FinansWatch

Cheføkonom: Få tvangsauktioner bør føre til lavere bidragssatser

Dansk Erhvervs cheføkonom mener, at realkreditinstitutterne bør sænke bidragssatserne, fordi antallet af tvangsauktioner er faldet til det laveste niveau i ni år. BRF Kredits cheføkonom er uenig og kalder det for et "populistisk argument".

Steen Bocian, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Antallet af tvangsauktioner er i øjeblikket på det laveste niveau i ni år, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Og det bør få realkreditinstitutterne til at sænke deres bidragssatser, siger cheføkonom Steen Bocian fra Dansk Erhverv til Berlingske Business.

"Vi har i hvert fald indtil videre ikke set, at bidragssatserne er faldet. Det er vigtigt, at det ikke bliver en indtjeningsmæssig stillingsskrue for realkreditinstitutterne," siger Steen Bocian, der tidligere har arbejdet for Danske Bank i mange år.

Men det argument kalder Mikkel Høegh, boligøkonom i BRF Kredit, for "populistisk". Han mener, at Steen Bocian i virkeligheden ved bedre, netop fordi han i mange år har arbejdet for en af landets største banker. Mikkel Høegh peger på, at de seneste års regulering har gjort det ”væsentligt dyrere at drive realkreditinstitut,” da det blandt andet kræver, at realkreditinstitutterne har en bedre kapitalpolstring end for 10 år siden.

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Realkredit

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere