FinansWatch

Danskeres pension vokser på skattefri øer

Historier om selskaber, kendisser, politikere og kongelige, der sender formuer til lande med uigennemskuelige skatteregler, vælter i disse dage ud af de såkaldte Paradise Papers.

Også danske pensionskroner ligger i landene og formerer sig. Det skriver Politiken torsdag.

Hovedparten af pensionsselskaberne investerer nemlig kundernes opsparinger i disse lande uden at give mulighed for at fravælge det.

I en rundspørge foretaget af Politiken svarer 16 ud af 17 pensionsselskaber, at de har investeret penge i et eller flere af de områder, der oftest bruges som skattely.

14 af de 16 selskaber giver ikke mulighed for at fravælge de investeringer.

Det eneste selskab, der oplyser, at det ikke har penge i lande, der bruges som skattely, er Alm. Brand Pension.

"Vi vil gerne finpudse vores etiske og bæredygtige profil," siger Torben Frederiksen, der er underdirektør i Alm. Brand, til Politiken.

De 16 andre selskabers forklaringer på, at de investerer i nulskattelande, er stort set enslydende:

Det er ikke ulovligt. Og selv om firmaet, der investeres i, måske drager fordel af nulskat, så skal den danske pensionskasse stadig betale skat.

Et eksempel er Lærernes Pension. Her er medlemmernes penge investeret i blandt andet Caymanøerne og Guernsey.

Pensionskasserne møder kritik fra SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech Poulsen.

"For det første skal man som pensionskunde have mere gennemsigtighed og valgfrihed," siger hun til Ritzau.

"Det skal gøres klart for pensionsselskaberne, at de ikke skal være med til at opretholde et system, som vi prøver at knække, nemlig det internationale skattelys regime. Fra dansk side skal vi bruge den skattelyliste, der forhåbentlig kommer fra EU og forhåbentlig kan bruges til noget, til at sige, at de lande og øer, som er nævnt, skal man gå langt uden om, når man forvalter pensionspenge."

/ritzau/

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere