En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • AMWatch
  • Log ind
ANNONCE

Læs alt om implementeringen af Mifid II

Per 1. juli 2017 træder nye regler om provisionsbetalinger ved porteføljeplejeordninger i kraft i Danmark og fra 1. januar 2018 kommer resten af Mifid II. Få overblikket over FinansWatch' arkikler om emnet nedenfor.

FinansWatch dækker implementeringen af Mifid II. Per 1. juli træder forbuddet mod provisionsbetalinger ved porteføljeplejeordninger i kraft. og det er seks måneder før resten af EU, hvor hvor hele Mifid II-komplekset træder kraft 1. januar 2018.

Læs de foreløbige artikler nedenfor. Listen opdateres løbende.

Mandag 25. september

Finanstilsynet sætter gang i undersøgelse om provisionsforbud i begyndelsen af 2018

Finanstilsynet forventer at følge op på banker og investeringsforeningernes implementering af Mifid II-reglerne med temaundersøgelser i begyndelsen af det nye år. Det siger Finanstilsynet til FinansWatch i kølvandet på en ny analyse fra Morningstar.

Medier: Bankerne holder på gebyrindtægter trods provisionsforbud

Nye tal fra analysehuset Morning Star viser, at kunderne i danske investeringsforeninger ikke har fået den besparelse, der var lagt op til med indførelsen af EU-direktivet Mifid 2. Forbrugerrådet kalder det "massiv omgåelse" af reglerne, skriver Børsen og Økonomisk Ugebrev.

Torsdag 14. september

Sparinvest-direktør: Mindre pengeinstitutter vil være stærkere sammen

Stigende krav i kølvandet på finanskrisen gør det sværere at være et mindre pengeinstitut. I et interview med FinansWatch opfordrer Per Noesgaard, mangeårig direktør for Sparinvest, som har mere end 50 pengeinstitutter i ejerkredsen, de mindre banker til at gå sammen for hver især at stå stærkere lokalt.

Mandag 28. august

Banker i tvivl om nye regler for provision

De danske banker er meget i tvivl om, hvordan de skal fortolke de nye Mifid II-regler, der træder i kraft ved årsskiftet, skriver Finans.

Tirsdag 22. august

Datacentral lancerer MiFID II-klar investeringsløsning

Datacentralen er på vej med en ny løsning, der skal gøre bankerne klar til de nye investorbeskyttelsesregler MiFID II, som bliver indført i januar 2018.

Tirsdag 8. august

Stor uenighed om gevinst af Mifid II for bankernes småkunder

Trods intentionen om gennemsigtighed om priser vil Mifid II efterlade de mindre investorer tilbage uden investeringsrådgivning, mener Bankinvests direktør Lars Bo Bertram. Forbrugerrådet Tænk forudser derimod langt flere muligheder for investorer, der ikke har millioner, men blot tusinder at investere for.

Onsdag 12. juli

Nyt it-system skaber prisproblemer for Sparinvest

Hele 11 fondsbørsmeddelelser er det blevet til for Sparinvest siden 1. juli efter overgangen til både nyt it-system og Mifid II-regler. Investeringsforeningen har problemer med at kunne stille priser og oplever fortsat enkelte uregelmæssigheder.

Tirsdag 4. juli

Finanstilsynet følger op på Mifid II med temaundersøgelser

Datoen har passeret 1. juli, og det betyder, at bankerne ikke længere må modtage provisionsbetaling fra investeringsforeningerne for at sælge deres produkter. Det kan lyde enkelt, men der er mange detajler i de nye Mifid II-regler, og derfor vil Finanstilsynet i første omgang følge op på implementeringen ved hjælp af temaundersøgelser, inden påbud kommer i spil, fortæller direktør Jesper Berg.

Tirsdag 27. juni

Kubicki vil erobre kunder på særlig brandforsikring og Mifid II

Den tidligere SEB-chef Peter Kubicki kom for nylig i front for den ukendte kapitalforvalter Investeringsrådgivning A/S. Nu skal der vindes kunder fra bankerne, siger Kubicki, som blandt andet forventer medvind fra EU-direktivet Mifid II, porteføljeforvalterens særlige "brandforsikring" og en ny investeringsfond specialiseret i danske aktier.

Fredag 9. juni

Jesper Berg: Der er en politisk forventning om billigere investeringsprodukter

Selvom landets to største banker ikke har planer om at sænke kundernes omkostninger, når første del af Mifid II træder i kraft i næste måned, så er der en politisk forventning om, at de nye regler vil føre til lavere priser, påpeger Finanstilsynet direktør Jesper Berg.

Tirsdag 6. juni

Banklobby: "Der er ikke tale om uafhængig rådgivning"

Bankernes ejerskab af investeringsforeninger kan sagtens fungere under kommende Mifid II-regler. Det mener Finans Danmark, som dermed er uenig med Forbrugerrådet. Ifølge Finanstilsynet forbyder Mifid II-reglerne ikke et sådant ejerskab, men tilsynet vil holde øje med bankernes ageren.

 

Tirsdag 30. maj

Finanslobby: Mifid II kan få danskernes milliardindlån i spil

Med Mifid II får danske investorer bedre overblik over omkostningerne ved at investere, ligesom det gerne skal resultere i bedre rådgivning om investeringerne. Branchen håber, at det kan øge tilliden hos danskerne, så de får mod på at skyde deres enorme formuer fra bankkontoen ind i investeringsbeviser.

Ny børschef ser Mifid II sende milliarder fra dark pools til fondsbørsen

Nikolaj Kosakewitsch, Nasdaq nye adm. direktør i København, forudser voksende handel på de åbne børser som Nasdaq, når aktiehandler fra 2018 skal frem i lyset som følge af nye investorbeskyttelesregler. Det skriver Børsen.

Tirsdag 23. maj

Mifid II-regler kan øge omkostningerne

De nye investorbeskyttelsesregler i Mifid II kan stik imod hensigten ende med at øge mange kunders regning på investeringsbeviser, skriver Berlingske Business.

Mandag 22. maj

Bankers ejerskab af investforeninger spænder ben for Mifid II

En lang række investeringsforeninger er ejet af banker, og dermed har bankerne fortsat incitament til at sælge egne investeringsfonde. Finanstilsynet har endnu ikke taget stilling til, om det strider mod de kommende Mifid II-regler.

Forbrugerrådet frygter omvendt Mifid-effekt: Højere priser til kunderne

Intentionen var øget gennemskuelighed og lavere priser. Mindre end tre måneder før forbuddet mod provisionsbetaling ved porteføljepleje træder i kraft, frygter Forbrugerrådet Tænk, at det ender med højere omkostninger til kunderne. Storbanker planlægger nemlig at hente hele den mistede provision hos kunderne.

Tirsdag 9. maj

Europæisk børstilsyn: Ingen udsættelse af nye Mifid-regler for øget investorbeskyttelse

Chefen for det europæiske børstilsyn, Steven Maijoor, er godt klar over, at Europas finanssektor står over for en voldsom og dyr opgave med at indføre nye regler for beskyttelse af investorer. Men han afviser blankt, at der kan blive pillet ved den fastsatte deadline.

Fredag 28. april

Blandede fonde boomer forud for nye EU-regler

I 2016 og 2017 har de danske banker og investeringsforeninger haft travlt med at etablere blandede fonde. Således er antallet af blandede fonde i denne periode forøget med en tredjedel. Det viser en optælling, som Morningstar har foretaget for FinansWatch. De blandede fonde kan fungere som alternativ til porteføljeplejeprodukter, der fra 1. juli rammes af provisionsforbud via Mifid II.

Tirsdag 11. april

Investforeninger i fuld gang med at tilpasse fonde til Mifid II

Flere af de danske investeringsforeninger er i gang med at oprette andelsklasser af deres eksisterende fonde, så de fortsat kan indgå i porteføljeplejeordninger, der fra 1. juli rammes af et forbud mod provisionsbetaling.

Tirsdag 4. april

Lån & Spar gør invest-afdelinger klar til Mifid II

Ved at fjerne emissionsomkostningerne er Lån & Spars investeringsafdelinger nu gearet til de kommende Mifid II-regler, der blandt andet indebærer provisionsforbud i forbindelse med porteføljeplejeordninger.

Fredag 3. marts

Finanstilsynet til banker: Vi holder øje med jer efter Mifid II

Finanstilsynet vil holde øje med bankernes ageren efter implementeringen af Mifid II. I et interview med FinansWatch minder tilsynet bankerne om, at reglerne omkring investeringsrådgivning fortsat er under udarbejdelse i de forskellige EU-lande.

Onsdag 1. marts

Rådgiver: Nye investeringsprodukter kan betyde øget skattebetaling

En række banker er i gang med at flytte deres kunder over i nye investeringsprodukter forud for at forbuddet mod provisionsbetaling træder i kraft. Men de nye produkter kan betyde øget skattebetaling for nogle kunder, påpeger rådgiver.

Mandag 27. februar

Provisionsforbud skaber frygt for nye skjulte gebyrer

Forbrugerrådet og Dansk Aktionærforening frygter at forbuddet mod provisionsbetaling blot vil resultere i større kreativitet fra bankerne i forhold til at hente indtjeningen hjem på investeringskunderne. Det skriver Finans.

Nordea efter provisionsforbud: Vi kommer ikke til at sætte priserne ned

Det kommende provisionsforbud kommer ikke til at betyde lavere priser for Nordeas kunder, lyder det fra bankens chef for opsparing. Danske Bank arbejder forsat på de sidste justeringer af sine porteføljeplejeordninger, forud for at forbuddet træder i kraft. Det skriver Finans.

Fredag 24. februar

Banker får provisionshul på omkring 2,4 milliarder om året

Et forbud mod at modtage provisioner ved investeringsaftaler betyder som udgangspunkt, at de danske banker kommer til at miste omkring en tiendedel af deres samlede gebyrindtægter – med mindre de vælger at sende regningen videre til kunderne. Forbrugerrådet havde dog gerne set en strammere fortolkning fra Finanstilsynets side og mener ikke, at man får fjernet interessekonflikten mellem bank og investeringsforening.

Finans Danmark: Godt med klarhed om kommende provisionsforbud

Brancheforeningen Finans Danmark er glad for, at Finanstilsynet nu har meldt klart ud, hvad det kommende forbud mod formidlingsprovision i forbindelse med porteføljeplejeordninger kommer til at betyde for bankerne.

Finanstilsynet indfører hårdt forbud mod provisioner fra investeringsforeninger

Finanstilsynet har nu offentliggjort, hvordan man fortolker EU-regler, der skal forhindre, at banker rådgiver kunderne om de produkter, som banken selv tjener flest penge på. Fortolkningen medfører et generelt forbud mod provisionsbetalinger for rådgivning og distribution

Torsdag 23. februar

Storbanker holder sig på måtten forud for provisionsforbud

Hverken Danske Bank og Nordea har planer om følge eksemplerne fra Jyske Bank og Sparekassen Kronjylland med at flytte deres porteføljeplejekunder over i nye produkter forud for et kommende forbud om provisionsbetalinger.

Mandag 20. februar

Tilsynsdirektør advarer banker mod nye løsninger ved provisionsforbud

Landets banker bør tænke sig meget godt om, før de lancerer nye løsninger i forbindelse med det kommende forbud mod provsionsbetaling. De risikerer nemlig at skulle lave om på tingene igen, hvis de nye løsninger viser sig ikke at være i overensstemmelse med loven, siger Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, til FinansWatch.

Kritik af bankers løsninger forud for nye regler om provisionsforbud

Det møder kritik, at blandt andet Jyske Bank og Sparekassen Kronjylland er i gang ved at flytte kunder over i nye produkter før et nyt forbud mod provisionsbetaling træder i kraft. Professor Ken L. Bechmann kalder det kreativt, at der er banker, som nu forsøger at sikre sig den "ret betydelige indtjening" fra de nuværende porteføljeplejeordninger.

Fredag 17. februar

Banker laver nye produkter forud for forbud mod provisionsbetaling

Det kommende forbud mod at modtage provisionsbetaling får nu flere banker til at droppe deres porteføljeplejeprodukter til fordel for nye forvaltningsprodukter med én enkelt fondskode. Derved undgås forbuddet mod provisionsbetaling, erfarer FinansWatch.

Onsdag 15. februar

Danske banker savner klarhed før stram deadline om provisionsbetaling

Om få måneder træder forbud mod provisionsbetalinger ved porteføjlepleje-ordninger i kraft. Hvordan de kommende EU-regler præcist skal tolkes, er endnu uklart, men allerede om halvanden måned skal bankerne sende brev ud til kunderne for at varsle de kommende prisændringer, som de nye regler medfører.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Finansnyt

Quiz: Hvor godt kender du Arbejdernes Landsbank?

Hvor mange medarbejdere er der i Arbejdernes Landsbank? Hvor mange nye kunder hentede banken i 2016, og hvilke banker kom de fra? Prøv vores nye særquiz om Arbejdernes Landsbank og få chancen for at vinde en iPad Mini.

Forsiden lige nu

En nytårsaften hos svigermor endte med over 30 år i forsikringsbranchen

Efter en længere karriere i det børsnoterede Topdanmark indhentede fortiden Gunnar Hansen, der nu er formand for et af Danmarks største kundeejede forsikringsselskaber. FinansWatch har talt med forsikringsmanden, der netop er fyldt 60, om hvordan man lykkes med gensidighed i et kommercielt og konkurrencepræget marked.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Privatkundechef til København City - Sparekassen Kronjylland
Erhvervsrådgiver til Vestjysk Bank i Esbjerg
Specialist med middleoffice kompetencer til Fondsadministrationen i SEB Pension
Økonom til værdipapir og policy - Finans Danmark
Producent / Sagsbehandler til Herning – Ringkjøbing Landbobank
Private Banking direktør - Vestjysk Bank
Forretningsorienteret økonomichef med højt drive - Nærpension
Motivated Sales Executive to join a leading Nordic investment bank - Pareto Securities
Controller / Business Manager - Pareto Business Management
Erhvervsrådgivere Hellerup - Saxo Privatbank
Landbrugskundemedarbejder til stærkt landbrugsteam i Vojens eller Randers - Vækstfonden
Privat- eller kunderådgiver - Lokal Erhverv til Glostrup - Sydbank
EKF søger en engageret seniorunderwriter
Bankrådgiver Erhverv, Lyngby - Nordea
Erhvervskundechef, Viborg - Spar Nord
Leder til Vurdering København - Nykredit
Analytiker til Vækstfondens analyseafdeling
Newly graduated Business Analyst, NIMS Support in Asset Management, Copenhagen - Nordea
Jurist med appetit på aftaleret (barselsvikariat) - Finans Danmark
Kunderådgiver/Seniorkunderådgiver til Investment Advisory i Nykredit Markets
Specialist til Fondsadministration - med talent for dataanalyse og programmering - Sampension
Erhvervsrådgiver til Sydbank i Slagelse
Studiejob i Sydbank Aabenraa
It-arkitekt - Sampension
Filialdirektør til Sorø Afdeling
Spar Nord søger dataanalytiker til modeludvikling
Senior specialist til Fondsadministration - Sampension
Økonom (gerne ph.d.) til Finansiel Stabilitet - Danmarks Nationalbank
Kvalitetsbevidst supporter til vores globale kundeteam - C Worldwide Asset Management
Privatrådgiver til center Viborg - Nykredit
Private Banker, Ringsted - Nordea
Specialist til Performance i NAV and Performance i Capital Markets Operations - Nykredit
Vi søger en kreditansvarlig til Langå Sparekasse
Er du vores nye Treasury Controller? - EKF
Erfaren HR-konsulent - DLR Kredit
Souschef til AL Servicetelefon - Arbejdernes Landsbank
Jurist til Juridisk Kontor i Finanstilsynet
Analyst to Investment Banking, DCM Corporates and Financial Institutions, Copenhagen - Nordea
Privatrådgiver til Frøstrup - Sparekassen Thy
Erhvervsrådgiver til Skive - Sparekassen Balling
Erfaren kommunikationskonsulent - DLR Kredit
Afdelingsleder til IT udviklingsafdeling i Sydbank
Kundechef til markedsafdelingen - Sampension
Compliance Officer with an operational background - Sparinvest
Handelsbanken i Esbjerg søger ny direktør
Senior Operations Officer - PFA
Stærk erhvervspartner med STOR interesse for ejendomme - Jyske Bank
Investment Controller - Assure Wealth
Rådgiver til Totalkredit Rådgivning i København
Chief Risk and Compliance Advisor to Trading Technology
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

lars@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 3330 8383