FinansWatch

Citi skyder en formue i fintech-udvikling

I storbanken Citis finansielle laboratorium i Israel bliver der skudt store summer i udviklingen af fintech-løsninger som spionsystemer og journalistrobotter.

Citi, en af verdens storebanker, har etableret et finansielt laboratorium i Tel Aviv i Israel, og poster formuer i udviklingen af nye fintech. Spionsystemer, journalistrobotter og alkoholtestere er blot nogle få eksempler på teknologier, som bliver udviklet i laboratoriet.

Det skriver Finans.

Hos Citi mener den øverste chef i Israel-divisionen, Neil Corney, at den slags satsninger er nødvendige for ikke at sakke agterud

”I en stor, global bank som vores vil geniale forretningsidéer som oftest forblive idéer. Forretningsgangen er ganske enkelt for tung. Hvis de derimod opstår og dyrkes i det rigtige miljø blandt iværksættere, bliver de rent faktisk ofte til noget og kan så efterfølgende blive præsenteret for de rigtige mennesker her i Citi eller andre virksomheder."

Han peger på, at et selskab som Continuse Biometrics, der arbejder på et intelligent kamera, som blandt andet kan lave blodtryksmåling og alkoholtestning, også kan skabe værdi for et selskab som Citi. Det kan eksempelvis gøre det muligt at monitorere medarbejdere, som arbejder hjemmefra.

Citi har også innovationslabs i USA, Mexico, Irland og Singapore. Lige netop Israel vakte særlig interesse, fordi hæren spytter enorme mængder kvalificeret arbejdskraft ud, og fordi den israelske regering har stort fokus på netop fintech.

Amerikansk storbank kigger på danske fintech-opkøb

Citi-analytiker forudser turbo på nordiske bankers it-investeringer

Fintech vil hellere samarbejde end konkurrere med bankerne

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere