FinansWatch

Anklager kræver at tysk bank giver oplysninger om Trump

Robert Mueller, som er særlig anklager i efterforskningen af mulige forbindelser mellem Trumps valgkampagne og Rusland, kræver oplysninger udleveret om USA's præsident fra Tysklands største bank, Deutsche Bank.

Det skriver Bloomberg News og den tyske finansavis Handelsblatt ifølge nyhedsbureauet Reuters. Medierne citerer anonyme kilder.

Mueller vil have oplysninger fra Deutsche Bank om transaktioner, der kan forbindes til præsidenten eller nogle af hans familiemedlemmer.

Den amerikanske præsidents advokat siger tirsdag, at historien er usand. Jay Sekulow tilføjer, at Deutsche Bank ikke har modtaget en stævning.

En talsmand for Deutsche Bank, som har lånt Trump penge til store ejendomsprojekter, har afvist at kommentere sagen.

Også USA's førstedame, Melania Trump, datteren Ivanka og dennes mand, Jared Kushner, er kunder i Deutsche Bank ifølge Handelsblatt.

Når Robert Mueller kræver, at banken udleverer oplysninger om præsidenten og hans nærmeste, kan det indikere, at efterforskningen nu stiller skarpt på præsidenten.

Hidtil har Muellers efterforskning fokuseret på den tidligere kampagnechef Paul Manafort, den udenrigspolitiske rådgiver George Papadopoulos og den forhenværende sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

Flynn erkendte i sidste uge, at han havde løjet over for det amerikanske forbundspoliti om sin forbindelse til russiske kontakter på vegne af Trump.

Trump har efterfølgende forsøgt at sætte Flynns skæbne i perspektiv ved at sammenligne med demokraten Hillary Clinton, som var hans rival i valgkampen til præsidentposten.

Ifølge præsidenten løj Clinton adskillige gange over for FBI, og "intet skete".

/ritzau/

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere