• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Bankforsker tvivler på 1797's overlevelseschancer

Det nye realkreditinitiativ 1797, som blandt andet it-rigmanden Morten Lund står bag, levnes ikke mange chancer af bankforsker Lars Krull, skriver Berlingske Business.

For nylig lancerede it-iværksætteren og rigmanden Morten Lund ideen om at "sætte ild til" realkreditinstitutterne i form af det nye initiativ 1797. Men projektet og lignende initiativer får det svært, fortæller bankforsker ved Aalborg Universitet, Lars Krull, til Berlingske Business.

"Jeg levner ikke de nye aktører mange chancer, og det ærgrer mig," siger Lars Krull til avisen, der ellers gerne ser øget konkurrence på markedet.

Lars Krull nævner blandt andet, at det vil blive en udfordring for 1797, at bankerne og realkreditinstitutterne sidder tungt på distributionsapparatet af realkreditlån. Desuden vil mange danskere ifølge Krulls vurdering formentlig gå efter at optage lån hos et realkreditinstitut med en historik, da optagelsen af f.eks. et 30-årigt lån også handler om tillid til realkreditinstituttets levedygtighed.

Nogenlunde samme melding kommer fra seniorøkonom i Forbrugerrådet, Morten Bruun Pedersen, som til avisen fortæller, at han også mener, at 1797 og andre nye aktører som Boligejernes Realkreditinstitut vil få svært ved få tilstrækkelig volumen og overkomme kapitalkrav.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Realkredit
Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449