• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Svensk minister tager afslappet på ny flyttetrussel fra Nordea

Nordea er igen ude med trusler om en mulig flytning af hovedkontoret ud af Sverige, men det tager den svenske finansminister roligt.

Foto: Arkivfoto: Polfoto/Rune Aarestrup Pedersen

Banken er utilfreds med den socialdemokratiske regerings planer om at pålægge bankerne højere afgifter til en særlig pulje til brug ved en fremtidig bankkrise.

I avisen Dagens Industri siger Nordea-chef Casper von Koskull tirsdag, at der er tale om så store beløb - op mod 5-6 mia. svenske kr. i 2019 - at der er "meget, meget stor" sandsynlighed for, at banken flytter - uden at siger noget om hvor.

Det får dog ikke finansminister Magdalena Andersson til at rulle planerne tilbage. I et interview med Dagens Industri betoner hun, at der er både fordele og ulemper ved at have Nordea i Stockholm, især efter at banken fusionerede sine danske og norske datterselskaber ind i den svenske forretning.

Risici hos skatteyderne

"Der er naturligvis en del arbejdspladser knyttet til, at hovedkontoret ligger i en bestemt by. Samtidig påfører Nordea de svenske skattebetalere ganske store risici i og med, at vi nu kommer til at stå for risiciene for både de danske og norske kunder, hvis indskydergarantien falder fra."

"Så risikoen for svensk økonomi ville naturligvis blive mindre (ved en flytning, red.)," siger Magdalena Andersson til avisen.

Hun vil ikke gå på kompromis med den svenske praksis med høje kapitalkrav og dertil hørende afgifter, understreger hun.

"Vi kan også se, at svenske banker står meget stabilt sammenlignet med svenske banker i andre lande - og tjener store overskud," siger ministeren til Dagens Industri.

Også i november fortalte Casper von Koskull om bankens overvejelser om at flytte fra Sverige - den gang var det i forbindelse med en særlig skat, som regeringen overvejede, inden den blev afløst af de nuværende planer.

I den forbindelse har Nordea været kædet sammen med en fusion med hollandske ABN Amro, hvilket i så fald kunne betyde en flytning til Amsterdam, men det afviser banken at kommentere i denne omgang.

Nordea tjente i 2016 4,6 mia. euro - eller 44 mia. svenske kr. - før skat.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Finansnyt

Lektor: Skattely er koncentreret om de absolut rigeste

Nyt forskningsprojekt blotlægger, at det er de absolut rigeste danskere, som har gemt formuer af vejen i skattely. De rigeste har unddraget sig omkring 30 pct. af deres samlede skatteregning, sagde lektor Niels Johannesen fra Københavns Universitet, da han mandag formiddag holdt oplæg ved en åben høring om skattely på Christiansborg.

Basel-komité: Årevis til indførsel af skrappere kapitalkrav

Den magtfulde Basel-komité fastholder, at der skal indføres skrappere kapitalkrav til de store banker og realkreditudlånerne. Men siger nu, at det vil tage årevis, før reglerne bliver bindende, og at de i øvrigt formentlig bliver mere lempelige end hidtil frygtet.

Aktiemarkedet misforstod Simcorp i 2016

Omlægning af en del af forretningsmodellen har udløst lavere resultater fra Simcorp, men i en analyse fra Dansk Aktie Analyse ser fremtiden fornuftig ud for selskabet.

Forsiden lige nu

Pensionskasse sælger domicil til Novo-pengetank

Pengetanken bag et af flagskibene i dansk erhvervsliv gav pensionskasse et tilbud, som man ikke kunne sige nej til, lyder det fra ejendomschef. Prisen ligger 200 mio. kr. højere end den offentlige vurdering.

Revisorer om skattely: Behov nye regler

Et fælles sæt af regler for skatterådgivning er nødvendigt for at komme skatteunddragelse til livs. Det sagde Charlotte Jepsen, adm. direktør for revisorernes brancheforening, FSR, ved dagens åbne høring om skattely på Christiansborg.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449