• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

”Deleøkonomi bliver bankens død”

Deleøkonmien kan vende op og ned på finansverdenen og er dermed den virkelige udfordring for sektoren. Det mener Anders Hvid, der i sidste uge var en af talerne ved begivenheden Disrupting Finance.

Deleøkonomi, bitcoins og blockchains vil ændre den finansielle verden, spår Anders Hvid.

Der var repræsentanter fra både den etablerede finansverden med blå skjorte og slips, men også fra den mere avantgardistiske iværksætterditto, der i bedste Steve Jobs stil gemte på en rullekrave under habitjakken, da F5 Talks i sidste uge satte fokus på begrebet disruption til deres event Disrupting Finance.

Begivenheden var sat i værk af firmaet F5 Networking, der er et videncenter med det fokus at hjælpe virksomheder med at følge med i den digitale udvikling.

Arrangementet blev skudt i gang med en præsentation af Anders Hvid. Han er en af de to mænd bag bogen ”Forstå fremtiden” og er medstifter og adm. direktør i virksomheden Dare Disrupt, der blandt andet arbejder med forretningsudvikling. Han blev præsenteret som futurist.

Til spørgsmålet om, hvad der kunne få ham til at vælge én bank over en anden, kom svaret prompte:

”Fede it-løsninger. Jeg er stor tilhænger af, at en bankdirektør går ud og siger ”Vi er en softwarevirksomhed”.

Deleøkonomi er disruption i finanssektoren."
Anders Hvid, adm direktør i Dare Disrupt.

Med de ord var scenen sat for et arrangement, der viklede sig omkring banksektorens udfordringer i en tid, hvor fintech (finansiel teknologi) popper op med brugervenlige alternativer til gængse bankløsninger.

Selvom Anders Hvid talte for, at finanssektoren skulle tage de digitale fintech-iværksættere alvorligt, pegede han imidlertid på en helt anden udfordring, som sektoren skulle tage sig i agt for. Eller måske i virkeligheden blot indstille sig på er fremtidens udfordring.

”Deleøkonomi er udfordringen. For dét er disruption for finanssektoren,” mente han.

Også Christian Visti tilsluttede sig til Anders Hvids spådom og argumenterede for, at ”deleøkonomien skaber et økosystem, hvor behovet for banken er væk.”

Han har selv succes med virksomheden Coinify, der arbejder med betalingsløsninger med bitcoin-teknologi.

Død ved tusinde stik

Opfindsomme fintech-iværksættere revolutionerer i stigende grad måden, vi foretager betalinger og overførsler på. Handlinger, som bankerne tidligere har siddet trygt og godt på. Det ser Anders Hvid kun fortsætte og rådede derfor sektoren til at være opmærksom og ikke mindst fremme i skoene.

”Der er et rammende kinesisk ordsprog for, hvad det er, der sker i finanssektoren lige nu,” sagde Anders Hvid.

””Death by a thousand cuts” (død ved tusind små stik, red.) Ved hver eneste finansielle udvikling, I arbejder på, er der en fintech-iværksætter, der sidder og gør akkurat det samme,” advarede han den etablerede sektor.

Anders Hvid forklarede, at den udvikling, vi ser, foregår med eksponentiel vækst. Og selvom banksektoren om nogen kender til begrebet i form af rentes regning, så er problemet i hans optik, at man alligevel bevæger sig lineært.

"Udviklingen foregår eksponentielt og globalt – alligevel bevæger vi os lineært og lokalt. Den dynamik skal vi forstå, når vi digitaliserer. Virksomheder vil knække nakken undervejs, men det er den vej, vi skal," sagde han.

Et spørgsmål om sikkerhed

Christian Visti slog et slag for det, han mener, bliver fremtidens monetære erstatninger i form af bitcoins og blockchains.

Argumenterne for, hvorfor han mente, at fremtidens transaktioner vil foregå via blockchains, var den øgede sikkerhed og gennemsigtighed, man kan opnå ved at bruge dem.

"På blocken kan man præcis se, hvor pengene kommer fra, for det tager kun tre sekunder at spore historien. Vi kan se, hvem betaleren er forbundet til. Og oplysningerne ligger gemt på serverne."

En tilhører stillede skeptisk spørgsmål til sikkerheden ved de massive serverfarme, der processerer blockchain-transaktionerne. Nogle tilhørere forsøgte at pirke til spørgsmålet om, hvorvidt det var sikkert nok at være afhængig af servere, der står placeret rundt omkring i verden udsat for vind og vejr. De havde dog svært ved at få Christian Visti til at vakle ved sit udsagn om den enorme sikkerhed, der er forbundet med bitcoins og blockchains.

"Hvad hvis der kommer en solstorm – så bryder de vel sammen," spurgte én?

”Så ville jeg være mere bekymret for solstormen,” svarede Christian Visti.

Regulering står i vejen for fintechudviklingen

”Vi befinder os i the perfect storm”

Hemmelig investor køber dansk ejendom med bitcoins

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Finansnyt

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

Bestyrelsen for nyt nordisk ratingbureau er på plads

Det nye nordiske ratingbureau Nordic Credit Rating har afholdt sin første generalforsamling, og her blev selskabets bestyrelse valgt. Blandt medlemmerne finder man folk fra flere storbanker, blandt andet Danske Bank.

Her er kreditkortet, du ikke må vide noget om

Stort set alle danskere har et Dankort eller Visadankort. Men der findes et kreditkort, som er så eksklusivt at du ikke kan finde information om det, og skal inviteres for at få kortet i tegnebogen. Her er detaljerne om det supereksklusive og hemmelige plastickort.

Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449