FinansWatch

Danskerne får en aktiesparekonto

En ny erhvervspakke er forhandlet på plads. Regeringens forslag om en aktiesparekonto på 500.000 kroner er blevet reduceret til 50.000 kroner.

Regeringen er søndag blevet enig med Dansk Folkeparti og De Radikale om en erhvervspakke.

Den indeholder blandt andet en aktiesparekonto, som skal få flere danskere til at investere i aktier frem for eksempelvis at have pengene stående på en opsparingskonto.

Her er hovedpunkterne i aftalen om aktiesparekontoen:

*Aktiesparekontoen betyder ifølge aftalepartierne, at danskerne ved at bruge kontoen vil slippe billigere i skat, end hvis de købe aktier på traditionel vis.

*Via aktiesparekontoen skal der betales skat på 17 procent af afkastet efter det såkaldte lagerprincip. Det vil sige af udbytter samt realiserede og urealiserede avancer.

*Værdiforøgelsen af indestående på aktiesparekontoen beskattes, mens værdifald (tab) modregnes i fremtidige afkast.

*Der kan oprettes én aktiesparekonto per person. Der kan handles, så ofte man ønsker, inden for aktiesparekontoen.

*Regeringen havde håbet, at danskerne fik lov til at investere for op til 500.000 kroner på aktiesparekontoen. Det har DF dog modsat sig. I stedet er loftet 50.000 kroner.

*Der kan sættes penge ind på kontoen, så længe den aktuelle saldo på kontoen er under loftet.

*Loftet på kontoen kan dog hæves, hvis regeringen kan overtale DF og De Radikale til det. I 2019 kan loftet således hæves til 100.000 kroner. Og på sigt til 200.000 kroner i 2022, hvis regeringen kan få opbakning.

*Aftaleparterne beslutter hvert år - første gang i 2019 - om der er grundlag for at gå videre med at forhøje loftet for aktiesparekontoen.

*Aktiesparekontoen indføres fra 1. januar 2019. Ordningen skønnes at koste statskassen cirka 130 millioner kroner i 2019 stigende til cirka 270 millioner kroner i 2022 og frem.

Finans Danmark glæder sig over den nye aktiesparekonto:

"I sidste ende kommer det også virksomhederne til gode, som får glæde af flere investeringer til at skabe vækst og beskæftigelse," siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark.

 

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere