FinansWatch

Mybanker: Nye realkreditlån kan øge restgæld

I efteråret lancerer realkreditinstitutterne ny en obligation, som forventes at blive dyrere for boligejerne, skriver Finans.

1. september vil realkreditinstitutterne begynde at finansiere 30-årige fastforrentede lån i en ny obligation med udløb i 2050. De nye lån vil dog ifølge sammenligningsportalen Mybanker blive dyrere for boligejerne, og derfor bør man slå til nu, hvis man vil omlægge lån, skriver Finans.

Direktør i Mybanker, Morten Westergaard, vurderer, at kurserne på de nye 30-årige obligationer bliver ca. 1,5 point lavere end de eksisterende, hvilket altså vil øge restgælden med 15.000 kr. for et lån på 1 mio. kr. For 10, 15 og 20-årige lån kan kursfaldet være mellem 1,5 og 2 kurspoint, mener han.

"Hvis man har et fast forrentet lån, som det kan betale sig at konvertere, er det måske nu, man skal slå til. Dermed får man sit nye lån i de "gamle" obligationer og en lavere rente og lavere ydelse på sit nye lån, end hvis man venter til efter den 31. august," udtaler han til nyhedsmediet.

Det er alle realkreditinstitutterne, som skal introducere den nye type obligationslån, hvilket skyldes, at alle de store obligationsserier udskiftes hvert tredje år, hvilket næste gang er i september. De nye obligationslån vil have en tre år længere løbetid end de nuværende, som udløber i 2047, og have lavere kurser og højere renter.

Forsiden lige nu

Kendt Nordea-analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Realkredit

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere