• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • Log ind
ANNONCE

Kina suspenderer børshandelsstop-regel

Handlen med kinesiske aktier blev tidligere i dag suspenderet efter et kraftigt fald i det kinesiske aktieindeks.

Foto: Colourbox

Kina har valgt at suspendere sin regel om at stoppe aktiehandlen midlertidigt, når markedet pludseligt falder 5 pct. eller mere.

Det skriver Bloomberg News.

I løbet af denne uge er handlen med de kinesiske aktier blevet suspenderet to gange efter betydelige fald i de ledende indeks.

Ifølge analytikere, som finansmediet Quartz har været i kontakt med, blev reglen om midlertidigt at suspendere aktiehandlen ved drastiske fald indført for at tæmme drastiske udsving, men der har været kritik af reglen gående på, at reglen har haft den modsatte effekt og fået investorerne til at panikke i stedet.

Kinas børshandelsstops-regel fungerer på den måde, at hvis CSI 300-indekset falder mere end 5 pct. bliver handlen suspenderet i 15 minutter. Hvis indeksets fald derefter øges til 7 pct., suspenderes handlen for resten af dagen.

I begge tilfælde denne uge blev handlen først suspenderet i 15 minutter og derefter for resten af dagen, da faldene fortsatte efter et kvarters pause.

Det kinesiske aktiemarked er et volatilt marked, og et fald på 5 pct. er ikke unormalt på en normal handelsdag, påpeger Christopher Balding, der er økonomiprofessor på Peking University HSBC Business School, overfor Quartz.

Han forklarer, at børsstophandels-reglen har skabt rum til, at investorerne - efter det første fald i markedet på 5 pct. - kan placere deres salgsordrer, hvilket hurtigt kan medføre yderligere fald efter handelspausen på 15 minutter.

Og når markedet rammer faldet på 7 pct. lukkes handlen for dagen helt af. Det resulterer i, at investorerne vågner op dagen efter og tænker, "jeg er nødt til at tage mine penge ud. Det kører den mentale panik op", forklarer økonomiprofessoren til finansmediet.

En tilsvarende handelspause findes i USA, oplyser finansmediet. Ved et fald på 7 pct. i S&P 500-indekset bliver handlen midlertidigt suspenderet. Falder indekset yderligere til 13 pct. igangsættes endnu en tvungen handelspause. Der skal et fald i indekset på 20 pct. til, før at handlen suspenderes for hele dagen.

 

ritzau/FINANS

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Finansnyt

Realkreditten sender bidragsmilliarder videre til bankerne

Med begrundelser om skrappere myndighedskrav og større omkostninger har realkreditten siden finanskrisen hævet priserne på boliglån voldsomt. Men i samme periode har realkreditselskaberne sendt stadig flere milliarder videre til bankerne, viser beregninger foretaget af FinansWatch.

Forsiden lige nu

Sampension i historisk kundekup

De kommercielle pensionskasser har med en hidtil uset kundekapring fået en ny konkurrent i skikkelse af Sampension. Her er man klar til at bruge den nye aftale som muskelmasse i kamp med branchen.

Minister: Behov for større gennemsigtighed på realkreditmarkedet

Efter at SF i dag har kaldt erhvervs- og vækstministeren i samråd i kølvandet på FinansWatchs afsløring af, at realkreditten sender milliarder fra bidragsforhøjelserne videre til bankerne, erklærer ministeren sig indstillet på at styrke gennemsigtigheden på realkreditmarkedet.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

Jakob Skouboe

js@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8381

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449