FinansWatch

Medie: Finanslobby skoser embedsmænds rapport om realkreditten

I sit endelige høringssvar til den kommende redegørelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om konkurrencen på realkreditområdet går Finans Danmark hårdt til embedsmændenes arbejde, skriver InsideBusiness.

For nylig kom det frem, at den længe ventede analyse af konkurrencen på det danske realkreditmarked, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens har arbejdet på, udskydes igen. Denne gang til 18. august. Ifølge Insidebusiness skyldes den seneste udskydelse et pres fra en udvalgt gruppe af højtstående bank- og realkreditdirektører, som forsøger at nedtone kritikken af sektoren i rapporten.

Finanscheferne er nemlig fortørnede over det rapportudkast, som i maj blev lækket, hvor embedsmændene ifølge Insidebusiness' oplysninger kritiserer sektoren for alt for sløj konkurrence, ligesom styrelsen også skyder på Finanstilsynets regulering af området. Kritikken fra branchen kommer også til udtryk i det endelige høringssvar til rapporten fra lobbyorganisationen Finans Danmark, som Insidebusiness er kommet i besiddelse af.

Her går lobbyisterne i rette med de anbefalinger, som styrelsen fremlægger i sin rapport, og skyder samtidig hårdt på embedsmændenes håndværk og kalder det billede, som rapporten maler af sektoren, for "unuanceret".

”Konkurrencerapporten bygger på en række områder på usikre antagelser og undlader at give plads til analyse af væsentlige elementer i en beskrivelse af markedet for realkredit i Danmark. Dermed drages der en række forkerte konklusioner,” lyder det blandt andet fra Finans Danmark ifølge erhvervsmediet.

Konkurrenceredegørelse om realkredit udskydes igen-igen

Medie: Udkast skyder på omkostninger og bidragssatser i Nykredit

Forstå de nye regler for priserne på boliglån

Ny konkurrence-chef ser realkreditspørgsmål som centralt i 2017

Forsiden lige nu

Medie: Rasmussen og Smith i magtkamp om Nykredit-løsning

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, og Forenet Kredits formand, Nina Smith, har været uenige om, hvilken løsning der var den bedste for realkreditkoncernen, skriver Finans. Ifølge mediets oplysninger har Smith følt, at Rasmussen ikke bakkede helhjertet op om ejerforeningens ønske, hvilket Smith dog selv afviser.

Ringridning og brandmænd hitter hos sønderjysk forsikringsselskab

Sønderjysk Forsikring har en alternativ tilgang til sponsorater. Men det giver god mening, at selskabet hvert år for eksempel støtter en lang række ringriderfester og mange frivillige brandværn med køb af nyt udstyr, siger forsikringsselskabets markedsføringsansvarlig.

Seneste Realkredit

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere