• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Mybanker: Nye realkreditlån kan øge restgæld

I efteråret lancerer realkreditinstitutterne ny en obligation, som forventes at blive dyrere for boligejerne, skriver Finans.

huse til salg ejendomsmægler realkreditten realkredit realkreditobligationer
Foto: AXELSEN SANNE VILS

1. september vil realkreditinstitutterne begynde at finansiere 30-årige fastforrentede lån i en ny obligation med udløb i 2050. De nye lån vil dog ifølge sammenligningsportalen Mybanker blive dyrere for boligejerne, og derfor bør man slå til nu, hvis man vil omlægge lån, skriver Finans.

Direktør i Mybanker, Morten Westergaard, vurderer, at kurserne på de nye 30-årige obligationer bliver ca. 1,5 point lavere end de eksisterende, hvilket altså vil øge restgælden med 15.000 kr. for et lån på 1 mio. kr. For 10, 15 og 20-årige lån kan kursfaldet være mellem 1,5 og 2 kurspoint, mener han.

"Hvis man har et fast forrentet lån, som det kan betale sig at konvertere, er det måske nu, man skal slå til. Dermed får man sit nye lån i de "gamle" obligationer og en lavere rente og lavere ydelse på sit nye lån, end hvis man venter til efter den 31. august," udtaler han til nyhedsmediet.

Det er alle realkreditinstitutterne, som skal introducere den nye type obligationslån, hvilket skyldes, at alle de store obligationsserier udskiftes hvert tredje år, hvilket næste gang er i september. De nye obligationslån vil have en tre år længere løbetid end de nuværende, som udløber i 2047, og have lavere kurser og højere renter.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Realkredit
Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449