• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Nykredit-ejer afviser at få undersøgt hvad børslivet koster kunderne

Nykredits ejer bakker ikke op om et forslag om at få uvildige eksperter til at kigge på, hvad kundekrone-modellen får af konsekvenser for kunderne. Spild af penge, lyder begrundelsen. En kritiker fra Nykredits repræsentantskab mener, at ejeren har noget at skjule (opdateret kl 23.53 med kommentar fra Forenet Kredit).

Foto: Arkiv: Polfoto/Jens Dige

Der bliver ingen uvildig undersøgelse af, hvad en børsnotering af Nykredit kommer til at koste kunderne, hvis det står til bestyrelsen i Forenet Kredit, der ejer 90 procent af Nykredit.

Det er på trods af, at Jens Vesterbæk fra Nykredits repræsentantskab har bedt om det, skriver Finans.

Jens Vesterbæk mener, at en børsnotering uden en uvildig undersøgelse sker i blinde, og at den manglende opbakning viser, at ejerne har noget at skjule. Det drejer sig om en undersøgelse af den såkaldte kundekrone-model, hvor en del af de nylige bidragsstigninger kanaliseres tilbage til kunderne.

"Det [er] utrolig vigtigt, at vi får klarhed over, hvor effektiv den model med kundekroner reelt er. Jeg kan kun tolke afvisningen af mit ønske derhen, at bestyrelsen ikke tør få de her ting frem. Det er foruroligende," siger Jens Vesterbæk til Finans.

Kan ramme troværdighed

Marianne Grove Ditlevsen, lektor på institut for virksomhedsledelse på Aarhus Universitet, mener, at det er et mærkværdigt og usmart træk fra Nykredits ejeres side.

"Det virker umiddelbart underligt at lukke af for sådan en undersøgelse, og det kan ramme Nykredits troværdighed hårdt. Ud fra en strategisk kommunikativ tilgang burde der være åbenhed om den slags. Afvisningen kan jo tolkes sådan, at man forsøger at få en kommende børsnotering til at fremstå mere attraktiv, end den måske reelt er," siger hun til Finans.

Forslaget om en uvildig undersøgelse er på dagsorden på næste repræsentantskabetsmøde, hvor medlemmerne af repræsentantskabet skal tage stilling.

Spild af penge

Forenet Kredit har torsdag aften rettet henvendelse til FinansWatch og forklaret, hvorfor bestyrelsen har valgt ikke at anbefale en uvildig undersøgelse.

Første fase af kundekrone-modellen, der bliver udbetalt fra september 2017, er allerede gennemanalyseret, mener Forenet Kredit.

"Bestyrelsen føler ikke, at en ekstern konsulent vil kunne komme til andre resultater end de, som vi allerede kender. Det ville med andre ord være spild af penge," skriver Mathias Bencke Fremmen, pressechef for Forenet Kredit, i en email.

Og fordi Nykredit-koncernen endnu ikke er færdig med at udarbejde den fremtidige kundekrone-model, giver det ikke mening at analysere den. Forenet Kredit afviser, at børsnoteringen kommer til at foregå i blinde.

"Inden man træffer en så afgørende beslutning, så vil der selvfølgelig foreligge et solidt beslutningsgrundlag. Og foreningen har derfor også hyret en ekstern konsulent som finansiel rådgiver allerede i efteråret. Denne rådgiver vil hjælpe foreningen og repræsentantskabet i hele processen."

Medie: Nykredit-ejere skal stå klar til "børs-go" i november

Medie: Nykredits børsnotering kan give billigere boliglån

Nykredit-topchef vil skære omkostninger yderligere i 2017 og 2018

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Realkredit
Forsiden lige nu
ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449