En del af
  • Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • AMWatch
  • Log ind
ANNONCE

BRF Kredit går i klinch med Realkredit Danmark om "nyskabende" lån

BRF Kredit og Jyske Bank, der i de seneste år har storsolgt bankboliglån til danskerne, ryster ikke på hånden over Realkredit Danmarks nye udspil, der tilbyder kunderne større fleksibilitet. "Man kan sådan set få det samme hos os", lyder det fra direktør i BRF Kredit, Lars Sandberg.

Carsten Nøddebo fra Realkredit Danmark (tv.) og Lars Sandberg fra BRF Kredit (th.).

Realkredit Danmark tog overskrifter i tirsdagens nyhedsflade med lanceringen af "Flexlife", der med adm. direktør Carsten Nøddebos egne ord, er den ”største nyskabelse siden flekslånet”.

Lånet er tænkt som et modsvar, efter at især Jyske Bank med BRF Kredit i ryggen har haft succes med sine bankboliglån, der siden fusionen i 2014 har rundet 90 mia. kr.

Hos sidstnævnte ryster man dog ikke buskerne over konkurrentens nye udspil.

Realkredit Danmark har jo ikke introduceret meget nyt, siden fleksgaranti i 2004 blev en succes.
Lars Sandberg, direktør i BRF Kredit
"Vi hilser selvfølgelig konkurrencen velkommen. Men vi er fortsat billigst. Man kan sådan set få det samme hos os og har kunnet det meget længe," fortæller Lars Sandberg, direktør i BRF Kredit, til FinansWatch.

Derfor ser BRF-chefen heller ikke den store "nyskabelse" i Flexlife-produktet.

"Ja, i Realkredit Danmark er det sikkert den største nyskabelse, men ude på markedspladsen mener jeg ikke, det har den opfinderhøjde. Realkredit Danmark har jo ikke introduceret meget nyt, siden fleksgaranti i 2004 blev en succes. Og nu har de så måske dygtigt relanceret et "flekslån med fleks på"," lyder det drillende fra Lars Sandberg med henvisning til markedets første realkreditlån med renteloft, der siden fik flere efterfølgere.

Den udlægning deler man ikke hos Realkredit Danmark, men det vender vi tilbage til.

(artiklen fortsætter under billedet)

Jyske Bank har i disse dage sat en stor reklame op lige foran Danske Banks hovedsæde ved Kongens Nytorv i København. Foto: Daniel Hedelund.

Klippekort med afdragsfrihed

Med Realkredit Danmarks nye Flexlife kan boligejere låne op til 75 pct. af boligens værdi og tilvælge variende grader af afdragsfrihed, hvis blot der undervejs er planlagt afdrag, som bringer lånet ned på 60 pct. af boligens værdi.

Det unikke ved Flexlife er, at vi netop gør op med enten-eller, når det gælder afdrag
Carsten Nøddebo, adm direktør for Realkredit Danmark
Hos BRF Kredit vil Lars Sandberg i stedet tilbyde kunderne et rentetilpasningslån med mulighed for tilvalgt afdragsfrihed undervejs i form af den såkaldte klippekortsmodel, hvor afdragsfriheden kan vælges til og fra per kvartal. Dog højst med afdragsfrihed i 40 kvartaler svarende til 10 år.

"BRF Kredit introducerede klippekort til afdragsfrihed allerede i 2003, så det er lidt vildt, at en klippekortsmodel kan trække overskrifter i dag. To tredjedele af alle vores rentetilpasningskunder har allerede i dag et klippekort til afdragsfrihed," siger Lars Sandberg.

Vil gøre op med enten-eller

Hos Realkredit Danmark mener Carsten Nøddebo, at Flexlife kan mere end et flekslån med klippekort til afdragsfrihed.

"Det unikke ved Flexlife er, at vi netop gør op med enten-eller, når det gælder afdrag. Rigtig mange kunder siger til os, at de gerne vil aftale et afdrag, der passer bedre til deres økonomi, og det giver vi mulighed for med vores nye produkt. Det er unikt, og det er der ikke andre realkreditprodukter, der i øjeblikket kan tilbyde," siger Carsten Nøddebo og tilføjer:

"Vi har også haft flexlån med klippekort i RD i rigtig mange år. Det var faktisk os, der introducerede det."

Men hvis man har et klippekortet med afdragsfrihed – er det så ikke det samme?

"Med klippekortet kan du vælge enten at betale afdrag eller ikke at afdrage," siger Carsten Nøddebo og tilføjer:

"Mange singler vil eksempelvis gerne betale afdrag, men måske kun halvt afdrag. Nu er det dig selv, der billedligt talt kan sidde og dreje på en knap for, hvor stort afdraget skal være. Du kan lave et afdrag, der passer lige præcis til din økonomi."

To gange med afdrag og to gange uden

Hos BRF mener Lars Sandberg også, at man kan få fleksibilitet.

"Hvis man gerne vil betale halvt afdrag, så betaler man da bare to gange afdrag for hver gang, man tager to kvartaler med afdragsfrihed, så er det jo det samme. Det giver også kun halv pris på tillægget for afdragsfrihed," siger Lars Sandberg.

Men hvad koster fleksibiliten så hos Realkredit Danmark?

"Vi har jo også en klippekortsmodel. Men vi hører bare, at kunderne ikke synes, at det er fleksibelt nok. Med Flexlife koster det 15 punkter mere på bidragssatsen (0,15 pct., red.) end et lån med afvikling, så det er typisk billigere end et afdragsfrit lån, men marginalt dyrere end et lån med afvikling," siger Carsten Nøddebo.

Hos BRF forklarer Lars Sandberg, at med klippekortsmodellen bestemmes bidragssatsen i forhold til, om der betales afdrag eller ej i det pågældende kvartal.

Han vurderer, at de fleste boligejere vil vælge et etårigt flekslån til en sådan løsning, mens Realkredit Danmarks Carsten Nøddebo forventer, at kunderne vil kravle lidt længere ud i løbetid.

"Forventningen er, at de fleste nok – som de også gør i dag – vil vælge F3 til F5, men man kan vælge mellem hele paletten," siger Carsten Nøddebo.

Nordea og Totalkredit byder nyt produkt velkommen

FinansWatch har også henvendt sig til to øvrige konkurrenter på markedet, Nordea Kredit og Totalkredit/Nykredit, for at høre, hvad de mener om det Realkredit Danmarks nye tiltag. De ønsker dog ikke at stille op til interview.

"Vi følger som altid markedet tæt og vurderer efterspørgslen fra kunderne. Grundlæggende synes jeg, at det er et udtryk for sund konkurrence i markedet, at der kommer nye produkter. Det er godt for kunderne, så det byder vi velkommen," lyder det i et email-svar fra Nordea Kredits adm. direktør Peter Smith.

Et nogenlunde enslydende svar er ligeledes indløbet via email fra Totalkredit.

”I Totalkredit byder vi det nye lån og konkurrencen velkommen. Konkurrence i realkreditbranchen er godt for kunderne, og nye tiltag er altid spændende,” udtaler direktør Camilla Holm.

Realkredit Danmark lancerer ny type boliglån

Presset Nordea Kredit oplever "kæmpe stor konkurrence"

Nye regler kan bremse vækst i populære bankboliglån

BRF-direktør: Vores uændrede bidragssatser har fået alt for lidt opmærksomhed

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Realkredit

Stor skuffelse over Højesteret hos konkurstruet andelsboligforening

Efter at have fået medhold i først Pengeinstitutankenævnet og siden både by- og landsretten er der skuffelse hos andelsboligforeningen AB Engskoven over, at Højesteret er endt med at give Jyske Bank medhold i kontroversiel sag om swaplån. Foreningen venter en snarlig konkursbegæring fra Jyske Bank.

Tre uger til nye kreditregler men ingen vejledning

Der er kun tre uger til en opstramning af realkreditlånene træder i kraft, men der foreligger endnu ikke en færdig vejledning om, hvordan realkreditselskaberne skal vælge og vrage mellem kunderne, skriver Berlingske Business.

BRF Kredit går i klinch med Realkredit Danmark om "nyskabende" lån

BRF Kredit og Jyske Bank, der i de seneste år har storsolgt bankboliglån til danskerne, ryster ikke på hånden over Realkredit Danmarks nye udspil, der tilbyder kunderne større fleksibilitet. "Man kan sådan set få det samme hos os", lyder det fra direktør i BRF Kredit, Lars Sandberg.

Stor uenighed om nye låneregler

Aktører på boligudlånsmarkedet er uenige om kommende indgreb, som skal begrænse risikable lånetyper, skriver mediet Inside Business.

Forsiden lige nu

Klumme: Hvad sker der, når seddelpressen stopper?

I denne uge ventes den amerikanske centralbank at annoncere, den reducerer sin obligationsbeholdning. Dermed trækkes der for første gang siden krisen decideret likviditet ud af de finansielle markeder. Senere på året ventes en ny melding fra Den Europæiske Centralbank, skriver investeringsstrateg Bo Bejstrup Christensen i ny klumme på FinansWatch.

Danske Bank sendte affaldsmareridt på norsk børs

Norske Renonorden kastede mandag håndklædet i ringen og erklærede sig konkurs, efter at Danske Bank og norske DNB smækkede kassen i. Det meget uskønne forløb, der bringer mindelser om OW Bunker-skandalen, vil formentlig koste Danske Bank på både image- og nedskrivningskontoen.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Erhvervscenter Fyn søger erhvervsrådgiver til Svendborg - Andelskassen
Senior manager/Manager for the Banking, Insurance and Capital Markets - KPMG
Bankrådgiver til Amager afdeling - Jyske Bank
Jurist og økonom til tilsyn med mindre pengeinstitutter - Finanstilsynet
Erfaren økonom med teknisk flair - Finans Danmark
Kreditporteføljemanager til Investeringsafdelingen i SEB
Watch Medier søger redaktør
Kreditchef til Møns Bank
Bankrådgivere til Jyske Bank i Roskilde
Proceskonsulent til Procesoptimering - Sydbank
Erfaren jurist med interesse for finansielle forhold - Erhvervsministeriet
Intern revisor til bankens hovedkontor i Nørresundby - Nordjyske Bank
Marketingsprofil til Sydbanks Marketing-afdeling i hovedsædet i Aabenraa
Kunderådgiver til Lystrup - Djurslands Bank
Erhvervsrådgiver til center Herning - Nykredit
Erfaren skattekonsulent - Finans Danmark
Motivated Sales Executive to join a leading Nordic investment bank - Pareto Securities
Privatrådgivere - Sparekassen Thy
Blev en del af vores Robotics Team - PensionDanmark
Juridisk Seniorspecialist til Regulatorisk Forretningsimplementering - Nykredit
Risk manager/Analytiker til Sparinvest Property Investors
QA ansvarlig til It-afdelingen i Sydbank
Erhvervsrådgivere - Sparekassen Thy
Controller / Business Manager - Pareto Business Management
Spar Nord Roskilde søger privatrådgiver
Er du vores nye erhvervsrådgiver - GrønlandsBANKEN
Finansiel controller med godt overblik - PenSam
Erhvervskundechef, Viborg - Spar Nord
Landbrugsrådgiver til Aarhus Landbrugsteam - Nykredit
Souschef til København afdeling - Nordjyske Bank
Intern Revisor til Thisted - Sparekassen Thy
Filialdirektør til Slagelse afdeling - Sparekassen Sjælland
Pensionsspecialist til Kundedrift, Pension og Særlige Indlån - Nykredit
Group Leader - Origination Infrastructure, Transportation & Telecom Sector - NIB
Client Manager – CSD Services - VP Securities
Økonom til tilsynet med SIFI-banker
Systemudvikler til team Rating Data - BEC
Intern revisor - Skandia
Finansiel Stabilitet søger kreditspecialist
Senior Compliance Officer, Asset Management, Copenhagen - Nordea
Business Analyst i Transaction Banking & Infrastructure - Sydbank
Afdelingsdirektør til Private Banking i København - Sparekassen Kronjylland
Vi søger en IT-ansvarlig til hovedkontoret i Hvidbjerg - Hvidbjerg Bank
Handelsbanken i Esbjerg søger ny direktør
AML officer til forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering - AML afdelingen - Arbejdernes Landsbank
Nyt hold til Sparekassen Thy Viborg
Business Analytiker - Fynske Bank
Revisor til Intern revision - Sparekassen Kronjylland
Erhvervssupporter til Bank- og Realkreditsupport Erhverv - Nykredit
Opsøgende erhvervskundechef til etablerede virksomheder - Vækstfonden
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

lars@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 3330 8383