende Basel-krav gør Finans Danmark nervøs for, at det bliver en endnu hårdere kamp for den danske realkredit, skriver Børsen.

Forleden udtalte det tyske Bundesbank-direktionsmedlem, Andreas Dombret, at de fremtidige krav fra Basel-komiteen virker håndterbare for tyske banker. Det vækker bekymring hos den danske lobbyorganisation Finans Danmark, skriver Børsen.

Her frygter man nemlig, at hvis tyskerne er tilfredse, så bliver det svære at få den danske mærkesag omkring realkreditten igennem. Realkreditten sår således til at blive behandlet som højrisikolån, som vil betyde, at danske banker og realkreditinstitutter skal holde flere penge, end de gør i dag, for at kunne give lånene.

"Set fra et dansk perspektiv er det bekymrende, fordi han (Andreas Dombret, red.) mener, at komitéen er ved at lande noget, man godt kan håndtere i Tyskland, og som kapitalmæssigt ikke rammer så hårdt. Det er jo godt for tyskerne, men man mister en stor og vigtig stemme i arbejdet. Han repræsenterer en tung institution og et tungt land, og når et tungt land når til den konklusion, bliver det sværere at lande en løsning, der er markant anderledes end den, vi allerede har set tegn på," udtaler Jakob Legård Jakobsen, økonomisk direktør i Finans Danmark, til avisen.

Frygten hos Finans Danmark er, at danske banker vil mangle omkring 130 mia. kr. i ekstra kapital for at leve op til Basel-kravene.

 

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere