FinansWatch

Tre uger til nye kreditregler men ingen vejledning

Der er kun tre uger til en opstramning af realkreditlånene træder i kraft, men der foreligger endnu ikke en færdig vejledning om, hvordan realkreditselskaberne skal vælge og vrage mellem kunderne, skriver Berlingske Business.

Fra den 1. oktober skal der gøre op med de mest risikable realkreditlån - lån med variabel rente og/eller afrdasgfrihed. For her indfører Finanstilsynet nye og strammere regler for realkreditlån, der gør, at de mest risikable realkreditlån kun må udgøre 15 pct. af udlånet i realkreditinstitutter i Aarhus og hovedstadsområdet.

Men i følge Berlingske Business mangler der stadig en vejledning for, hvordan man praktisk ude i realkreditinstitutterne skal vurdere, hvilke kunder der må optage risikable lån, og hvem der ikke må.

"Vi kommer til at lægge hovederne i blød, så vi fortsat kan yde en god rådgivning og ikke ender med at skulle foretage en tilfældig rationering. Skal vi rationere på baggrund af uddannelse, hårfarve eller noget tredje," siger Mikkel Høegh, afdelingsdirektør i BRF Kredit, til Berlingske Business.

Hos Finanstilsynet henviser vicedirektør Kristian Vie Madsen til "erfaringerne fra finanskrisen som baggrund for opstramningen". I et mailsvar til Berlingske Business skriver han, at realkreditinstitutterne som udgangspunkt ikke bør yde de meste risikable lån, men at de kan gøre det, hvor det er forsvarligt for eksempel til velhavende pensionister eller til unge familier med høj jobsikkerhed.

Finans Danmark kalder realkreditrapport "mangelfuld"

Vil Brian Mikkelsen gå i kamp med Konkurrencerådet om realkredit?

Tilsynsdirektør i hårdt angreb på Konkurrenceråd

Forsiden lige nu

PKA køber boliger for 2,5 mia. kr. af FB Gruppen

Med finansiering og projektsalg i milliardklassen fra PKA i ryggen har FB Gruppen kastet sig over at udvikle det tidligere Grønttorvet i Valby til et nyt bykvarter med over 2000 boliger. Særligt en boligtype har vist sig mere efterspurgt end ventet og givet endnu bedre risikospredning, fortæller ejer til EjendomsWatch.

Seneste Realkredit

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere