FinansWatch

Højere realkredit rammer lånefinte

I langt de fleste tilfælde har det været en fordel for boligejere at gøre deres realkreditlån afdragsfrit og betale af på banklånet. Men prisen på afdragsfrihed er steget markant, skriver Berlingske Business.

Det er ikke længere et så skudsikkert argument at råde boligejere til at gøre realkreditlånet afdragsfrit og afdrage mere på banklånet som tidligere. I dag er prisen for at gøre et realkreditlån afdragsfrit steget, viser beregninger fra rådgivningsvirksomheden RealRåd, skriver Berlingske Business.

Virksomheden understreger, at der skal tages højde for de individuelle sager, men over de seneste par års prisstigninger er tillægget for afdragsfrihed steget til mellem 0,275 og 0,3253 pct, når boligen er belånt med de tilladte 80 pct.

"Fordelene er blevet mindre, fordi det er blevet dyrere at have afdragsfrihed på et realkreditlån. men som rådgivning holder det stadig at afvikle den dyre gæld først. Det afhænger bare meget af de individuelle forhold og forskellen mellem indstitutterne, så det viser igen, at boligejere skal orientere sig ordentligt," siger Christian Hillihsøre Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark, til avisen.

Boligejere fortsætter over i fastforrentede realkreditlån med afdrag

BRF Kredit sejler rivalerne agterud i heftigt udlånsræs

Banker skruer op for egne boliglån

Forsiden lige nu

Nordeas tur gennem sølet gør ondt i hjertet på afgående storkundeboss

I mange år har Jørgen Høholt været manden, som landets største virksomheder ringede til, når de havde et problem, der skulle løses. Men efter knap fire årtier i Nordea siger bankens storkundechef og direktionsmedlem farvel. Set i bakspejlet har en for tung intern agenda kostet på kundetilfredsheden, og det smerter, fortæller han.

Avis: Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Realkredit

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere