• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Anders Dam presser Nykredit: DLR Kredit bør kunne give lån til privatkunder

I et interview med nyhedsmediet Finans foreslår Jyske Banks topchef, Anders Dam, at DLR Kredit går ind på markedet for privatkunder. Det vil i givet fald give ny konkurrence til realkreditkæmpen Nykredit. Bankforsker tager godt imod idéen.

Jyske Banks topchef, Anders Dam.

De danske banker kan skrue op for konkurrencen på markedet for boliglån ved, at realkreditselskabet DLR Kredit, som i dag yder lån til erhverv, går ind på markedet for privatkunder. Det siger Anders Dam, topchef i Jyske Bank, til nyhedsmediet Finans.

"Jeg mener, at DLR Kredits virkefelt bør udvides til at omfatte private boliger. Det vil kun kræve nogle få mia. kr. i kapital at nå op på de første 100 mia. kr. i udlån, som jeg mener, at man relativt hurtigt kan nå," siger Anders Dam til Finans. Han er ordførende direktør i Jyske Bank, som har en aktiepost på cirka 15 pct. i DLR Kredit.

Det vil i givet fald blive en ny konkurrent til Nykredit og datterselskabet Totalkredit, som en lang række danske banker i dag formidler realkreditlån for.

Aftalen i Totalkredit-samarbejdet indebærer, at bankerne ikke må formidle andres realkreditlån, men de må gerne sælge bankboliglån via DLR Kredit. Ved at benytte DLR Kredit kan bankerne beholde indtjeningen fra boliglånene frem for at skulle betale omkring halvdelen tilbage til Nykredit. Lars Krull, bankforsker ved Aalborg Universitet, siger til Finans, at idéen er god og kan medføre øget konkurrence på markedet.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Realkredit

Stormfuldt år for realkreditten i 2016 - dramaet er ikke ovre

Bidragsforhøjelser og planen om at børsnotere Nykredit kom fra starten af 2016 til at tegne året for realkreditten, der fik både boligejere og politikere op af stolene, og i den grad tiltrak sig mediernes opmærksomhed. Dramatikken er ikke ovre - hverken for Nykredit eller boligejerne.

Forsiden lige nu

Hellerup Finans opgiver at forvalte investeringsfonde

Det omstridte Hellerup Finans' forvaltningsselskab giver nu afkald på retten til at forvalte alternative investeringsfonde og trækker sig dermed fra over en milliard kroner i aktiver. Manøvren kommer oven på flere sammenstød med Finanstilsynet, revisorer og aktionærer.

Politikere fortsætter kamp mod kviklån

Den nye lov om betænkningstid for kviklån har ikke gjort nogen forskel ifølge Forbrugerrådet Tænk. Ordførere fra S, R, EL og DF vil alle rejse sagen over for erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), skriver Jyllands-Posten.

Flere kvinder har lederstillinger i finanssektoren

Hver fjerde leder i finanssektoren er kvinde, og udviklingen med flere kvinder i lederstillinger ser ud til at fortsætte i de kommende ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), skriver Jyllands-Posten.

Nordea skifter igen ud i toppen af kapitalforvalterenhed

Nordea Asset Management introducerer nyoprettet stilling som investeringschef. I den forbindelse sløjfes stillingen som aktiechef, og dermed siger Mark Lovett farvel til Nordea efter blot halvandet år på pinden. Det erfarer FinansWatch.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449