FinansWatch

Ekspert kalder regeringens statslånsfinte for "direkte useriøs"

Noget fis og direkte useriøst. Sådan lyder dommen fra bankekspert Lars Krull fra Aalborg Universitet over regeringens nye udspil om at lade staten selv finansiere 90 pct. af den almene boliggæld. Det skriver Berlingske Business.

Lars Krull, bankekspert og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet.

Regeringens planer om at flytte 90 pct. af finansieringen af den almene boligsektor over på statsgæld møder kritik fra Lars Krull, bankekspert og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet. Det skriver Berlingske Business.

"Jeg er noget deprimeret over det nye forslag – det er direkte useriøst. Det er noget fis. Man fastholder forslaget, men på nogle andre betingelser. Forslaget skulle slet ikke have været en realitet," siger Lars Krull.

Som tidligere beskrevet vil regeringen nu sende opgaven med at administrere den almene sektors boliglån på i alt 180 mia. kr. i udbud. Planen er, at vinderen af udbuddet får retten til selv at finansiere de inderste – og dermed sikreste - 10 pct. af gælden.

Ifølge Lars Krull ville det have været mere reelt, hvis regeringen havde spurgt realkreditten, hvad de kunne administrere området for, hvis det offentlige garanterede 90 pct. af lånemassen, idet realkreditten kan udnytte stordriftsfordele. Eksempelvis har Nykredit udstedt realkreditobligationer for 1300-1400 mia. kr., bemærker han over for Berlingske Business.

Partier: Nyt forslag er bare Venstre-fnidder

Regeringen vil fjerne al konkurrence på almene boliglån

Finanslobby klar med alternativ til statsbank: "Vores model er bedre for alle"

Forsiden lige nu

Citatquiz: Hvem var det nu, der sagde hvad?

FinansWatch har samlet nogle af de mere farverige udtalelser fra direktørerne i landets finansvirksomheder og institutioner. Gæt, hvem der sagde hvad, gør det hurtigst muligt og få chancen for at få en iPad Mini.

Misser målstregen: DAB hænger på dyrt kriselån trods nyt aktiesalg

Et dyrt statslån fra finanskrisen hænger fortsat som en blyklods om anklerne på Danske Andelskassers Bank på trods af, at banken nu henter op til 113 mio. kr. ved salg af nye aktier. Det er andet år i træk, at banken misser sit mål om at betale lånet tilbage. Men direktøren er godt tilfreds.

Stor uenighed om firmaers kapitalmuligheder

Finanstilsynet og Den Europæiske Investeringsbank havde fredag inviteret til en konference om investeringsklimaet i Danmark. Her var der stor uenighed om, hvor let det er for mindre firmaer at lokke penge ud af banker og pensionskasser.

Seneste Realkredit

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere