• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Nationalbanken: Politiske lempelser gør det sværere at kæmpe for realkreditten

Nationalbankdirektør Lars Rohde uddyber sin advarsel over for politikerne om ikke at ændre for meget på reglerne for dansk realkredit. Det kan gøre det sværere at kæmpe for dansk realkredit i udlandet, advarer han over for TV2 Business.

Nationalbankdirektør Lars Rohde. Foto: Danmarks Nationalbank

Nationalbankdirektør Lars Rohde uddyber nu sin advarsel mod de kommende lovændringer, der er resultatet af en politisk aftale med det formål at øge gennemsigtighed og mobilitet på realkreditmarkedet.

"Det korte svar er, at det bliver sværere at kæmpe for realkreditten i udlandet med det forslag til lempelser, der ligger på bordet," siger Lars Rohde til TV2 Business.

FinansWatch skrev i sidste uge, at Nationalbanken i et høringsvar til de kommende lovændringer er imod to af lovforslagene. Ifølge TV2 Business er Lars Rohde især kritisk over for forslaget om, at det fremover skal være muligt at flytte et realkreditlån, selvom værdien af lånet overskrider den fastsatte lånegrænse.

Nationalbanken advarer imod to forslag i ny lov om mobilitet for boliglån

Over for TV2 Business uddyber nationalbankdirektøren også det andet forbehold, der handler om, at kunderne fremover skal varsles seks måneder i forvejen, hvis satserne hæves på deres boliglån. Forslaget omfatter også bankernes boliglån, og det er Nationalbanken imod. Den mener nemlig, at der er tale to vidt forskellige ting, og bankerne skal have mulighed for at tilpasse forretningen hurtigt, fordi det er en del af deres forretningsmodel.

Ny lov vil presse Jyske Banks boliglån

Forstå de nye regler for priserne på boliglån

Stærkt delte holdninger til nye regler for boliglån

Brian Mikkelsen: Ny aftale skaber ro om realkreditten

 

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Realkredit
Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449