• Forside
  • Pengeinstitutter
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • FW Insight
  • Log ind
ANNONCE

Nina Smith: Alternativ til børsnotering er udenlandsk salg

Hvis ikke Nykredit går på børsen, er et alternativ at sælge til en udenlandsk finanskoncern, siger formand for Foreningen Nykredit til InsideBusiness.

Foto: POLFOTO/JOACHIM ADRIAN

Det eneste reelle alternativ til den stærkt omdiskuterede børsnotering af Nykredit er et salg af realkreditinstituttet til en udenlandske spiller. Sådan lyder meldingen fra Nina Smith i et interview med InsideBusiness.

”I en børsnotering med os som hovedaktionær er vi garanterne for at bevare realkreditsystemet i Danmark. Et alternativ var at sælge Nykredit til en udenlandsk spiller. Vi kunne også have ladet være med at gøre noget særligt. Men så ville Nykredit blive en afviklingsforretning, fordi vi var nødt til at reducere vores udlån, og vi ville blive en meget sårbar finansiel spiller på markedet. Det er ikke i foreningens interesse,” udtaler Nina Smith.

Baggrunden for interviewet er et nyt regelsæt i foreningen for aktivt ejerskab, som mediet er i besiddelse af. Af det fremgår det blandt andet, at foreningen vil prioritere foreningens midler fra udbytte og salg af aktier, så afdrag på gæld kommer først. Herefter prioriteres en konsolidering af foreningen for at kunne deltage i kommende kapitaludvidelser. Derefter følger det årlige tilskud til Nykredit-koncernen (kundekroner) og endelig nævnes eventuel støtte til produktudvikling af sektoren, refererer InsideBusiness.

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis
Mest læste Nykredit
Forsiden lige nu

Realkreditten tjente langt mere i 2016

Realkreditinstitutternes indtjening steg markant i det forgangne år, viser ny rapport fra Finanstilsynet. Det var et resultat af stigende kursreguleringer og bidragsindtægter samt faldende nedskrivninger.

Sådan kan virksomheder låne milliarder gratis

GN Store Nord har gennemført et obligationssalg, som ikke alene giver selskabet et lån på knap 1,7 mia. kr. i fem år til en rente på nul, men som også betyder, at medicoselskabet måske helt slipper for at tilbagebetale lånet. Hemmeligheden bag den gode handel er en såkaldt konvertibel obligation.

ANNONCE


Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår
Redaktør

David Bentow

db@finanswatch.dk

Tlf.: 3330 8382

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S
Annoncering og salg

Abonnement

Lars Bräuner

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

Annoncering

Hanne Slot

hanne@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7428

Tlf.: 4021 0166

Job

Therese Warpe Jensen

therese@infowatch.dk

Tlf.: 7171 7420

Tlf.: 3113 0538

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed. finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: 7077 7449

 

Adresse

FinansWatch

St. Regnegade 12, 2. sal

1110 København K

Tlf.: 7077 7449