• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Én bank skal stå for den største børsnotering nogensinde

New York-baserede bank skal sende olieselskabet Saudi Aramco på børsen.

Foto: SaudiAramco

Den New York-baserede investeringsbank Moelis er blevet udpeget som den eneste rådgiver til børsnoteringen af det statsejede saudiarabiske olieselskab Saudi Aramco.

Det skriver Financial Times.

Oliegiganten kan blive værdisat til op mod 2000 mia. dollar, eller 13.925 mia. kr., hvilket vil gøre Aramco til det mest værdifulde børsnoterede selskab i verden. 5 pct. af selskabet, potentielt 100 mia. dollar i værdi, vil blive udbudt næste år.

For Moelis er opgaven også en kæmpe sejr. Den uafhængige investeringsbank kom sejrrigt ud af en tæt kamp om ansvaret for børsintroduktionen, men andre banker kæmper fortsat for en bid af kagen med talrige visitter til Saudi Arabien.

Verdens største børser kæmper også for at få Saudi Aramco i hus. Alt fra New York og London til Tokyo og Hong Kong er i spil på den globale scene, men Aramco overvejer eftersigende også at forblive i hovedstaden Riyadh.

Børsnoteringen er en central del af Saudi Arabiens strategi for at modernisere økonomien. Kongehuset vil bruge overskuddet til at sprede investeringer til andre sektorer og frigøre landet fra sin olieafhængighed, skriver Financial Times.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Finansnyt

Lund og Kubicki: 1797 går i luften i første kvartal næste år

Serieiværksætteren Morten Lund vil disrupte realkreditbranchen og forventer at have sit nye selskab i luften i første kvartal næste år. I første omgang går man efter solide danske boligejere, men modellen egner sig til at rulle ud i udlandet, fortæller Morten Lund og hans partner, den tidligere SEB-direktør Peter Kubicki i dette dobbeltinterview med FinansWatch.

Her er kreditkortet, du ikke må vide noget om

Stort set alle danskere har et Dankort eller Visadankort. Men der findes et kreditkort, som er så eksklusivt at du ikke kan finde information om det, og skal inviteres for at få kortet i tegnebogen. Her er detaljerne om det supereksklusive og hemmelige plastickort.

Juraprofessor: Afskaf alle andelsboliger

Professor, dr. jur. Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen betegner det danske system med andelsboliger som ”et juridisk bombekrater”. Han foreslår, at andelsboliger omdannes til ejerlejligheder, både af hensyn til andelshaverne og af hensyn til långiverne.

Forsiden lige nu

Økobank tjener godt på landmændene

Lille Merkur Andelskasse har til forskel fra andre banker stor succes med at låne penge ud til landbruget. Forskellen er, at banken kun låner ud til den økologiske landbrugsproduktion, siger direktør til Børsen.

Banker sænker renten på børneopsparing

En lang række af landets største banker har på det seneste sænket renten på børneopsparinger, skriver Berlingske Business. Hos Vestjysk Bank er renten dykket mest.

Medie: Anders Dam jagter kronprins

Topchefen i Jyske Bank har sat gang i en eftersøgning af talenter, der kan give nyt blod til den aldrende direktion og på sigt blive tronfølger til Anders Dam selv. Det skriver InsideBusiness.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449