FinansWatch

Nykredit-aktionær så gerne børsnotering

Industriens Fond, som ejer en mindre andel af Nykredit, så helst, at realkreditkæmpen bliver børsnoteret. Det skriver Børsen.

Sten Scheibye, formand for Industriens Fond

Det ville være bedst, at Nykredit følger den oprindelige plan og bliver børsnoteret, siger den næststørste aktionær i Nykredit, Industriens Fond, til Børsen.

Industriens Fond ejer 4,7 pct. af Nykredit-koncernen, men hovedejeren Forenet Kredit sidder på knap 90 pct. af selskabet og har derfor det sidste ord.

"Vi foretrækker en børsnotering. Det er den eneste måde, man kan fastlægge markedsprisen på," siger Sten Scheibye, formand for Industriens Fond, til Børsen.

Nykredit offentliggør regnskab for tredje kvartal tirsdag morgen, og her forventes det ifølge Børsen, at selskabet melder nærmere ud om de fremtidige planer.

Erhvervsmediet Insidebusiness erfarede dog mandag, at børsnoteringen helt er faldet til jorden, fordi topledelsen i Nykredit bakker op om, at en række danske pensionskasser i stedet køber sig ind i selskabet.

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Finansnyt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere