• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Nykredit taber højesteretssag om gebyrer

Nykredit får ikke lov til at sætte sine bidragssatser op, fastslår højesteret.

nykredithovedkvarter

Det blev et nej fra Højesterets side til Nykredit i spørgsmålet om, hvorvidt bidragssatserne må sættes op.

Det fremgår af en meddelelse fra retten.

"Højesteret fastslog i dommen, at tilsagnet om nedsættelse af administrationsbidraget ikke var tidsbegrænset som anført af Nykredit. Højesteret udtalte endvidere, at der ikke var grundlag for at tilsidesætte Konkurrencerådets afgørelse om, at tilsagnet ikke kunne ophæves, men alene lempes," skriver Højesteret i en meddelelse.

Dommen var enstemmig, og betyder, at Nykredit ikke fremover vil kunne sætte sine bidragssatser for realkreditlån op. Dommen vedrører kun privatkunder i Nykredit.

Nykredit gav i 2003 konkurrencerådet tilsagn om, at man ikke ville sætte bidragene op over 0,50 pct. Det skete i forbindelse med overtagelsen af Totalkredit og gælder alene for kunder i Nykredit.

Sagen strækker sig helt tilbage til 2010.

"Nykredit varslede i februar 2010 forhøjelse af bidraget, men Konkurrencerådet påbød den 23. juni 2010 Nykredit ikke at gennemføre forhøjelsen. Konkurrencerådet fandt, at en forhøjelse af bidraget ville være en overtrædelse af tilsagnsvilkåret, da tilsagnet ikke kunne anses for tidsbegrænset. Konkurrencerådets afgørelse blev stadfæstet af Konkurrenceankenævnet den 2. december 2010," skriver Højesteret i meddelelsen.

Nykredit har siden stoppet for nyudlån til private igennem Nykredit. I stedet bliver lånene udstedt gennem Totalkredit, hvor restriktionerne ikke gælder. Dommen har heller ikke indflydelse på erhvervsudlån.

Nykredit skal betale 5,7 mio. kr. i omkostninger.

Forbrugerrådet: Der er ingen konkurrence om realkreditlån

Nykredit kan tjene et par hundrede mio. på vundet retssag

Avis: Højesteretsdom kan sende boliggebyrer i vejret

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Realkredit

Stormfuldt år for realkreditten i 2016 - dramaet er ikke ovre

Bidragsforhøjelser og planen om at børsnotere Nykredit kom fra starten af 2016 til at tegne året for realkreditten, der fik både boligejere og politikere op af stolene, og i den grad tiltrak sig mediernes opmærksomhed. Dramatikken er ikke ovre - hverken for Nykredit eller boligejerne.

Forsiden lige nu

Hellerup Finans opgiver at forvalte investeringsfonde

Det omstridte Hellerup Finans' forvaltningsselskab giver nu afkald på retten til at forvalte alternative investeringsfonde og trækker sig dermed fra over en milliard kroner i aktiver. Manøvren kommer oven på flere sammenstød med Finanstilsynet, revisorer og aktionærer.

Politikere fortsætter kamp mod kviklån

Den nye lov om betænkningstid for kviklån har ikke gjort nogen forskel ifølge Forbrugerrådet Tænk. Ordførere fra S, R, EL og DF vil alle rejse sagen over for erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), skriver Jyllands-Posten.

Flere kvinder har lederstillinger i finanssektoren

Hver fjerde leder i finanssektoren er kvinde, og udviklingen med flere kvinder i lederstillinger ser ud til at fortsætte i de kommende ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), skriver Jyllands-Posten.

Nordea skifter igen ud i toppen af kapitalforvalterenhed

Nordea Asset Management introducerer nyoprettet stilling som investeringschef. I den forbindelse sløjfes stillingen som aktiechef, og dermed siger Mark Lovett farvel til Nordea efter blot halvandet år på pinden. Det erfarer FinansWatch.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449