FinansWatch

Medie: Realkreditrapport giver drøje hug til konkurrencen

Der er for dårlig konkurrence på realkreditmarkedet. Det konkluderer en kommende analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ifølge mediet Inside Business.

Den rapport om realkreditmarkedet, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen arbejder på, kommer ifølge mediet Inside Business til at konkludere, at konkurrencen har det svært på realkreditmarkedet.

Inside Business har fået fingrene i et udkast til rapporten, som ifølge mediet viser, at gebyrstigninger nok ikke ville være blevet til noget, hvis der havde været et velfungerende marked.

"Realkreditmarkedet er kendetegnet ved høj koncentration, betydelige adgangsbarrierer til markedet for nye aktører og en række forhold, der hæmmer eksisterende aktørers muligheder for at konkurrere, samt at forbrugerne på markedet ser ud til at være forholdsvis immobile. Det peger på, at konkurrencen som udgangspunkt har svære vilkår på realkreditmarkedet," står der ifølge Inside Business i udkastet til rapporten.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil ikke over for Inside Business kommentere på udkastet, da konklusionerne ikke er endelige.

Forsiden lige nu

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Seneste Realkredit

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere