En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • AMWatch
  • Log ind
ANNONCE

Her er alle de nye alternative finansielle spillere i 2014

I 2014 blev det finansielle marked i Danmark ramt af en mindre flodbølge i form af nye spillere, der går uden om banken.

Den finansielle sektor har i år været nødsaget til at lære en masse nye navne. FinansWatch giver dig her muligheden for at læse op på nogle af de finansielle spillere, der gjorde sit indtog på det danske marked i 2014.

Lendino

Udlånsplatformen Lendino er faktisk stiftet i 2013, men virksomheden fik sin licens til at drive deres virksomhed i 2014 og er derfor med på listen.

Lendino er en såkaldt crowdlending-platform, hvor både private og professionelle investorer kan låne direkte til virksomheder. Målsætningen for Lendino hedder 35 udlån i 2014, mens virksomheden regner med at formidle 240 lån i 2015.

"Vi kommer til at presse bankernes rentemarginaler, det er der ingen tvivl om. Den forretningsmodel, vi er eksponent for i Danmark er mere effektiv og billigere for både investorer og låntagere, og hos os kommer det alle til gode," fortalte CFO i Lendino, Anders Christensen, til FinansWatch.

Udenombanken.dk

I 2014 så portalen Udenombanken.dk dagens lys. Kort fortalt giver portalen folk, der er blevet afvist i banken, muligheden for at optage et boliglån.

Portalen, der opererer i hele landet, har især oplevet interesse fra det såkaldte udkantsdanmark. Hvilket kom bag på de to stiftere.

”Vi kendte ikke omfanget af vanskeligheden ved at få finansiering til boliger af en vis pris eller størrelse. Det er især boliger til 500.000 eller under, som har svært ved at få finansiering gennem de traditionelle veje, realkreditinstitutterne og bankerne. Vi vidste godt, at der var nogle problemstillinger her, men vi kendte ikke omfanget,” sagde Carsten Schellenbauer Nielsen, der er medstifter af udenombanken.dk, til FinansWatch.

Flex Funding

Faktisk blev Flex Funding allerede stiftet i december 2013, men er alligevel kommet med på listen.

Flex Funding er en crowdlending-platform, og konceptet fungerer ved, at virksomhederne opretter sig som kunde på selskabets hjemmeside, hvor de søger om et lån. Lånets løbetid kan være fra 6 måneder til 10 år til en fast rente i hele perioden.

Alle retailkunder skal dog gennemføre en egnethedstest, hvor Flex Funding går ind og ser på kundens erfaring og risikoprofil.

”Vi vil sikre os, at der ikke kommer kunder ind, som ikke har erfaring med det her. Vi vil gerne sikre, at kunderne ved, hvad direkte lån til virksomheder går ud på. At de ved, hvordan de skal fordele deres midler,” sagde Henrik Vad, der er direktør i Flex Funding, til FinansWatch.

Pant i Alt

Pantelåneren, der ikke er pantelåner, Pant i Alt gav danskerne muligheden for at droppe turen over broen for at pantsætte deres ejendele. I stedet kan man nu blive i Danmark, hvor Pant i Alt, trods enkelte forskelle i forhold til en regulær pantelåner, driver et koncept, der minder meget om.

Helt basalt tilbyder Pant i Alt at købe din ejendel, hvorefter du får muligheden for at købe din ejendel tilbage til en aftalt pris og inden for en aftalt tidsgrænse.

”Det vi gør, er, at vi går ind og kan tilbyde folk en kontantudbetaling, uanset om de står RKI, eller hvilken baggrund de har. Vores koncept er – vi er ikke pantelånere, det, som vi har bevilling til og de regler, som vi følger, er handel med brugte varer,” fortalte Martin Mouridsen, der er medstifter og medejer af Pant i Alt, til FinansWatch.

weCrowdfund

Betaversionen af crowdfunding-platformen weCrowdfund blev lanceret i 2014. Virksomheden fortalte i slutningen af september om målet om at blive en international platform.

Den første hindring for platformen var manglende kapital, men det stoppede ikke bagmændene i at fortælle om deres planer. De vil blandt andet lave et samarbejde med banker og investeringsfonde, så det bliver nemmere at få projekter ind på platformen.

”Lige nu står vi og mangler de sidste mennesker i teamet, og det er primært med hensyn til det kapitalmæssige. Så vi står næsten i den samme situation, som vi prøver at løse for andre. Vi er ude og finde de sidste investorer til vores team, så vi kan påbegynde udviklingen af den store version af weCrowdfund. Lige nu har vi selv smidt hver en krone og opsparing i det for at kunne strukturere det og sætte det i gang,” sagde medstifter Kasper Kim Smidt til FinansWatch.

Nyfortuna Pant & Finans

Danmarks rigtige pantelåner havde officiel åbning af virksomheden i juli. Virksomheden er udsprunget af guldopkøberen Nyfortuna. Her kan folk pantsætte deres smykker for 1,5 pct. i rente om måneden.

Det var faktisk kundernes efterspørgsel, der fik Nyfortuna til at starte en pantelåner. Guldopkøberen oplevede nemlig mange kunder, som egentlig var kede af at skulle af med deres smykker.

”Det har stået på i årevis, og vi fik længe af vide, at man ikke måtte pante i Danmark. Da vi egentlig mente, at det kunne vi godt, så ansatte vi en jurist, der arbejdede på det i fire måneder, og så var der lige pludselig hul igennem til pantelånerbevillingen,” sagde Dennis Lindberg, der er talsmand for Nyfortuna Pant & Finans, til FinansWatch.

Kickstarter

Crowdfunding-platformen Kickstarter gjorde sin entre på det danske marked i oktober måned. Kickstarter en er den meste kendte platform inden for crowdfunding, og nærmest blevet et verbum ligesom søgning på nettet hedder at Google, kalder mange crowdfunding for at kickstarte.

Den danske crowdfunding platform Booomerang havde håbet, at Kickstarters indtræden i landet kunne have kastet mere opmærksomhed over begrebet Crowdfunding i Danmark. Herunder var håbet, at det ville være med til at øge omsætningen.

”En decideret effekt, som når det regner på præsten, drypper det på degnen, har jeg ikke kunne mærke endnu. Det er ikke blevet løftet endnu. Men det ligger heller ikke i Kickstarters tilstedeværelse, at de ville gå ind i det oplysningsarbejde, som det er at få crowdfunding til at blive mere mainstream i Danmark,” sagde stifteren af Booomerang, Michael Eis, efterfølgende til FinansWatch.

 

Ny dansk crowdfund-platform vil samarbejde med bankerne

Selskab vil gøre crowdfunding-kampagner "savlfremkaldende"

Crowdfunding-platform udvider forretningen

Dansk crowdfunding-platform fordobler omsætningen

Crowdfunder: Kickstarter-konkurrence kan øge min forretning

Danmarks rigtige pantelåner tilpasser sig konkurrencen

Pant i Alt: Vi er ikke pantelånere

Bankerne truet til at blive mere relevante

"Det er blevet en benhård forretning for bankerne"

Portal tilbyder boliglån til bankafviste

Låneportal til bankafviste: Vi bliver billigere

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Finansnyt

Sådan vil Mobilepay erobre butiksbetalinger

Mobilepay har samlet alle landets banker under sig, og det giver betalingstjenesten helt nye muligheder. De første betalinger går nu fra konto til konto, oplyser selskabet, hvilket gør tjenesten billigere at drive og dermed også billigere for butikkerne. Inden årsskiftet er målsætningen, at 80 pct. af alle betalinger skal gå fra konto til konto.

Forsiden lige nu

Tilsynet løfter pegefinger over for Nykredit Bank

Finanstilsynet har været på inspektion i Nykredit Bank, hvor man finder eksempler på, at banken har ydet lån med forhøjet risiko til kunder med spinkle indtjenings- og kapitalforhold eller spinkel likviditet.

OW Bunker-boet taber retssag om prisaftaler

Konkursboet efter OW Bunker har lidt et nederlag ved Retten i Aalborg i en sag mod tre udenlandske shippingselskaber, der drejer sig om prisaftaler på bunkerolie. Kuratorerne har anket dommen.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Privatrådgiver til Frøstrup - Sparekassen Thy
Erfaren udvikler til IT Capital Markets - Nykredit
Erhvervsrådgivere - Sparekassen Thy
Risk manager/Analytiker til Sparinvest Property Investors
Nyt hold til Sparekassen Thy Viborg
Privatrådgivere - Sparekassen Thy
Erhvervskundechef, Viborg - Spar Nord
Revisor til Intern revision - Sparekassen Kronjylland
Afdelingsdirektør til Private Banking i København - Sparekassen Kronjylland
Privatrådgiver - stedfortræder til Sydbank i Sønderborg
Watch Medier søger redaktør
Er du vores nye erhvervsrådgiver - GrønlandsBANKEN
Intern Revisor til Thisted - Sparekassen Thy
Vi søger en IT-ansvarlig til hovedkontoret i Hvidbjerg - Hvidbjerg Bank
Proceskonsulent til Procesoptimering - Sydbank
Jurist og økonom til tilsyn med mindre pengeinstitutter - Finanstilsynet
Afdelingsdirektør for Private Banking, Pension og Lokal Erhverv - Sydbank
Intern revisor til bankens hovedkontor i Nørresundby - Nordjyske Bank
Jurist til Finansiel Stabilitet
Legal Counsel, Group Data Management Office - Nordea
Finansiel Stabilitet søger kreditspecialist
Business Analytiker - Fynske Bank
Systemudvikler til team Rating Data - BEC
Motivated Sales Executive to join a leading Nordic investment bank - Pareto Securities
Blev en del af vores Robotics Team - PensionDanmark
Client Manager – CSD Services - VP Securities
AML officer til forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering - AML afdelingen - Arbejdernes Landsbank
Key Account Manager, Vendor Finance, Nordea Finans Danmark
Souschef til København afdeling - Nordjyske Bank
Visionær og fagligt stærk vicedirektør til Forsikring & Pension
Erfaren jurist med interesse for finansielle forhold - Erhvervsministeriet
Filialdirektør til Slagelse afdeling - Sparekassen Sjælland
Senioranalytiker til Business Management i Markets - Nykredit
Group Leader - Origination Infrastructure, Transportation & Telecom Sector - NIB
Controller / Business Manager - Pareto Business Management
Bankrådgiver til Amager afdeling - Jyske Bank
Afdelingsdirektør, Herning - Vestjysk Bank
Kreditporteføljemanager til Investeringsafdelingen i SEB
Bankrådgivere til Jyske Bank i Roskilde
Kreditchef til Møns Bank
Handelsbanken i Esbjerg søger ny direktør
Senioranalytiker til IT Koncernstyring i København - Nykredit
Landbrugsrådgiver til Landbrugscenter Grindsted - Den Jyske Sparekasse
Vi søger flere stærke rådgiverprofiler til den nye Personalebank i Nykredit!
Spar Nord søger persondatarådgiver
Private Banking direktør - Vestjysk Bank
Senior manager/Manager for the Banking, Insurance and Capital Markets - KPMG
Intern revisor - Skandia
Landbrugskundechef til spændende opgaver i organisation i vækst - Vækstfonden
Regnskabscontroller til Syd Fund Management - Sydbank
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

lars@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 3330 8383