FinansWatch

Kraka: Brian Mikkelsen for mild med krav til risikable udlån

Det er for let for realkreditinstitutterne at omgå den anmodning, som erhvervsminister Brian Mikkelsen har udstedt om at begrænse de mest risikable udlån i København og Aarhus, mener vicedirektør i tænketanken Kraka.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er for eftergivende, når han ikke gør andet end at anmode landets realkreditinstitutter om at begrænse de mest risikable udlån i København og Aarhus.

Det mener Jens Hauch, vicedirektør i tænketanken Kraka, ifølge Finans. Når man udsteder en opfordring i stedet for et lovbundet krav, er der ingen grund til for institutterne at leve op til anmodningen, mener han.

"Det er som om, at krisen er gået er gået lidt i glemmebogen, og man har fået lyst til at lade bankerne selv klare det. I takt med at finanskrisen kommer på afstand, og økonomien ser godt ud, kan der brede sig en forårsstemning, hvor man glemmer at det lige pludselig kan gå galt," siger Jens Hauch.

Mange af de risikofyldte lån bliver givet på de brandvarme ejendomsmarkeder i København og Aarhus, og det er med til at puste priserne op. Det er lån med variabel rente og/eller afdragsfrihed, hvor låntagers samlede gæld overstiger 400 pct. af indkomsten før skat, der anses som et problem.

Læs mere om erhvervsministerens anmodning og anbefalingerne fra Det Systematiske Risikoråd her:

Erhvervsministeren vil begrænse risikolån i storbyer

Risikoråd: Begræns risikable lån i København og Aarhus

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Realkredit

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere