FinansWatch

Bankforsker: Nykredit kan afskære Totalkredit-banker med mæglerforslag

Bliver det muligt for ejendomsmæglere at formidle boliglån, kan Nykredit score flere penge ved at få selskabets Nybolig-kæde til at sælge lån uden om Totalkredit-bankerne, påpeger bankforsker Lars Krull.

Der var på flere stræk hug til Nykredit og Totalkredit-modellen, da Konkurrencerådet fredag fremlagde sin rapport om konkurrencen på realkreditmarkedet. Her var konklusionen, at konkurrencen er alt for sløj, og at netop Totalkredit-samarbejdet var alt for dyr. Men en af rådets centrale anbefalinger kan komme Nykredit tilgode, siger bankforsker ved Aalborg Universitet, Lars Krull, til InsideBusiness.

Det er anbefalingen om at lade ejendomsmæglere blive formidlere af boliglån. Her kan Nykredit nemlig sætte sin ejendomsmæglerkæde Nybolig i direkte konkurrence med bankerne i Totalkredit-samarbejdet og de øvrige spillere på realkreditmarkedet.

"I dag får bankerne i ca. halvdelen af bidragssatserne i provision, når de sælger et Totalkredit-lån for Nykredit. Jeg vil tro, at de provisioner ville kunne reduceres med 80 procent, hvis det var en ejendomsmægler, der solgte realkreditlånet. Det vil betyde, at prisen på et Nykredit-lån ville kunne falde med ca. 30 procent," siger Lars Krull til InsideBusiness.

Krull erkender dog, at der er en risiko ved den taktik, nemlig at Totalkredit-bankerne vender Nykredit ryggen. Omvendt mener han, at der også er en risiko for Nykredit ved at lade være, da nye konkurrenter kan komme til ad den vej.

Ejendomsmæglerboss jubler over forslag i realkreditrapport

V vil give boligejere råderet over deres realkreditobligationer

Forsiden lige nu

Nordeas tur gennem sølet gør ondt i hjertet på afgående storkundeboss

I mange år har Jørgen Høholt været manden, som landets største virksomheder ringede til, når de havde et problem, der skulle løses. Men efter knap fire årtier i Nordea siger bankens storkundechef og direktionsmedlem farvel. Set i bakspejlet har en for tung intern agenda kostet på kundetilfredsheden, og det smerter, fortæller han.

Avis: Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Nykredit

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere