• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Realkredittens bidragsindtægter rundede 20 mia. kr. i 2016

Bidragsindtægterne i realkreditinstitutterne Totalkredit, Nykredit Realkredit, Realkredit Danmark, Nordea Kredit og BRF Kredit har rundet 20 mia. kr., viser en opgørelse fra Børsen.

Foto: Arkiv: Polfoto/Ivan Riordan Boll

Realkreditinstitutternes bidragsindtægter har rundet et lettere magisk tal.

Ifølge en opgørelse fra Børsen rundede indtægterne hos Totalkredit, Nykredit Realkredit, Realkredit Danmark, Nordea Kredit og BRF Kredit 20 mia. kr. i 2016. Dermed er de samlede bidrag siden 2011 steget med 64 pct., skriver avisen.

Sidste års store debat om stigende bidragssatser blev startet af Nykredit, som hævede priserne, inden næsten alle andre realkreditinstitutter fulgte efter. Kun BRF Kredit har holdt priserne i ro, ligesom selskabet siden 2011 kun har hævet priserne med 38 pct., mens de øvrige instutterne har øget priserne med mellem 65 pct. og 129 pct.

"Vi har ikke hævet priserne i samme grad som konkurrenterne. Vi har en beslutning om, at vi vil være skarpe der. Den har vi udlevet ved ikke at hæve vores bidragssatser, hvilket betyder, at stigningen i vores samlede bidragsindtægter er lavere end vores konkurrenters," udtaler Carsten Tirsbæk Madsen, adm. direktør i BRF Kredit, til Børsen.

 

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Realkredit
Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449